سرطان بیماری است که در دستگاههای مختلف بدن ایجاد شده و انواع مختلفی دارد. بسیاری از سرطانها از رشد سریع سلولهای نابالغ در قسمتهای متفاوت، مانند دستگاه گوارش (مری، معده، رودهی بزرگ) منشا گرفته و مشکلات جدی برای بیمار ایجاد میکنند. هرچند بسیاری از آنها منشآ ژنتیک یا زمینه فامیلی دارد، ولی گروه کثیری از آنها وابسته به عوامل محیطی و موادغذایی هستند.
مواد موجود در سوسیس، کالباس، مواد نگهدارنده و رنگی و رادیکالهای آزاد باعث تغییرات در سطح سلولی شده و در نتیجه موجب بروز سرطان میشوند. با توجه به درمان سخت و طولانی این بیماری، پیشگیری میتواند بهترین انتخاب باشد؛ بنابراین طبق مطالعات، اثبات شده است که مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینهای C و E و A و فلاونوئیدها و پلی فنلها به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی از بروز سرطان جلوگیری میکند. این ویتامینها در کلم بروکلی، فلفل سبز، اسفناج، جوانه گندم، زعفران، و گوجه فرنگی یافت میشوند.
همچنین سبوسهای غلات نیز حاوی این ویتامینها میباشند و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل میکنند؛ بنابراین از مصرف این مواد غذایی غافل نشوید.