وعده صبحانه بهترین وعده برای افزایش مصرف فیبر از طریق میوهها و فراوردههای لبنی است. انتخاب گزینههای صحیح غذایی در این وعده علاوه بر این که سوخت و ساز بدن را در تمام طول روز بالا میبرد، راهی مناسب برای کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت است.
اصل اول: حذف نکردن وعده صبحانه
تحقیقات نشان میدهد صرف نظر کردن از صبحانه باعث ابتلا به چاقی و مقاومت به انسولین میشود. مطالعات دیگر تایید میکنند که مصرف کنندگان صبحانه، بهتر میتوانند در برابر غذاهای چرب و پرکالری مقاومت کنند. هدف از خوردن صبحانه در دیابتی ها، کنترل بهتر قند خون و جلوگیری از پرخوری در طول روز است.
اصل دوم: مصرف صبحانه در خانه
شما میتوانید و البته نباید از رستورانها برای خوردن صبحانه استفاده کنید. یک وعده غذایی مناسب برای صبحانه همیشه در خانه قابل دسترس است. یک صبحانه سبک میتواند شامل کربوهیدراتها و چربیهای سالم بعلاوه پروتئین باشد و نزدیک به ۱۰۰۰ کالری به بدن شما برساند.
اصل سوم: مصرف غلات همراه با میوه
یک وعده غلات کامل حداقل ۵ گرم فیبر به بدن شما میرساند و مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم غلات باعث کاهش وزن میشود. استفاده از غلات کامل به همراه میوههای تازه مانند توت فرنگی یا زغال اخته را میتوان یک رژیم دیابت پسند دانست.
اصل چهارم: مصرف دانه کتان
این دانهها غنی از فیبر و پروتئین هستند و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آنها به بهبود سلامت قلب و کاهش کلسترول کمک میکند و از میزان التهاب بدن میکاهد.
اصل پنجم: بلغور جوی دو سر
یکی از بهترین گزینههای صبحانه برای دیابتیها است و در هر فنجان ۴ گرم فیبر دارد به طوری که باعث کنترل قند خون میشود. مطالعات نشان داده که مصرف یک فنجان بلغور جو برای ۵ تا ۶ بار در هفته خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۳۹ درصد کاهش میدهد.
اصل ششم: شیر یا ماست کم چرب
شیر علاوه بر این که حاوی کلسیم و ویتامین D بالا است، خطر ابتلا به سندرم متابولیک یعنی مجموعهای از علائم که منجر به دیابت و بیماریهای قلبی میشوند را کاهش میدهد. ویتامین D موجود در محصولات لبنی کم چرب همچنین با کاهش میزان کلسترول و بهبود سطح انسولین در ارتباط است.
اصل هفتم: چای دارچین
دارچین بهترین گزینه برای کاهش قند خون است و اضافه کردن آن به چای یا قهوه برای کنترل و مدیریت دیابت میتواند مفید باشد.