«جبار عوده» از رهبران ائتلاف چارچوب هماهنگی عراق در گفتگو با وبگاه «المعلومه» اعلام کرد که طی هفتههای گذشته ۱۱ مقر مشکوک در مرزهای عراق و ایران بسته شد.
وی تاکید کرد: تلاشهای دولت عراق در تقویت امنیت نوار مرزی ایران از سمت اقلیم کردستان بر اساس اهداف مشخص ادامه دارد که مهمترین این اهداف از بین بردن هرگونه مقر مشکوک است؛ خواه این مقر برای نیروهای معارض (تروریستهای تجزیهطلب) باشد و یا هر گروه دیگری بهویژه اینکه برخی از آنها مسلح هستند.
جبار عوده افزود: تمام مناطق مرزی بهطور مستقیم تحت کنترل مرزبانی هستند و از سوی بغداد مورد حمایت قرار میگیرند تا این مناطق به حلقه تنش تبدیل نشوند و از سوی برخی طرفهای بینالمللی برای ایجاد ناامنی و بیثباتی مورد استفاده قرار نگیرند.
وی تاکید کرد که نیروهای مرزبانی اختیار کامل در برخورد با موارد غیرقانونی در نوار مرزی دارند و با هرگونه فعالیت خصمانه با قاطعیت برخورد میکنند.
این عضو چارچوب هماهنگی همچنین گفت: بستن مقرهای مشکوک گامی در مسیر درست است و این گام در راستای قانون اساسی عراق در ممانعت از هرگونه فعالیت خصمانه علیه کشورهای همجوار از داخل خاک عراق است.
«قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق تقریبا یک ماه پیش برای دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی و برخی مقامهای ارشد جمهوری اسلامی به تهران آمد و در این دیدارها موضوعات منطقهای و دو جانبه از جمله نحوه اجرای توافق امنیتی بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین اخیرا «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در ارتباط با گلایه سردار باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر اینکه توافقنامه امنیتی بین ایران و عراق تا کنون به صورت کامل از سوی بغداد اجرایی نشده است، گفت: در سفر اخیری که مشاور امنیت ملی عراق به تهران داشت و مقام امنیتی اقلیم کردستان عراق نیز وی را همراهی میکرد در خصوص آخرین وضعیت اجرای توافقنامه امنیتی بین ایران و عراق رایزنی و گفتگو شد و طرف عراقی گزارشی از اقدامات انجام شده در ارتباط با اجرای این توافق به طرف ایرانی ارائه کرد و در این خصوص رایزنی و گفتگو انجام شد.
وی با بیان اینکه همچنین طرف ایرانی نیز یافتهها و دیدگاههای خود را ارائه کرد تصریح کرد: دستگاههای ذیربط عراقی با همکاری مقامهای اقلیم کردستان عراق تا الان گامهای موثری را در مسیر اجرای توافقنامه مذکور و استقرار نیروهای مرزبانی عراق در مرزهای مشترک و برچیدن مقر گروههای تجزیهطلب و تروریستی داشته و گزارش آن را به طرف ایرانی ارائه کرده است.
این دیپلمات ارشد در ادامه گفت: کمیته مشترکی نیز در این خصوص شکل گرفته است که البته از قبل کمیته مشترک داشتیم و امیدواریم با درک صحیحی که مقامات دولت عراق و اقلیم کردستان عراق از انتظارات به حق ایران دارند و در پرتو مناسبات دوستانه، برادرانه و سازنده بین ایران و عراق و همکاریهای خوب از سوی اقلیم کردستان عراق گامهای لازم برای اجرای کامل توافقنامه امنیتی برداشته شود و همانطور که اشاره کردم این موضوع در چارچوب کار کمیته مشترک ادامه دارد و ما انتظار داریم که دولت عراق به تعهدات و مسئولیتهای خود مبتنی بر روابط برادرانهای که بین دو کشور وجود دارد عمل کند.