کد خبر: ۸۳۹۹۴۰
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۰

چه عواملی باعث ابتلای ما به تب خال می‌شود؟

افراد مبتلا به تبخال با یک واقعیت تلخ در زندگی خود روبرو هستند که هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما چگونه می‌توان از ابتلا به تبخال جلوگیری کرد؟
چه عواملی باعث ابتلای ما به تب خال می‌شود؟
آفتاب‌‌نیوز :

تبخال یک ویروس است که بر روی سیستم عصبی انسان تاثیر می‌گذارد، DNA سلول‌های عصبی پوست که از طریق آن ویروس وارد شده است را تغییر می‌دهد. بیشتر بیماران از عود آن که ممکن است یک بار در زندگی یا چند بار در یک سال تکرار شود رنج می‌برند. متوسط میزان عود تبخال در حدود چهار بار در سال است و معمولا در حدود یک هفته یا بیشتر طول می‌کشد تا زخم التیام یابد. افراد مبتلا به تبخال با یک واقعیت تلخ در زندگی خود روبرو هستند که هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد. اگر چه پژوهش‌ها پیشرفتی در این زمینه داشته اند.

برخی از عوامل که تصور می‌شود موجب شیوع بیماری تب خال هستند، عبارتند از:

- قرار گرفتن در معرض بیش از حد نور خورشید.

- شکلات، آجیل و رژیم غذایی ضعیف.

- عدم استراحت کافی.

- چرخه قاعدگی.

- استرس عاطفی.

- استرس‌های فیزیکی.

- زخمی شدن.

- بیماری همراه با تب.

- آسیب‌های جراحی.

- دارو‌های استروئیدی مانند دارو‌های آسم.

استرس محرک اصلی عود بیماری تبخال است. شما نمی‌توانید استرس را در زندگی خود از بین ببرید، اما قطعا با کنترل سطح استرس خود می‌توانید تعداد دفعات عود تبخال را کاهش دهید. استراحت کافی و رهبری یک زندگی متعادل در کنترل شیوع بیماری تب‌خال بسیار مهم است. به طور معمول، رویداد‌های مهم مربوط به افزایش سطح فعالیت مانند عروسی و یا فارغ التحصیلی می‌تواند شیوع را آغاز کند. نحوه عود برای هر فرد متفاوت است و آنچه را که باعث شیوع در شما می‌شود را باید پیدا کنید.

مدیریت تب خال تناسلی در دوران بارداری، برای سلامت نوزادی که به زودی به دنیا می‌آید بسیار مهم است. تبخال نوزادی، اگر چه نادر است، اما یک بیماری بسیار جدی است. ویروس تب خالی که نوزادان در معرض آن هستند می‌تواند باعث عفونت مغز، تشنج، بستری طولانی مدت، عقب ماندگی ذهنی و حتی مرگ شود.

برخی از مواد مغذی و ویتامین‌ها مانند بتا کاروتن، ویتامین C و E و روی می‌تواند به جلوگیری از شیوع تب خال کمک کند، همچنین در حال حاضر ثابت شده که لیزین اسید آمینه می‌تواند به کاهش تکرار و طول مدت شیوع بیماری کمک کند. 

منابع خوب لیزین را می‌توان از مارگارین، ماست ساده، پنیر سوئیسی و دیگر محصولات لبنی، آب پنیر، پاپایا و چغندر به دست آورد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین