در ممالک اسلامی از جمله در ایران مصرف دارچین جنبه تقدس پیدا کرده است لذا در اکثر غذاهای نذری نظیر سمنو، آش شله زرد و ... از آن استفاده میشود.
مصارف دارچین
دارچین دارای ترکیباتی نظیر پروتین، چربی، قند، فیبر و عناصر معدنی.ca,P, Mg, Fe و انواع ویتامینها و آب است.
از پوست گیاه دارچین اسانس تهیه میکنند که در صنایع داروئی و ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده میشود
اسانس دارچین که معطرکننده و طعم دهنده غذا، نوشیدنی ها، جویدنی ها، داروها و محصولات آرایشی و بهداشتی است.
خواص داروئی و درمانی بیشماری دارد.
داروی بسیار موثری برای پیشگیری از بیماری زوال عقل (آلزایمر) است.
ضد دیابت بویژه دیابت نوع ۲ است.
آتنی بیوتیک است و خاصیت ضد میکربی و ویروسی آن تائید شده است حتی ضد ویروس HIV , آنفولانزا است.
ضد چربی و کلسترول خون است و در پائیز آوردن فشار خون بسیار موثر است. *مقوی معده، قلب و کبد است و از چرب شدن کبد جلوگیری میکند.
به دلیل داشتن آنتی اکسیدانهای قوی، خواص ضد سرطانی برای پیشگیری و کنترل انواع سرطانها بویژه سرطان پروستات دارد.
کاهنده دردهای مفصلی و عضلانی بویژه درد کمر، آرتروز گردنی است. *تصفیه کننده خون، تسریع کننده جریان خون و دافع سموم آن از طریق دفع شدید عرق (معرق) و ادرار (مدر) و صفرا است. *برطرف کننده بوی بد دهان و بوی عرق بدن بویژه در ناحیه زیر بغل است.
آنتی پروستات است و از بزرگ شدن و سرطانی شدن غدههای پروستات در مردان جلوگیری میکند.
آرامبخش دستگاه گوارش با خواص ضد تورمی (نفخ) است و از ایجاد زخم معده و ابتدای روده جلوگیری میکند.
تقویت کننده قوای جنسی و جسمی است و از ایجاد تورم و درد در اندامهای اد رای و تناسلی جلوگیری میکند.
بازدارنده تکرر و سیلان ادرار و ترشحات اندام تناسلی است و از سردی مزاج جلوگیری میکند.
نشاط آور و انرژی زا و اشتها آور است.
مصرف روزانه ۴-۲ گرم برای کودکان و ۶-۴ گرم برای بزرگسالان است و مصرف بی رویه آن زیان آور است.
سادهترین راه مصرف آن با آبگرم و عسل، دم کرده با چای و عسل و جوشانده با عسل و آب است.
**توجه، توجه - خانمهای باردار بایستی از مصرف کردن دارچین در طول دوران بارداری جدا پرهیز نمایند.