عوارض قرص آهن در یک جمله رساندن اسیب به کبد و معده است. برای درمان کم خونی بهتر است به سراغ خوراکیهای رفع کم خونی برویم تا راههای شیمیایی و پرعارضه.
یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه آب آهن تاب در رفع کم خونی موثر است، گفت:مصرف بیش از حد قرصهای شیمیایی آهن به کبد و معده آسیب وارد میکند، استفاده زیاد از قرص آهن ممکن است، لکههایی در صورت ایجاد کند.
یک متخصص طب سنتی در پاسخ به پرسشی که کم خونی را چگونه بدون مصرف قرص میتوان برطرف کرد؟ اظهارکرد:باید دید کم خونی در چه سطحی است.
استفاده از سبوس برنج یا سبوس گندم در غذا به رفع کم خونی کمک میکند
به گفته وی، اما استفاده از سبوس برنج یا سبوس گندم در غذا به رفع کم خونی کمک میکند. استفاده از شیره انگور روزی ۴ تا ۵ بار یا مصرف سرکه شیره؛ که اگر فرد مشکل معده نداشته باشد نسبت سرکه به شیره انگور یک به ۱۰ باید باشد.
رژیم سیب و عسل نیز در رفع کم خونی مفید است
این متخصص طب سنتی گفت:رژیم سیب و عسل نیز در رفع کم خونی مفید است به این صورت که چند عدد سیب را پوست کنده و رنده کنند یا در میکسر ریخته و به صورت فالوده همراه با عسل مصرف کنند که مداومت در خوردن فالوده سیب برای رفع کم خونی موثر است.
استفاده از آب آهن تاب که در منابع طب سنتی آمده است یعنی ۵۰ تا ۶۰ بار یک تکه آهن بر شعله سرخ شده و در آب تمیز زده میشود و موادی که از آن آزاد میشود، برای رفع کم خونی مفیداست که به آن آب آهن تاب میگویند.
وی ادامه داد:بعضی از قرصها ممکن است، معده و کبد را به هم بریزد. آهن در "درجه سوم - چهارم" گرم و خشک است و استفاده زیاد از قرص آهن ممکن است لکههایی در صورت ایجاد کند حتی ممکن است بعضی از اخلاط در کبد و بدن بسوزد و مشکلاتی را ایجاد کند البته باید تاکید کرد اگر در مصرف قرصهای آهن زیاده روی شود چنین مشکلاتی بروز پیدا میکند.
این متخصص طب سنتی بیان داشت:قرص خونسازی گیاهی در طب سنتی به نام "آیرون پلاس" که ترکیبی از انواع هلیه است در عطاریها یافت میشود، در رفع کم خونی موثر است. هلیله سیاه، هلیله زرد، هلیله کابلی و همه چیزهایی که بدن را تقویت میکنند این قرص قلب، مغز، کبد، اعصاب و سیستم ایمنی بدن میکنند.
مرزه در میان سبزیها خون ساز است
مرزه در میان سبزیها خون ساز است همچنین کاهو خون رقیقی تولید میکند و کسانی که غلظت خون هم دارند، میتوانند از این استفاده کنند. یک و نیم کیلو استخوان راسته گوسفندی با ادویه مناسب و پیاز ۸ تا ۱۰ ساعت بجوشانند و عصاره آن را وارد غذاها کنند، همچنین انگور و سیب نیز در رفع کم خونی خیلی توصیه شده است.