کد خبر: ۸۳۶۳۰
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۳:۴۴
ضمن پرهیز دوباره از اعلام نظر قطعی اعلام شد:

خاتمی: هیچ وقت نگاه من به دنیای سیاست مثبت نبوده است

امیدوارم هر چه پیش می‌آید بتوانیم همدیگر را قانع کنیم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس‌جمهور سابق کشورمان اظهار داشت: «هیچ وقت نگاه من به دنیای سیاست نگاه مثبتی نبوده است، گرچه معتقدم یک متفکر در دنیایی که همه چیز آن سیاسی و سیاست بر پایه زور، فریب و دروغ استوار است؛ ناچار است به سیاست بیاندیشد قبل از آنکه به آن اقدام کند».

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در دیدار با اعضای شورای مرکزی مجمع زنان اصلاح‌طلب و نمایندگان استان‌ها گفت: «همگی شما اهل فکر، فضل، دانش، بینش و در عرصه‌های مختلف فعال هستید و از حضور در جمع شما برای فعالیت اجتماعی و در کنار هم قرار دارید و انقلاب و ایران و سرنوشت آن می‌اندیشید بسیار خوشحالم».

وی با تاکید بر اینکه «شما باید منصفانه فکر کنید و نتیجه آن را عرضه کنید»، افزود: «همچنین سعی کنید در عمل هم آن را پیاده کنید و به این سرمایه جمعی دامن زده شود تا به صورت یک جریان و نه یک حادثه تداوم پیدا کند وتقویت شود».

رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها، تصریح کرد: «رشد در متن جمع پدید می‌آید و حضور اجتماعی برای زنان موجب رشد می‌شود و کسی که رشد نیافته است حق خود را نمی‌شناسد و طبعا دنبال آن هم نمی‌رود .حق گرفتنی است و رشد امری است که در عرصه اجتماعی حاصل می‌شود؛ بنا بر این رشد و حضور در عرصه اجتماعی ملازم یکدیگرند. خوشبختانه زنان ما رشد خود را نشان داده‌اند و حضورشان در عرصه حیات اجتماعی در خور تقدیر است گرچه هنوز تا رسیدن به جایگاهی که در خور آنند فاصله داریم».

وی همچنین با اشاره به ارزشهایی که به عنوان زن مسلمان و ایرانی وجود دارد، عفت و وفا را مساله‌ای مهم عنوان کرد که تنها متعلق به زنان نیست و مردان را هم شامل می‌شود. زن مسلمان ایرانی باید در عین پایبندی به ارزشهای دینی و معنوی و اخلاقی نشان دهد که می‌تواند الگوی مناسبی برای زن در روزگار ما باشد.

سید محمد خاتمی به نقش ممتاز زن در خانواده اشاره کرد و اظهار داشت: «باید دید چه کار کنیم تا زمینه رشد و حضور اجتماعی زن کاملا تضمین شود در عین حال نقشی که زن می‌تواند بیش ازمرد در استحکام و ارتقاء خانواده داشته باشد ایفا شود».

رئیس بنیاد باران ادامه داد: «وحدت زنان را باید در نسبت و رابطه با وحدت اجتماعی ببینیم تا بر اساس آن منافع زن و مرد تامین شود».

وی تاکید کرد: «متاسفانه سیاست و سیاستمداری در طول تاریخ و حتی دوران مدرن ماهیت و روند مطلوبی نداشته و ندارد».

خاتمی تصریح کرد: «هیچ‌وقت نگاه من به دنیای سیاست نگاه مثبتی نبوده است، گرچه معتقدم یک متفکر در دنیایی که همه چیز آن سیاسی است و سیاست بر پایه زور، فریب و دروغ استوار است؛ ناچار است به سیاست بیاندیشد قبل از آنکه به آن اقدام کند».

رئیس‌جمهور سابق کشورمان ادامه داد: «تامل و تدبر در سیاست یک امر ضروری و لازم برای هر کسی است که نسبت به انسان و انسانیت دارای تفکر و مسئولیت است».

رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها گفت: «بنده یک طلبه و دانشجو هستم و همواره دوست داشته‌ام حالت طلبگی برایم بماند بنابراین همواره دوست داشته‌ام تا به اینکه چه چیزی را باید در عرصه فکر به عرصه عمل جاری کرد بیاندیشم و معتقدم در این صورت است که ما در خارج و زندگی عینی هم شاهد وضع مطلوب‌تری خواهیم بود».

سیدمحمد خاتمی، انسان را موجودی تاریخی عنوان کرد و تاکید کرد که برای شناخت انسان باید بفهمیم «انسان تاریخی یعنی چه؟» و نیز اینکه «ما در کجای تاریخ ایستاده‌ایم؟»

وی در ادامه به طرح چند پرسش پرداخت و گفت: «ما باید بیاندیشیم مشکل ما در این مرحله تاریخی کجاست؟ چرا در ظرف یکصد سال با اینکه تا حدودی خواسته‌هایمان مشخص بوده دائما ناکام بوده‌ایم. البته این به این معنی نیست که شکست خورده‌ایم بلکه به طور کامل به اهداف و آرمانهای تاریخی که داشتیم یا می‌خواستیم نرسیده‌ایم یا احیانا انحراف ایجاد شده است».

خاتمی ادامه داد: «100 سال است که جنبشی وسیع و همه‌جانبه در تاریخ ایران جریان دارد، در این جنبش اصیل ملت ایران پیشتاز سایر ملت‌‏های اسلامی و منطقه جهت نفی استبداد، استعمار و تلاش برای پیشرفت همه‌جانبه کشور و در جستجوی عدالت بوده است».

وی گفت: «می‌‏خواهیم آزادی‌‏های مدنی بر اساس حقوق اساسی ملت در جامعه شکل بگیرد، می‌‏خواهیم از عقب‌ماندگی تاریخی نجات پیدا کنیم و ننگ عقب‌ماندگی را از تاریخ ملت ایران پاک شود. می‌‏خواهیم خودمان بر سرنوشت خود حاکم شویم. جامعه‌‏ای می‌‏خواهیم که در آن خبری از فقر و تبعیض نباشد. البته بی‌‏انصافی است اگر بگوییم از ابتدای پیروزی انقلاب تحولاتی در این زمینه صورت نگرفته است ولی هنوز به اهداف خود نرسیده‌‏ایم».

سیدمحمد خاتمی ناکامی حرکت‌های روشنفکری در جامعه را ناشی از نداشتن یک ذهنیت درست از موقعیت تاریخی و نیازهای جامعه دانست و افزود: «حرکت‌های روشنفکری نتوانسته رابطه درست و تفاهم‌آمیزی با متن جامعه که بستر حرکت است ایجاد کند» .

رئیس‌جمهور سابق کشورمان یکی از بزرگترین نقش‌های کسانی چون دکتر شریعتی را نزدیک کردن زبان روشنفکری به زبان توده دانست و گفت: «بحران تفکر آن است که نمی‌دانیم چه هستیم و چه می‌خواهیم یا اگر می‌دانیم راه کارهای رسیدن به آن را نمی‌دانیم».

رئیس بنیاد باران، موفقیت‌های بدست آمده را بسیار ارزشمند توصیف کرد و در عین حال گفت: «ما به اهداف نهایی نرسیده‌ایم که بگوئیم دیگر در جامعه جنبش لازم نیست، امروز جنبش برای این است که نظامی که از متن خواست و اراده جامعه برآمده است به اهداف خود برسد و چنانچه لازم است در ساختارها و رفتارها اصلاح به عمل آید و تلاش کنیم آرمانهای انقلاب و همان اهدافی که در قانون اساسی آمده است، تحقق یابد».

خاتمی ادامه داد: «در جامعه عظیم و بزرگ ایران که تاریخ باشکوهی دارد دین جایگاهی والا دارد، شعارهای انقلاب ما هم دینی بود و امام خمینی(ره) می‌گفت این خدا و دین است که شما را آزاد می‌خواهد و به استقلال دعوت می‌کند و سبب می‌شود از ذلت نجات پیدا کنید و پیشرفت کنید؛ طبعا دین در عرصه اجتماعی و انقلاب ما با چنین کارکردی مطرح شد».

رئیس‌جمهور سابق کشورمان تصریح کرد: «نظر امام(ره) با بسیاری از کسانیکه در ساحت دین موثر یا مدعی بودند متفاوت بود؛ امام این همه بر رای و نظر مردم تکیه کرد ولی بعضی‌ها عملا امروز می‌گویند رای مردم اثری ندارد و صوری و ظاهری است. این بینش و نظر که دیدگاه انقلاب و خط امام(ره) نیست؛ نسبتی با امام و انقلاب ندارد».

رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها افزود: «لازمه حیات دموکراتیک وجود احزاب و گروههای آزاد و مستقل از دولت و البته وفادار به آرمانهای جامعه و نظام بر آمده آن است».

وی ادامه داد: «اینکه ما با مشکلاتی روبرو می‌شویم و سپس نگاهمان به سوی فردی می‌رود و انتظار داریم او بیاید و همه مشکلات را حل کند نشانه ضعف و نقص اجتماعی است».

رئیس دولت اصلاحات، تصریح کرد: «اگر فرضا چنین فردی که از او همه انتظارات را داریم؛ او را نخواهند و یا در برابر او کارشکنی‌ شود، او موفق نمی‌شود؛ آیا مطلوب‌تر این نیست کسانی بیایند که در ایده‌آل‌ها با ما شریک باشند و بخواهند وضع موجود را تغییر دهند و در عین حال کارشکنی را در مقابل خود نداشته باشد یا کمتر داشته باشد و فضا برای ما هم بازتر شود تا کارهای زیر بنایی و اجتماعی انجام دهیم ».

سیدمحمد خاتمی در پایان خاطر نشان کرد: «بنده اگر بخواهم بیایم نمی‌توانم هویتم را تغییر دهم و نیز نمی‌توانم از حداقل‌هایی که به آن باور دارم و برای جامعه مفید می‌دانم دست بردارم و طبعا با حفظ این امور باید مطمئن باشم که می‌توانم خدمت کنم. امیدوارم هر چه پیش می‌آید بتوانیم همدیگر را قانع کنیم».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۸:۱۶ - ۱۳۸۷/۱۱/۰۵
0
0
خدا به اين سيد رحم كند
ناشناس
|
-
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۸۷/۱۱/۰۶
0
0
آقای خاتمی بیا.
هرچقدر هم در مقابل شما کارشکنی شد ولی باز هم کارهای بزرگی برای مردم انجام دادید. تفاوتها کاملا مشخص است. همه می بینند و همه آگاهند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین