کد خبر: ۸۳۰۶۳۷
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۲

پشت پرده گرانی گوشت چه بود؟

پشت پرده گرانی گوشت قرمز چیست و آیا مقدار تولید گوشت قرمز در کشتارگاه‌های کشور در این رشد قیمت اثرگذار بوده است؟
پشت پرده گرانی گوشت چه بود؟
آفتاب‌‌نیوز :

عرضه گوشت برای پنجمین ماه متوالی کاهش یافت و به کمترین سطح خود طی دست‌کم ۱۱ ماه اخیر رسید. همزمان با کاهش عرضه، متوسط قیمت گوشت قرمز نیز در ماه‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاه‌های رسمی کشور حاکی از آن است که عرضه گوشت قرمز در بهمن امسال به ۳۹ هزار تن رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۴ درصد و نسبت به دی‌ماه سال جاری ۵ درصد کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش مقدار تولید گوشت در بهمن ۱۴۰۱ نسبت به بهمن سال قبل، برای گوسفند و بره ۲۲ درصد، برای بز و بزغاله ۱۳ درصد، برای گاومیش و بچه گاومیش ۲۰ درصد و برای شتر و بچه شتر ۳ درصد کاهش داشته است.

روند عرضه گوشت قرمز در ۶ سال اخیر
ارزیابی روند تولید گوشت قرمز در شش سال اخیر نشان‌دهنده آن است که عرضه گوشت در بهمن سال ۱۳۹۶ معادل ۳۳ هزار تن بوده که این رقم در در سال ۱۳۹۷ با کاهش شدید روبه‌رو شد و به حدود ۲۶ هزار تن رسید. این رقم، اما از سال ۱۳۹۸ مجددا صعودی شد و این روند تا سال ۱۴۰۰ ادامه داشت؛ به طوری که عرضه گوشت قرمز در بهمن ۱۴۰۰ به رکورد ۵۱ هزار تن سید. در سال ۱۴۰۱ بار دیگر شاهد روند نزولی بودیم و در واقع امسال به کمترین مقدار در دو سال گذشته رسیده است.

پشت پرده گرانی گوشت
برخی کارشناسان، کاهش عرضه گوشت را یکی از دلایل اصلی رشد قیمت این کالا می‌دانند. بررسی روند‌ها نشان می‌دهد که در چند ماه گذشته با کاهش عرضه، متوسط قیمت گوشت قرمز نیز بالا رفته است. مثلا بررسی قیمت اقلام خوراکی مناطق شهری نشان می‌دهد که در بهمن سال جاری متوسط قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفند حدودا ۲۸۷ هزار تومان و گوشت گاو ۲۶۵ هزار تومان بوده است. این ارقام در دی‌ماه به ترتیب ۲۳۵ و ۲۳۴ هزار تومان برآورده شده بود. به بیانی دیگر، همزمان با کاهش ۵ درصدی عرضه گوشت قرمز در نیمه زمستان امسال، متوسط قیمت گوشت گوسفند حدود ۲۲ درصد و گوشت گاو یا گوساله ۱۳.۲ درصد به صورت ماهانه افزایش پیدا کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین