گوشت و ماست هر دو تامین کننده پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی ضروری برای بدن هستند؛ گوشت غنی از آهن بوده و ماست غنی از کلسیم میباشد؛ گوشت و ماست در افرادی که دچار کم خونی هستند و یا مشکل در هضم و جذب مواد غذایی دارند بهتر است با یکدیگر مصرف نشود، زیرا ممکن است کلسیم موجود در ماست با آهن گوشت رقابت کند و باعث کاهش جذب آهن گوشت شود.
اما در افراد سالم مصرف این دو ماده غذایی با یکدیگر مشکلی ایجاد نمیکند، زیرا بدن این افراد به میزان نیاز عملیات جذب را به خوبی انجام میدهد؛ در افرادی که دچار بیماریهای گوارشی هستند و یا افرادی که دچار کم خونی هستند، مصرف همزمان گوشت و ماست باید با مشورت درمانگر صورت گیرد.
باور غلط: عدم مصرف لبنیات به دلیل سردی طبع لبنیات!
محصولات لبنی از منابع اصلی کلسیم غذایی میباشند؛ همچنین منبعی از پروتئین، ویتامینهای گروه ب، فسفر و پتاسیم نیز هستند؛ روزانه مصرف ۳-۲ واحد از لبنیات (هر واحد معادل یک لیوان شیر یا یک کاسه ماست یا دو لیوان دوغ) برای دریافت کلسیم مورد نیاز و حفظ سلامت بدن توصیه میشود.
همچنین لبنیات به استحکام استخوانها کمک کرده و خطر پوکی استخوان در سنین بالا را کاهش میدهد؛ نکته مهم در استفاده از لبنیات، پاستوریزه بودن آنها است، زیرا در لبنیات محلی و خام، احتمال آلودگی میکروبی وجود دارد که میتواند سلامت مصرف کننده را به خطر بیاندازد.
توصیه میشود به دلیل اشباع بودن چربی موجود در لبنیات، از لبنیات کم چرب استفاده شود؛ برخلاف پارهای توصیه ها، شواهد قانع کننده علمی برای نسبت دادن ویزگیهایی مانند سردی و یا گرمی به مواد غذایی مختلف از جمله لبنیات و ارتباط آن با بیماری و یا مشکلات مرتبط با سلامت در دسترس نمیباشد.