ترش کردن معده همان سوزش سر دل است. بسیاری از افراد درگیر ترش کردن معده هستند. چند راهکار ساده خانگی برای درمان ترش کردن معده وجود دارد. ترش کردن معده را باید جدی گرفت تا کار به جراحیهای عمیق نرسد. شما یا عزیزان تان هم اگر مشکل ترش کردن معده را دارید حتما این مطلب را مطالعه کنید.
همه ما ممکن است گاهی اوقات دچار حالت ترش کردگی معده شویم که در این وضعیت میزان اسید معده افزایش مییابد و به اصطلاح معده اسیدی میشود.
در مقاله جدید مرکز پزشکی تخصصی مایوکلینیک چند راه حل ساده برای درمان مشکل ترش کردن معده ارائه شده است.
ترش کردن معده کی به وجود میآید؟
این مشکل زمانی بروز میکند که غدد گوارشی در معده اسید زیادی ترشح میکنند و وقتی مقدار آنها از حد معمول بیشتر شود، احساس سوزش سردل بروز میکند که با مصرف غذاهای ادویه دار تشدید میشود.
کارشناسان چندین اقدام خانگی را پیشنهاد میکنند که برای درمان این حالت مفید و موثر هستند.
از مصرف نوشیدنیهای گازدار و حاوی کافئین پرهیز کرده و چای گیاهی را جایگزین آن کنید. هر روز یک لیوان آب ولرم بنوشید.
خوراکیهای مفید برای ترش کردن معده
موز، هندوانه و خیار را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. در ضمن آب هندوانه هم برای درمان ترشی معده بسیار مفید است.
هر روز یک لیوان شیر بنوشید. حتما آخرین وعده غذایی را ۲ تا ۳ ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف کنید. بعلاوه همواره وعدههایی غذایی کوچک، منظم و سروقت داشته باشید. از مصرف موادی مثل سرکه، غذاهای ادویهای، ترشی و خیارشور خودداری کنید. فاصلههای طولانی مدت بین هر وعده غذایی یکی دیگر از عوامل افزایش اسید معده است؛ بنابراین توصیه میشود زمان بین وعدهها را کوتاهتر کنید، اما وقت مشخصی را در هر روز به خوردن اختصاص دهید. مقداری برگ نعناع را در آب جوش بجوشانید و این جوشانده را یک لیوان بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید.
ترش کردن معده را با آدامس کاهش دهید
مکیدن مقداری میخک عطاری یک راه کار موثر دیگر در این زمینه است. لیمو، بادام و ماست هم به عنوان خوردنیهایی شناخته شده هستند که اسید معده را کاهش داده و سوزش سردل را بهبود میدهند. سیگار و الکل هر دو اسید معده را افزایش میدهند، اما در عوض جویدن آدامس به دلیل تولید بزاق و کمک به حرکت غذا در مجاری گوارشی، علائم سوزش سردل را کاهش میدهد. زنجبیل به هضم غذا کمک میکند چه به صورت پودر و یا به صورت کپسول باشد.
همچنین نوشیدن یک لیوان شربت آب لیمو یک ساعت قبل از ناهار علائم این مشکل را کاهش میدهد. علاوه بر اینها مصرف سبزیجاتی مثل کلم، کدو حلوایی، لوبیا، هویج و پیاز بهاری در کاهش علائم ترش کردگی معده موثر است.