آفتابنیوز : آفتاب: رییس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی از افتتاح خط تولید آزمایشی نان ترکیبی در خراسان رضوی خبر داد و گفت: «دانش فنی تولید نان ترکیبی از آردهای سیب زمینی و ذرت، حاصل تلاش یک سال و نیمه همکاران موسسه تحقیقات فنی و مهندسی است. در این نان از آرد سیب زمینی و ذرت به عنوان بخشی ( تا20 درصد) از آرد پایه استفاده میشود».
به گزارش سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب، ارژنگ جوادی مهمترین تاثیر تولید این نوع نان را کاهش وابستگی به محصول گندم در شرایط خشکسالی دانست و خاطر نشان کرد: «نان تولیدی به این روش ماندگاری بیشتر، ارزش غذایی بالاتر، ضایعات کمتر و طعم و مزه بهتری خواهد داشت».
وی افزود: «انواع نانهای سنتی و صنعتی با استفاده از این آرد قابل استفاده است. محصولاتی که در ترکیب آرد استفاده میشوند، یا تولید مناسبی در کشور داشته و یا این که در بازارهای جهانی دسترسی مناسبتری دارند».
جوادی دلیل راه اندازی خط تولید نان ترکیبی در خراسان رضوی را تحقیقات و پتانسیل مناسب این استان در تامین مواد اولیه نان ترکیبی دانست و گفت: «بودجه این خط تولید از اعتبارات ملی استانی تهیه شده است و امیدواریم طی سال آینده در 5 استان دیگر این خط تولید را راه اندازی کنیم».
وی دو شرط تولید مناسب سیب زمینی و تهدید تولید گندم را عامل موثری در انتخاب نقاط بعدی خط تولید نان ترکیبی معرفی کرد و افزود: «نان ترکیبی حداکثر 10 درصد گرانتر از نان معمولی خواهد بود».