آلوئه ورا گیاهی است که اغلب خواص آن برای پوست و مو شناخته شده میباشند. اما خواص آلوئه ورا بسیار زیاد میباشد که از جمله آنها میتوان به زدودن سموم بدن، تصفیه خون، آنتی باکتریال بودن آن برای درمان بیماریهای باکتریایی و افزایش قدرت ایمنی و انرژی بدن نام برد. از آلوئه ورا میتوان مربای آلوئه ورا، کمپوت آلوئه ورا و نوشیدنی آلوئه ورا را تهیه نمود؛ که در اینجا با طرز تهیه شربت آلوئه ورا آشنا خواهید شد.
در روزهای گرم سال تب تهیه شربتهای خانگی نیز بالا میرود. از جمله شربتهای محبوب در خانوادههای ایرانی شربت سکنجبین و شربت آلبالو میباشند. در این میان شربتهای خاص و پرخاصیت همچون شربت آلوئه ورا نیز همواره طرفداران بسیاری دارد. همانطور که گفتیم آلوئه ورا دارای خواص بیشماری است که نمیتوان براحتی از آن گذشت. در این مطلب آموزش درست کردن شربت آلوئه ورا که با کمی شیرین نمودن و رقیق نمودن آن میتوان شربت آلوئه ورا را تهیه نمود، ارائه داده ایم.
برای تهیه شربت آلوئه ورا سختترین قسمت، جداسازی ژل شفاف آلوئه ورا از داخل برگ آن میباشد. معمولا ژل برگهای آلوئه ورای تازه دارای طعم تلخی میباشد؛ که باید با آب سرد آن را خوب بشویید یا با محلولی از یک قاشق غذاخوری سرکه سفید و یک فنجان آب، لایه زرد رنگ روی ژل را از بین ببرید.
مواد لازم:
ژل شفاف آلوئه ورا: دو قاشق غذاخوری
آب لیموی ترش یا از هر نوع مرکبات، چون پرتقال، گریپ فروت و…: یک فنجان
طرز تهیه شربت آلوئه ورا:
ابتدا برگهای آلوئه ورا را به قطعات کوچکتر برش دهید تا راحتتر بتوانید پوست آن را جدا نمایید. بعد از جدا نمودن پوست سبز رنگ آن سعی نمایید تا لایه زرد رنگی که روی ژل هست را نیز جدا نمایید. البته میتوانید به خوبی در زیر آب سرد بشویید یا با محلول سرکه سفید و آب، این لایه زرد رنگ که عامل تلخی و سبب اسهال و ناراحتیهای معده میگردد را به خوبی از بین ببرید.
سپس باید بلافاصله ژل را در مخلوط کن ریخته (زیرا برخی مواد مغذی خود را در واکنش با اکسیژن از دست خواهد داد) و به همراه آبمیوه دلخواه خود میکس نمایید. تا محلول صاف و یکدستی ایجاد شود. با توجه به ذائقه خود برای شیرین کردن شربت میتوانید از عسل و یا شکر نیز استفاده نمایید. همچنین برای رقیق کردن و خنک نمودن آن از مخلوط آب و یخ به اندازه کافی استفاده نمایید. برای درست کردن نوشیدنی پالپ دار نیز میتوانید تکههای میوههای مورد نظر یا تکههای ژل آلوئه ورا را در طرز تهیه شربت آلوئه ورا به شربت اضافه نمایید.
آموزش تهیه شربت آلوئه ورا با روشی دیگر
شربت آلوئه ورا از انواع نوشیدنیهای پر طرفدار و پر خاصیت میباشد که میتوان در کنار نوشیدنیهای سرد دیگر همچون شربت کهکشانی و شربت خاکشیر در منزل به روشهای مختلفی تهیه کرد و از خواص و فواید درمانی آنها بهرهمند شد. در ادامه این بخش قصد داریم علاقمندان به تهیه نوشیدنیهای مختلف را با روش دیگر شربت آلوئه ورا آشنا نماییم.
مواد لازم:
آلوئه ورا: یک برگ
آب پرتغال یا عصاره لیمو ترش: یک عدد
آب: ۴ لیوان
عسل: ۵ الی ۶ قاشق غذاخوری
تخم ریحان و گلاب در صورت دلخواه: به مقدار نیاز
دستور تهیه:
در این دستور تهیه ساده نیز باید ژله شفاف آلوئه ورا را از برگ آن جدا کنید برای این منظور همچون دستور بالا، برگ آلوئه ورا را خوب شستشو دهید و به قطعاتی کوچکتر برش بزنید، سپس قسمت لایه سبز زیرین و بالایی و تیغههای برگه آلوئه ورا را جدا کنید و دور بریزید.
بعد از جدا سازی ژله شفاف آلوئه ورا برای از بین بردن تلخی، آن را به مدت ۲۰ دقیقه درون آب خنک بگذارید و در طی این زمان چند مرتبه آب ژله را عوض نمایید تا به طور کامل تلخی آن بر طرف گردد. به یاد داشته باشید که هر چه قدر برگ آلوئه ورا تازهتر باشد تلخی ژله آن نیز بیشتر میباشد.
درون میکسر عصاره لیمو ترش، آب و عسل را خوب مخلوط نمایید و بعد ژله آلوئه ورا را ساطوری به قطعاتی کوچکتر برش بزنید و به مخلوط بیفزایید. سپس در صورت تمایل میتوانید مقداری تخم ریحان به همراه گلاب به آن اضافه نمایید و بعد این نوشیدنی سرد را میل کنید.
شربت آلوئه ورا این شربت خوشمزه و گوارا در عین حال پر از خاصیت، نوش جان شما و خانواده تان باشد. برای آشنایی با طرز تهیه انواع نوشیدنی سرد کلیک نمایید.