آفتابنیوز : آفتاب-سرويس هنري:رضا رشیدپور با بیان این مطلب كه « واضح است كه هر نیروی رسانهای، اندیشه و خط قرمزهای خود را دارد و وقتی قرار است در یك رسانه كار كند باید با خطوط قرمز آن رسانه به تعامل و اعتدال برسد تا شرایط كار فراهم شود» تاكید كرد: پیشتر این تعاملها بیشتر وجود داشت اما درحال حاضر روابط به صورت سطحی دنبال میشوند و به علت غبارآلود بودن فضاهای ارتباطی میان تولیدكنندگان برنامهها و مسئولان، كمتر شاهد رایزنیها و اخذ نتیجه مشترك هستیم.
رشیدپور در چنین شرایطی؛ طبیعی دانست كه مدیران شبكهها، خطقرمزهای خود را رها نكنند و درمقابل این فشار به هنرمندان و تولیدكنندگان برنامهها وارد میشود تا از حقوق حقه خود كوتاه آمده و در مسیر حفظ خطقرمزها مشخص شده؛ حتی از اعتقادات شخصی و فردی خود كنارهگیری كنند.
وی تاكید كرد كه امروز همین امر موجب شده عرصهی كاری تولید برنامههای تلویزیونی و رادیویی از حضور كارشناسان و متخصصان خالی بماند.
این مجری در ادامه گفت: نكته دیگری كه در عملكرد صدا و سیما قابل تامل است؛ تكرار سوژهها در پروژههای متعدد به صورت خطی است. این موضوع به دلیل نبود برخوردهای تخصصی در این رسانه اتفاق میافتد.
به نظر وی، مدیران صدا و سیما فكر میكنند با روخوانی كردن از یك پیام به صورت متوالی؛ نتیجه موردنظر حاصل میشود. درحالی كه تاثیرگذاری بر افكار عمومی؛ نیازمند پردازش و مهندسی كردن ذهنیتهای مختلف است و نه تكرار بدون هدف دستورالعملها.
رشیدپور، همچنین رویكرد صدا و سیما را در تولید برنامهها؛ شتابزده عنوان كرد كه این شتابزدگی طی ماههای اخیر موجب فراموش شدن ابعاد جذاب و كیفی برنامهها شده است. وی؛ نتیجهگیری میكند كه این شتابزدگی و نتیجهی آن كه تولید برنامههایی با فضاهای شبیه به هم است؛ در كانالهای مختلف تكرار میشود.
وی، در ادامه پیرامون عملكرد گروههای فیلم و سریال صدا و سیما خاطرنشان كرد: آنچه در تماشای اكثر فیلمها و سریالها ایجاد شگفتی میكند؛ تناقض مشهودی است كه این آثار با اصول اخلاقی رایج و معروف در جامعه دارند و این امر نتیجهی تمركز بیدلیل مسئولان روی برنامههای خاص و غافل ماندن از دیگر بخشها است.
این مجری سیما؛ لازمهی تولید اثر نمایشی را توجه به دو بخش كردار جامعه و پندار جامعه عنوان كرد و آثار تولید شده فعلی را آثاری میداند كه تنها در حوزه كردار مردم ساخته میشوند و به پندار توجهی ندارند. كه موجب شده كارهایی در سطح پائین و با جذابیتی كاذب حاصل شود كه مخاطبان سطح پائین را به سمت خود جلب كند.
وی در این باره افزود: مسئولان شبكهها دلشان را به آمار غیردقیق تماشای برنامههای خود ازسوی تنها بخش از مخاطبان خوش كردهاند درصورتی كه رسالت رسانه به تفكر واداشتن جامعه است.
رشیدپور با انتقاد جدی از وضعیت ملیبودن صدا و سیما در شرایط كنونی گفت: در سال 2010 اداره یك رسانه به عنوان رسانه ملی با سبك و سیاق یك فرد یا گروه خاص، امكانپذیر نیست و با ویژگیهای زمانی عصر ما سازگاری ندارد.
وی، به تناقض موجود در عنوان رسانه ملی و نحوه مدیریت دولتی آن اشاره كرد و افزود: یك رسانه دولتی كه از دولت بودجه میگیرد؛ نمیتواند ادعا كند یك رسانه ملی است. مسئولان باید رو در بایستیها را كنار بگذارند و بگویند این رسانه؛ یك رسانه دولتی است.
رشیدپور، باز كردن درها را برای شكلگیری و تاسیس شبكههای خصوصی برآمده از خاستگاههای مردم؛ تنها راه برونرفت از شرایط جاری عنوان كرد.
وی، در پایان گفت: نمیدانم دقیقا چه توصیهای باید به آقای ضرغامی داشت ولی ایشان باید با درنظر گرفتن تحصیلاتشان در رشته مهندسی، فضاها را به نحوی مهندسی و باز ترسیم كنند تا شرایط برای تولید برنامههای مردمی فراهم شود.
رشیدپور درخصوص فعالیتهای اخیر خود نیز افزود: اخیرا بازی در «بارانداز» به كارگردانی آقای كرمپور را به اتمام رساندهام. این اثر به بررسی معضلات پهلوانان توخالی زمانهی ما و مقایسه آنها با پهلوانهای قدیمی و اساطیری پرداخته است.