یک تیم تحقیقاتی مشترک به سرپرستی پروفسورها شین وو کیونگ (Shin Woo-kyoung) و کانگ دای هی (Kang Dae-hee) از دانشکده پزشکی پیشگیرانه در دانشگاه ملی سئول یک مطالعه آینده نگر را بر روی ۱۳۹۲۶۷ نفر انجام دادند.
تیم تحقیقاتی اثرات مصرف دانههای سویا، خمیر سویا و توفو را بر روی سرطان معده در ۷۶۷ نفری که به سرطان معده مبتلا شده بودند در مقایسه با افرادی که به سرطان معده مبتلا نشدند، بررسی کردند. در نتیجه، محققان دریافتند: افرادی که بیش از دوبار در هفته توفو مصرف میکردند، ۳۷ درصد کمتر از افرادی که توفو مصرف نمیکردند، در معرض ابتلا به سرطان معده بودند. نتایج همچنین نشان داد که مصرف بیشتر توفو منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان معده میشود.
تجزیه و تحلیلهای تیم تحقیقاتی مشخص کرد: غذاهای ساخته شده از سویا به دلیل اثر جنیستئین و ایزوفلاون که دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند، خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش میدهد.
به گفته محققان، مطالعات همچنین نشان داد: این مواد نه تنها تکثیر سلولی و رگزایی را در غشای مخاطی کاهش میدهند، بلکه از رشد هلیکوباکتر پیلوری که بر سرطان معده تأثیر میگذارد نیز جلوگیری میکنند. به گزارش سیناپرس، این تیم تحقیقاتی معتقد است، اثر خمیر سویا که به داشتن محتوای نسبتاً بالای سدیم شناخته شده است، به دلیل تولید مواد فعال زیستی برای بدن مفید هستند.
پروفسور شین گفت: تصور میشود، خمیر سویای ساخته شده در کره تأثیر بهتری در پیشگیری از سرطان معده داشته باشد، زیرا مواد فعال بیشتری در طول فرآیند تخمیر طولانی تولید میشود.
پروفسور دای هی افزود: ماده فعال فیزیولوژیک موجود در سویا نه تنها سلولهای ایمنی که مستقیماً سلولهای آلوده به ویروس یا سلولهای سرطانی را از بین میبرند را فعال میکند، بلکه آسیب دی انای را نیز سرکوب کرده و بازیابی دی انای را بهبود میبخشد.
با این حال، این مطالعه همچنین نشان داد: میزان مصرف توفو و خمیر سویا در سرطان معده بسته به وزن افراد متفاوت است. به عنوان مثال، در افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) نرمال داشتند، مصرف استفاده بیشتر و مکرر خمیر سویا و توفو خطر سرطان معده را کمتر میکرد که این ارتباط در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی مشاهده نشد.