در مطالعهای تازه، محققان نشان دادهاند که استفاده از گردو در تغذیه روزانه ممکن است سبب افزایش میزان باکتریهای پروبیوتیک در روده و در نتیجه بهبود سلامتی سیستم گوارشی شود.
لوری بیرلی، محقق دانشگاه ایالتی لوئیزیانا با نام بردن از گردو به عنوان ماده غذایی «فوقالعاده» گفت: این میوه درختی از آن رو فوقالعاده است که دارای اسید چرب امگا ۳، اسید آلفا لینولنیک و فیبر است و یکی از غنیترین منابع حاوی آنتیاکسیدان به شمار میرود.
او اضافه کرد: بر اساس مطالعه ما که نتایج آن در The Journal of Nutritional Biochemistry (مجله زیستشیمی غذایی) منتشر شده، یکی از مزایای فوقالعاده مصرف گردو، ایجاد تغییراتی مفید در میکرواورگانیسم میکروبی روده و افزایش چشمگیر باکتریهای مفیدی، چون لاکتوباسیلوس است.
این گروه تحقیقاتی البته مطالعه خود را در مدل جانوری و در میان جوندگان پیش بردهاند. سایر مطالعات نیز حاکی از ارتباط میان کاهش تنوع باکتریایی با بروز چاقی و برخی بیماریها همچون التهاب رودهاند.
بررسی نقش گردو در بهبود سیستم گوارش طی این تحقیق از سوی موسسه تحقیقات سرطان آمریکا و کمیسیون گردوی کالیفرنیا پشتیبانی شده و نتیجهگیری آن تاکید میکند که با افزودن گردو به رژیم غذایی میتوان سبب تغییر شکل جامعه میکروبی روده و افزایش بهبود و سلامت آن شد.