خاستگاه این میوه کشور چین است.
کیوی در ابتدای قرن بیستم توسط مهاجران به کشور نیوزلند بردهشد و همین امر سبب تولید انبوه و صادرات آن توسط نیوزلندیها شد.
نام کیوی نیز توسط کشاورزان نیوزلندی و از روی پرندهای معروف در این سرزمین به نام پرنده کیوی انتخاب شد.
این میوه اولین بار در کنارههای دریای خزر در رامسر و تنکابن در سال ۱۳۷۴ کشت شد.
بهترین نوع شناخته شده کیوی نوعی است که در منطقه قاسم آباد گیلان و سایر نواحی خزری رایج است و این نوع هیوارد است.
۷۵درصد کیوی تولید شده در گیلان به کشورهای اتحادیه اوراسیا و هند صادر میشوند.