کد خبر: ۸۵۹۷۰۹
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۴

میوه‌های مضر برای دیابت

میوه یک کربوهیدرات ساده یا همان قند است بنابراین بر قند خون شما تاثیر مستقیم می‌گذارد و شما نمی‌توانید مقادیر نامحدودی از آن را مصرف کنید.
میوه‌های مضر برای دیابت
آفتاب‌‌نیوز :

بعضی از میوه‌ها حاوی مقادیر بیشتری از قند میوه یا فروکتوز هستند و به همین علت قند خون شما را سریع‌تر از سایر میوه‌ها افزایش می‌دهد. اما نکته‌ای که در مورد این مبحث باید به آن توجه کرد این است که قند میوه بر روی افراد به طور متفاوت اثر می‌گذارد و بدن هر فرد دیابتی با ویژگی‌های شخصی خود واکنش نشان می‌دهد.

معمولا انگور به دلیل کوچک بودن حبه‌های آن به نظر یک واحد کامل نمی‌آید، اما باید گفت که یک انگور کوچک حاوی یک گرم کربوهیدرات ساده یا قند است. این به این معنی است که ۱۵ انگور به عنوان یک واحد از میوه در نظر گرفته می‌شود.

برای جلوگیری از پرخوری بهتر است که انگور‌ها را بشمارید یا آن‌ها را با میوه‌های مناسب‌تری برای بیماران دیابتی مانند توت‌فرنگی جایگزین کنید. ۱ فنجان توت‌فرنگی قندی برابر با ۱۵ عدد انگور دارد، اما برای بیمار دیابتی انتخاب بهتری است.

اکثر مردم میوه‌های کوچکی مانند گیلاس را به عنوان میوه کامل در نظر نمی‌گیرند و در خوردن آن زیاده‌روی می‌کنند و به همین دلیل است که خوردن گیلاس معمولا به افزایش قند خون منجر می‌شود. همانند انگور، یک گیلاس حاوی یک گرم کربوهیدرات ساده یا قند است؛ بنابراین انتخاب مناسبی برای بیمار دیابتی نخواهد بود.

آناناس در حالت رسیده، می‌تواند شاخص گلوکز بسیار بالایی داشته باشد که باعث می‌شود بهترین گزینه برای بیماران دیابتی نباشد.

اما اگر ناچار به خوردن آناناس هستید، سعی کنید حداکثر نصف فنجان آناناس را با ماست کم چرب یا ماست یونانی مخلوط کرده و میل نمایید.

در کمال ناباوری یک انبه می‌تواند حاوی ۳۰ گرم کربوهیدرات پیچیده و ۲۶ گرم کربوهیدرات ساده یا قند باشد. با این تفاسیر بیمار دیابتی در خوردن انبه باید بسیار احتیاط کند و تا حد ممکن از انبه را در مقدار کم و سفت‌تر مصرف کند. زیرا هر چه انبه رسیده‌تر باشد، شاخص گلوکز و قند آن نیز بیشتر است.

احتمالا شنیده باشید که موز شیرین‌ترین میوه است! زمانی که دقیق‌تر اطلاعات تغذیه‌ای موز را مطالعه کنیم، می‌فهمیم که این جمله چندان غلط هم نیست! یک موز متوسط حاوی مقدار یکسانی از قند یا همان کربوهیدرات ساده، نسبت به دو واحد از هر میوه دیگری مانند نارنگی یا سیب است.

یک ظرف کوچک از میوه‌های خشک شده حاوی مقدار زیادی قند است. این مقدار به خصوص زمانی که با فرآورده دیگری، چون ماست پر چرب یا شکلات مخلوط می‌شود، افزایش چشمگیری می‌یابد.

توصیه می‌شود بیماران دیابتی مصرف میوه خشک شده را قطع و آن را با میوه‌های تازه و مناسب دیابتی‌ها جایگزین کنند تا هم با بیماری آن‌ها تداخلی نداشته باشد و هم از سایر مواد مغذی میوه تازه بهره‌مند شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین