آفتابنیوز : آفتاب - سرویس سیاسی: دبیر كل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران، با تاکید بر این که باید در جامعه میانه روی را پیشه کرد، گفت: "میانهروی نیروی محرك جامعه است و قشر عظیمی از مردم را منتفع میسازد". سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، که همواره به مشی تندروی در جناح اصلاح طلبان مشهور بوده است، این بار بر خلاف آنچه دربارهاش گفته میشد، بر میانه روی تاکید صریح دارد. این موضع که با افزایش تنشها بیش از پیش در میان عقلای دو جناح سیاسی نمود پیدا میکند، شرایط را به سوی بهبودی و گسترش و حاکمیت عقلانیت در فضای مناسب سیاسی برده و بازی را به بازی سیاسی و نه پوپولیسم افسار گسیخته هدایت میکند. در زیر گفتگوی سلامتی با ایسنا ارائه میشود.
محمد سلامتی در گفتوگو با ایسنا اظهار كرد: افراط و تفریط در هر امری ناپسند است؛ به ویژه در مورد مسائل سیاسی كه به زندگی مردم مربوط میشود؛ چرا كه نظرات، دیدگاهها و روشهای كسانی كه مسوولیتی در قبال مردم دارند، در مناسبات اجتماعی اثرگذار است و رفتارهای جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد؛ لذا میانهروی روندی است كه باید در دستور كار مسوولان و نخبگان قرار بگیرد.
وی در ادامه با بیان این كه در حل و برسی مسائل اجتماعی و سیاسی یك سیاستمدار میانهرو به گونهای عمل میكند كه بتواند نظر مردم را جلب كند، افزود: اما در صورت تندروی، بخش اعظمی از جامعه متضرر میشود و به موضع دیگری میافتد، ناخشنود میشود و در نهایت یك جو اجتماعی نامتعادل ایجاد میشود؛ در حالی كه یك سیاستمدار میانهرو با در پیش گرفتن رفتارهای عاقلانه و منطقی میتواند اقشار جامعه را منتفع سازد و تاثیر مثبتی بر آنها داشتهباشد.
دبیر كل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران با بیان اینكه افراط و تفریط یك برخورد تخریبی است كه پیشرفت و تحول را ناممكن میسازد، اظهار كرد: اعتدال یك روش سازنده است و میتواند موجب استفادهی بهینه از ظرفیتها و توان نیروهای مختلف و مشوقی برای تحرك جامعه شود.
سلامتی همچنین میانهروی را روشی بسیار حساس و توام با مسوولیتپذیری خواند و گفت: اساسا میانهروی، منافع قشر عظیمی از جامعه را تحت پوشش قرار میدهد و از این رو میتواند تضمین كننده و در حقیقت نسخهی كاملی برای نخبگان سیاسی ما محسوب شود.
وی اعتدال را لازمه كار مسوولان دانست و ادامه داد: تندروی منافع قشر عظیمی از جامعه را نادیده میگیرد. كندروی و یا محافظهكاری بیش از حد هم موجب میشود كارها پیش نرود و انگیزهها در جهت تلاش بیشتر سست شود و در عین حال مطلوب اكثریت جامعه هم نیست.
این فعال سیاسی با اعتقاد به این كه خواست جامعه اعتدال است، خاطرنشان كرد: مطالبات آنها در این صورت برآورده میشود و باید در دستور كار مسوولان قرار گیرد.
دبیر كل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران همچنین درباره روند اعتدال در كشور گفت: در حال حاضر میانهروی توصیه میشود اما اجرا نمیشود. اعتدال شهامت میخواهد، اما امروز عدهای تندرو میداندار شدهاند و عده دیگری را ناگزیر به انجام حركتهای افراطی میكنند؛ در حالی كه شجاعت، زمانی خود را نشان میدهد كه فرد یا افراد علیرغم این جو كاذب، روش اصولی و منطقی در پیش بگیرند.
وی افزود: اعتدال ایجاب میكند با شهامت در برابر تندرویها ایستادگی شود تا جامعه به سمت بالندگی و رشد برود.
دبیركل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران همچنین دربارهی نسبت عدالت و میانهروی با بیان اینكه تندروی در بطن خود ظلم و تعدی را به ارمغان میآورد، خاطرنشان كرد: كندروی و محافظهكاری بیش از حد نیز بیتوجهی به عدالت و یا ناتوانی در پاسداری از آن را به همراه دارد؛ اما عدالت برخورد شجاعانه با تندروهایی است كه نظم اجتماعی را بر هم میزنند و حتی توسعه در درون اعتدال نهفته است و به همین دلیل است كه در فرهنگ اسلامی ما آمده كه «خیر الامور اوسطها» یعنی بهترین كارها میانهروی است.