اغلب افراد در بیماریهایی مثل آنفولانزا میل زیادی به غذا خوردن ندارند، اما یک رژیم غذایی مناسب میتواند به تقویت روند بهبودی کمک کند که در ادامه این موارد را با هم دنبال میکنیم:
مصرف مایعات: مصرف مایعات با رقیق کردن ترشحات مخاطی باعث بهبودی در بیماری میشود، چرا که این نوع ویروسها در محیطهای خشک به راحتی زندگی کرده و باعث ایجاد علایم میشود.
دریافت پروتئین کافی: ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات، مغزها، دانهها و غلات سبوس دار، تامین کننده پروتئین هستند؛ کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش میدهد.
ویتامین C: این ویتامین باعث کاهش علایم بیماری شده، خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و خطر ابتلا به عفونتهای تنفسی را پایین میآورد؛ این ویتامین در میوههایی مانند: انواع مرکبات شامل پرتقال، لیموشیرین، لیموترش و گریپ فروت؛ سبزیهای دارای برگ سبز تیره مانند: جعفری، کلم بروکلی، فلفل سبز، توت فرنگی، پرتقال، طالبی، کیوی، آب لیمو، گل کلم، کلم پیچ وجود دارد و توصیه میشود در حد امکان مواد غذایی حاوی ویتامین C به صورت تازه، خام و خرد نشده مصرف شود.
روی: مواد غذایی غنی از روی شامل ماهی و غذاهای دریایی، گوشت، نان سبوس دار، غلات کامل، مغزها، دانههای روغنی و حبوبات است که باعث تقویت سیستم ایمنی میشود و مواد لازم برای فعالیت بافتهای لنفاوی را تأمین میکند.
اسیدهای چرب امگا ۳: این اسیدهای چرب در مبارزه با سرماخوردگی به سلولهای دستگاه تنفسی کمک میکند. غذاهای دریایی و انواع ماهیها مانند: ساردین، قزل آلا، کپور، کولی، دانههای روغنی و مغزها حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است.
مصرف سیر و پیاز: سیر و پیاز حاوی آنتی بیوتیک است که از رشد و تکثیر میکروب جلوگیری میکند و خاصیت ضد ویروسی، قارچی، باکتریایی و آنتی اکسیدانی دارد.
سلنیوم: این ریزمغذی مانع آسیب به سلول و سیستم ایمنی بدن میشود؛ منابع غذایی دارای سلنیوم عبارتند از: گوشت، غذاهای دریایی، سبزی ها، مغزها، غلات سبوس دار، لبنیات و تخم مرغ
ویتامین A: این ویتامین که در سبزیهای سبز، زرد، نارنجی و قرمز رنگ مثل: اسفناج، کلم پیچ، کدو تنبل، فلفل دلمهای نارنجی و قرمز، زرد آلو، خشکبار، وجود دارد، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
فرآوردههای لبنی کم چرب و پروبیوتیک: خوردن ماست تازه میتواند برخی از میکروبهای مفید موجود در روده را که در اثر مصرف آنتی بیوتیکها تخریب شده است، تأمین کند؛ توصیه میشود ماست تازه از شروع آنتی بیوتیک تا ده روز بعد به طور روزانه مصرف شود.
زنجبیل: حاوی موادی است که علاوه بر کاهش درد، تب و سرفه، اثر آرام بخش و خواب آور نیز دارد.
مواد غذایی ممنوع در هنگام ابتلا به آنفلوآنزا
غذاهای چرب و فرآوری شده به دلیل وجود نمک بالا آب بدن را میگیرند و همین امر باعث افزایش التهاب میشود؛ همچنین غذاهای پر چرب سرعت هضم را کاهش میدهد.
مصرف نوشیدنیهایی مانند نوشابههای کافئین دار، نوشیدنیهای الکلی و نوشیدنیهای حاوی شکر، باعث تشدید این بیماری آنفولاآنزا میشود.