پایگاه خبری آفتاب
۲۳ /خرداد /۱۴۰۵
Saturday 13 June 2026
کد خبر:۸۴۹۷۱
۲۱:۳۰
۱۳۸۷/۱۲/۰۴
بر اساس گزارش بانک جهانی تشریح شد

تنزل فضای کسب و کار در ایران

ایران از 178 کشور در رتبه 141 ایجاد فضای کسب و کار قرار گرفت
۲۱:۳۰
۱۳۸۷/۱۲/۰۴
به گزارش آفتاب نیوز، آفتاب: رییس پژوهشکده پولی وبانکی خواستار تلاش مستمر تمامی مسئولین قوای سه گانه برای بهبود فضای کسب و کار شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی آفتاب، احمد مجتهد رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در همایش بهبود فضای کسب و کار، با اشاره به انتشار پنجمین گزارش فضای کسب و کار از سوی بانک جهانی اعلام کرد: «بانک جهانی فضای کسب و کار را در میان 178 کشور بر اساس شاخص‏های ده گانه مورد بررسی قرار داده که ایران رتبه 135 را در سال 2008 و در سال 2009 رتبه 141 را کسب کرده است».

وی با تاکید بر فعالیت بخش خصوصی اظهار داشت: «هرفعال اقتصادی از بدو شروع تا زمان خاتمه فعالیت اقتصادی خود، با انواع قوانین و مقررات دستگاه‏های دولتی رو به رو می‌شود که بسیاری از این قوانین و مقررات به موانعی برای فعالیت‏های اقتصادی بخش خصوصی تبدیل شده است».

مشاور رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: «شرایط خاص سال‏های اول انقلاب، بسیاری از فعالیت‏ها را به انحصار دولت درآورد و این امر منجر به گستر0ش فعالیت‏های دولت شد».

به گفته وی، فعالیت‏های اقتصادی در غیاب بخش خصوصی توسعه یافت و این امر، شکل گیری یک اقتصاد بزرگ دولتی را فراهم آورد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با بیان کاهش میزان کارایی فعالیت‏های بنگاه‏های دولتی، از پایان جنگ تحمیلی به عنوان سرآغاز خصوصی سازی در کشور نام برد و یاد آور شد: «خصوصی سازی در ابتدای راه کند و بدون برنامه صورت می‏گرفت که نه تنها به کوچک شدن بخش خصوصی کمک نکرد، بلکه روز به روز فضا را برای بخش خصوصی تنگ تر کرد».

مجتهد با اشاره به ابلاغ سیاست‏های اجرایی اصل 44 قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری تصریح کرد: «هنوز تا اجرای کامل سیاست‏های اجرایی اصل 44 قانون اساسی زمان زیادی لازم است». 

دبیر همایش بهبود فضای کسب و کار همچنین با تاکید بر ضرورت اصلاحات گسترده در مقررات و قوانین و کاهش هزینه‏های فعالیت های اقتصادی گفت: «بهبود فضای کسب و کار در ایران مستلزم رشد سرمایه گذاری، اجرای اصل 44 قانون اساسی و واگذاری فعالیت‏های دولتی به بخش خصوصی، کاهش مقررات زاید، افزایش کارایی، ایجاد و توسعه زیرساخت‏های کشور است».

وی دسترسی به اعتبارات بین المللی و بازارهای سرمایه خارجی برای تامین مالی طرح‏های سرمایه گذاری، کاهش زمینه دلال بازی و اعتبارات ترجیحی به بخش دولتی و ایجاد نوسانات رتبه بندی اعتباری، توسعه بورس اوراق بهادار، ایجاد بورس ارز و توسعه بورس کالا را از جمله راه‏های بهبود فضایی کسب و کار ذکر کرد.

به گفته رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، شفاف سازی چالش اساسی بخش بوروکراسی ایران است. 

وی گفت: «هر چه اصلاحات گسترده‏تری در دسترس مردم گذاشته شود، امکان سوءاستفاده، پرداخت رشوه و فعالیت‏های واسطه گری کاهش می‏یابد و هزینه کسب و کار در ایران به اندازه قابل توجهی افزایش می‏یابد». 

وی با اشاره به برنامه های بانک مرکزی برای توسعه سیستم های پرداخت و دریافت بانکی الکترونیک ، به ضرورت تلاش مستمر تمامی مسئولین قوای سه گانه برای بهبود فضای کسب و کار تاکید کرد.
گزارش خطا
برچسب‌ها:
کار بیکاری مجتهد
ارسال پیام
captcha