کد خبر: ۸۸۲۹۸۶
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷

راهکار‌هایی برای به حداقل رساندن چربی‌های اشباع مصرفی

همانطور که بارها ذکر شده خوردن مقدار زیادی چربی اشباع شده می‌تواند کلسترول شما را افزایش و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد؛ از این رو لازم است با اتخاذ برخی راهکارها مصرف این عامل خطر را به حداقل برسانیم.
راهکار‌هایی برای به حداقل رساندن چربی‌های اشباع مصرفی
آفتاب‌‌نیوز :

از این رو دستورالعمل‌های بهداشتی توصیه می‌کنند که مردان به طور متوسط نباید بیش از ۳۰ گرم چربی اشباع در روز و زنان نباید بیش از ۲۰ گرم چربی اشباع در روز مصرف کنند. همچنین توصیه می‌شود که افراد باید مصرف کلی چربی خود را کاهش دهند و چربی‌های اشباع شده را با مقداری چربی غیراشباع از جمله چربی‌های امگا ۳ جایگزین کنند.

برخی غذاهای سرشار از چربی‌های اشباع شده شامل موارد زیر است:

_ انواع کره‌ها، روغن‌ها، خامه‌ها

_ انواع کیک‌ها، بیسکوییت

_ گوشت‌های پرچرب

_ سوسیس و کالباس

_ ماست و پنیر مخصوصا پرچرب

_ انواع شیرینی‌ها

_ بستنی

_‌شیر نارگیل و کرم نارگیل

_ میلک شیک

_ شکلات و اسپری‌های شکلاتی

چند نکته عملی که به شما کمک می‌کند تا به طور خاص چربی‌های اشباع شده را کاهش دهید:

_ هنگام خرید برچسب‌های مواد غذایی را مقایسه کنید تا بتوانید غذاهایی را انتخاب کنید که چربی کمتری دارند.

_‌ محصولات لبنی کم چرب یا جایگزین‌های لبنی را انتخاب کنید.

_ به جای سرخ کردن یا کباب کردن، غذا را بپزید یا بخارپز کنید.

_ روغن را با یک قاشق چایخوری اندازه بگیرید تا میزان مصرف خود را کنترل کنید یا از اسپری روغن استفاده کنید.

_ چربی‌های قابل مشاهده را جدا کنید و قبل از پختن گوشت و مرغ پوست آن را جدا کنید.

_‌ گوشت‌های کم چربی که چربی کمتری دارند را انتخاب کنید.

_ در رژیم غذایی خود از حبوبات که می‌تواند جایگزین گوشت باشد هم استفاده کنید.

_‌در مغازه ها، برچسب‌های تغذیه‌ای در جلو و پشت بسته بندی می‌تواند به شما در کاهش چربی اشباع کمک کند. مراقب «اشباع» یا «چربی نشسته» روی برچسب باشید.

چربی بالا به معنی بیش از ۵ گرم اشباع در هر ۱۰۰ گرم است.

چربی متوسط به معنی بین ۱.۵ گرم تا ۵ گرم اشباع در هر ۱۰۰ گرم است.

چربی کم به معنی ۱.۵ گرم اشباع یا کمتر در هر ۱۰۰ گرم است.

توجه داشته باشید که ممکن است تفاوت زیادی در میزان چربی اشباع شده بین محصولات مشابه وجود داشته باشد.

غذایی را انتخاب کنید که چربی اشباع کمتری دارد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در خانه می‌توانید از گوشت کم چرب استفاده کرده و یا مصرف حبوبات و سبزیجات در پخت غذا را افزایش دهید. همچنین می‌توانید به جای سرخ کردن سیب زمینی، آن‌ها را در فر با کمی روغن و با پوست بپزید؛ سیب زمینی کبابی خود را با برش دادن آنها به قطعات بزرگتر از حد معمول و استفاده از کمی روغن آفتابگردان یا زیتون سالم‌تر کنید.

از طرفی بهتر است قبل از خوردن مرغ، پوست آن را جدا کنید تا محتوای چربی اشباع آن کاهش یابد. همچنین از تخم مرغ آب‌پز، لبنیات کم چرب و یا بدون چربی استفاده کنید. از افزودن خامه به قهوه خود خودداری کنید و مصرف فست فودها را محدود کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین