به گفته پژوهشگران، میوه ها، سبزیجات و غلات کامل، مجموعهای از مواد مغذی و فیبرهای خوراکی هستند که میتواند در درازمدت به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند. مصرف یک رژیم غذایی حاوی همه گروههای غذایی، به سالم و در عین حال لذیذ نگه داشتن وعدههای غذایی شما کمک میکند.
محققان نکاتی را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان به کمک تغذیه ارائه داده اند:
نیمی از بشقاب خود را با میوهها و سبزیجات پر کنید؛ توتهای تازه را به ماست کم چرب یا بدون چربی خود اضافه کنید. برای وعدههای اصلی از سالاد کلم برگ سبز تیره، مقداری اسفناج و کلم بروکلی استفاده کنید.
از حبوباتی مانند لوبیا، نخود و عدس، در وعدههای غذایی خود استفاده کنید؛ مثلا لوبیا سیاه را به املت صبحگاهی خود اضافه کنید.
غلات کامل را در وعدههای غذایی خود بگنجانید؛ برای صبحانه یک کاسه جو دوسر گرم با میوههای خشک بخورید و برای وعدههای ناهار و شام، از یک کاسه جو سبوس دار با مرغ پخته شده یا نان با آرد گندم سبوس دار استفاده کنید.
مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده را کاهش دهید؛ به عنوان مثال میتوانید برای ناهار، سالاد تن ماهی میل کنید و برای شام، یک سینه مرغ کبابی یا یک وعده غذایی بدون گوشت، مانند ماکارونی گندم کامل، بخورید.
میزان قندهای افزودنی و چربی اشباع را در رژیم غذایی خود محدود کنید.
محققان در انتها اضافه کرده اند، هیچ رژیم غذایی نمیتواند به طور قطعی از بروز سرطان جلوگیری کند؛ با این حال، سبک زندگی و عادات تغذیه فرد، نقش مهمی در خطر ابتلا به سرطان ایفا میکنند؛ در نتیجه میتوان با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب، خطر سرطان را تا حد زیادی کاهش داد.
منبع: سیناپرس