توتها یکی از سالمترین غذاهایی هستند که میتوانید بخورید. این گروه از میوهها سرشار از آنتی اکسیدانها برای کمک به کنترل رادیکالهای آزاد در بدن هستند.
رادیکالهای آزاد در بدن همه ما فعالیت دارند و برای کمک به دفاع در برابر باکتریها و ویروس ها، وجود مقادیر کمی از آنها مهم است.
با این حال آنتی اکسیدانها میتوانند از آسیبهای سلولی ناشی از فعالیت رادیکالهای آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن جلوگیری کنند. دیگر خواص این گروه از میوهها نیز ثابت شده است:
بهبود قند خون: مصرف توتها به بهبود قند خون و تنظیم سطح انسولین، بعد از دریافت غذاهای با کربوهیدرات بالا کمک میکند. مصرف منظم این میوهها منجر به کاهش خطر ابتلا به مقاومت به انسولین میشود.
سرشار از فیبر: توتها منبع خوبی از فیبر از جمله فیبر محلول. مطالعات نشان داده که فیبر محلول شما را برای مدت طولانی سیر نگه میدارد ضمن این که مصرف کالری را نیز محدود و مدیریت وزن را آسان میکند.
منابع غنی از مواد مغذی: توتها سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مختلفف از جمله ویتامین سی، منگنز، مس، و فولات هستند. مصرف یک فنجان توت فرنگی، نیاز کامل شما به ویتامین سی در طول روز را برطرف میکند. میزان ویتامینها و مواد معدنی موجود در توتها تقریبا مشابه هم است.
مبارزه با التهاب: اینطور ثابت شده که آنتی اکسیدانهای موجود در توت ها، به مبارزه با التهاب کمک میکند. التهاب در پاسخ به عفونت در بدن ایجاد میشود. علاوه بر این، شیوه زندگی مدرن به علت افزایش استرس، فعالیت بدنی نامناسب و انتخاب غذاهای ناسالم اغلب منجر به التهاب بیش از حد و پایدار میگردد. مبتلایان به دیابت، بیماری قلبی، چاقی از التهاب مزمن رنج میبرند. با این حال مصرف انواع خانواده توت و حتی آب میوههای تهیه شده از آنها، به کنترل التهاب در بدن کمک میکند.
کاهش سطح کلسترول: این نکته ثابت شده که مصرف تمشک سیاه و توت فرنگی به کاهش میزان کلسترول در افراد چاق و افراد مبتلا به سندرم متابولیک کمک میکند. علاوه بر این مصرف انواع توت به جلوگیری از اکسید شدن کلسترول کمک کرده و شانس ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
تضمین سلامت پوست: مصرف انواع توت باعث کاهش چین و چروک پوست میشود. آنتی اکسیدانهای موجود در این میوهها منجر به کنترل رادیکالهای آزاد در بدن میشود؛ استرس اکسیداتیو ناشی از عملکرد رادیکالهای آزاد از دلایل اصلی آسیب پوستی و ابتلا به پیری زودرس پوست است.
محافظت در برابر سرطان: آنتوسیانین و رزوراترول موجود در این میوهها خطر ابتلا به سرطانهای مری، دهان، سینه و کولون را کاهش میدهد. یک مطالعه آزمایشگاهی نیز نشان داده که همه انواع توت اثرات حفاظتی قوی بر روی سلولهای سرطانی کبد دارند.