یک تحقیق جدید نشان میدهد که خوردن مواد غذایی مانند موز و ماهی آزاد میتواند به کاهش آثار منفی نمک در رژیم غذایی زنان کمک کند و سلامت قلب آنها را بهبود بخشد
این مطالعه نشان داد که رژیمهای غذایی غنی از پتاسیم با کاهش فشار خون، به ویژه در زنانی که مصرف نمک بالایی دارند، مرتبط است. یافتههای محققان مرکز پزشکی دانشگاه آمستردام نشان میدهد که این ماده معدنی به حفظ سلامت قلب کمک میکند و زنان بیشتر از مردان از آن سود میبرند.
کاهش خطر بروز مشکلات قلبی
این مطالعه شامل ۱۱ هزار و ۳۰۰ مرد و ۱۳ هزار و ۷۰۰ زن بود. به طور کلی، محققان دریافتند که افرادی که بالاترین میزان مصرف پتاسیم را داشتند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، ۱۳ درصد کمتر در معرض خطر امراض قلبیعروقی بودند. سازمان ملی خدمات بهداشت انگلستان توصیه میکند که بزرگ سالان ۱۹ تا ۶۴ ساله به ۳ هزار و ۵۰۰ میلیگرم پتاسیم در روز نیاز دارند و باید بتوانند پتاسیم را از رژیم غذایی خود دریافت کنند.
مواد غذایی حاوی پتاسیم
غذاهای سرشار از پتاسیم عبارت اند از: سبزیجات، میوه، آجیل، لوبیا، لبنیات و ماهی. به عنوان مثال، یک موز ۱۱۵ گرمی دارای ۳۷۵ میلیگرم، ۱۵۴ گرم ماهی آزاد پخته شده دارای ۷۶۰ میلیگرم، یک سیبزمینی ۱۳۶ گرمی دارای ۵۰۰ میلیگرم و یک فنجان شیر دارای ۳۷۵ میلیگرم پتاسیم است.
روشی ساده برای دریافت پتاسیم
یک راه آسان برای افزایش دریافت پتاسیم، خوردن پنج وعده میوههای تازه و سبزیجات در روز است. با این حال، حفظ سلامتی فقط به این معنا نیست که آن چه را که در بشقاب شماست، کنترل کنید. فعال ماندن از نظر بدنی هم به کاهش فشار خون کمک میکند و هم خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش میدهد.