آفتابنیوز : آفتاب: رئیس اتحادیه شرکتهای تعاونی چایکاران از فاسد و غیر قابل استفاده شدن 170 هزار تن چایی که در انبارها بوده است خبرداد و گفت: «با توزیع رایگان چای مرغوب در بین مردم فرهنگ مصرف از چای ایرانی زنده میشود».
ایرج هوسمی در گفتگو با مهر ضمن اعلام انتهای برداشت سوم برگ سبز چای، گفت: «در این مرحله برداشت در سالجاری نسبت به زمان مشابه سال قبل رضایت بخش نیست».
وی با توجه به شرایط آب و هوایی، اظهار داشت: «اگر در مرحل چین برگ سبز چهارم (اواخر مهر ماه ) که حدود یک ماه دیگر میباشد آب و هوا و میزان تابش خورشید به اندازه نیاز باشد باز نمیتوان در جمع برداشت و تولید برگ سبز را در سال کشاورزی جاری مطلوب بیان داشت».
هوسمی با تاکید بر اینکه در گذشته تنها چایکاران یک ماه از فصل پاییز را به سر زمین خود نمیرفتند و یازده ماه دیگر سال مشغول کاشت و برداشت این محصول بودند، ادامه داد: «کشاورز با ملموس بودن با کشت و برداشتهای به موقع رابطه معنویتی بین کشاورز چایکار و زمین وجود داشت که در حال حاضر با تمام ضرر و زیانهایی که چایکاران متحمل میشوند، این رابطه بسیار کمرنگ شدهاست».
وی نسلهای جدید را به غریب بودن طعم چای ایرانی و آشنا با محصول کارخانه ای و شیمیایی سایر کشورها دانست و این را رمز ناموفقیت در این صنعت بیان کرد و گفت: «بهراستی کشور کهنی که دارای سابقه پیشینه بسیار غنی در کشت و تولید بهترین چای با عطر و رنگ طبیعی است، چطور فرزندانش با این محصول خدادادی در بهترین نقطه آب و هوایی کشورشان دور و نا آشنا هستند».
هوسمی پیشبینی برداشت و تولید چای را تا مرحله چهارم از 29 هزار هکتار، حدود 130هزار تن دانست و گفت: «این رقم نسبت به سالهای گذشته بسیار ناچیز و کم است و جبران آن کاملاً سخت است».
وی با اشاره به اینکه برای فرهنگ سازی و اشاعه مصرف از چای ایرانی در میان ایرانیها توزیع چای رایگان مرغوب و وارد کردن آن در سبد خانوار آن هم از بهترین نوع چای ایرانی راهکار مناسب برای آشنا کردن با چای بدون افزودنی و طبیعی ایرانی است.
هوسمی با اشاره به 170هزار تن چای سنواتی که از سال 69 تاکنون در انبارها موجود است، گفت: «متاسفانه این میزان چای ایرانی پس از گذشت حدود بیست سال فاسد و فاقد مصرف میباشد و توزیع آن در بین مردم به این صنعت صمه میزند».