آفتابنیوز : آفتاب: روزنامههای امروز به جز مباحث مربوط به آغاز دهه فجر که همگی به آن پرداختهاند، موضوعات دیگری را نیز مطرح کردهاند که به چند عنوان مهم از چند روزنامه میپردازیم.
جمهوری اسلامی
تیتر اول امروز این روزنامه، "آغاز برنامههای بزرگداشت سی و یکمین دهه فجر انقلاب اسلامی" است.
دیدار مقام معظم رهبری از سازمان ثبت احوال کشور، انتقاد شدید سفیر سابق انگلیس در تهران از سخنان تونی بلر علیه ایران و هشدار علامه فضل الله به جنگ افروزیهای اوباما، از دیگر عناوین مهم این روزنامه هستند. سخنان علی مطهری نیز درباره این که ایجاد محدودیت برای رسانهها با اهداف اولیه انقلاب اسلامی منافات دارد، از دیگر عناوین مهم این روزنامه هستند.
سرمقاله امروز این روزنامه نیز با عنوان "برای این گوهر گرانبها"، به دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی یعنی استقلال و آزادی و لزوم حفظ آن پرداخته است.
آرمان
"اختلاف بر سر خوشهبندیها" مهم ترین عنوان امروز این روزنامه است. در یادداشتی که عنوان اول این روزنامه شده است، به گفته رئیس مرکز آمار ایران، خوشههای اول و دوم یارانه دریافت میکنند و خوشه سوم یارانه دریافت نمیکند و این موضوع، اعتراضهایی نسبت به شیوه خوشهبندی این مرکز را باعث شده است و این تصور وجود دارد که ساکنان شهرهایی همچون تهران، گرگان و اردبیل خوشه سومی شدهاند و افراد کم درآمد در روستاها و شهرهای کوچکتر خوشه اولی هستند و بیش از همه یارانه دریافت خواهند کرد. بنا به نوشته این روزنامه، خبرهای جدیدی منتشر شده که اساسا نشان میدهد که خوشهبندی خانوارها به صورتی که مرکز آمار انجام داده، فاقد هر گونه دقت و بدون پشتوانه کارشناسی است. به نظر نویسنده، این عدم دقت، امری دور از ذهن نبوده است.
"آغاز جشنهای دهه فجر" و همچنین سناریوهای تعیین نرخ جدید برق روی میز دولت نیز از دیگر عناوین مهم این روزنامه است. افزایش نرخ بلیت هواپیمای تهران – کیش نیز از دیگر موضوعاتی است که در صفحه نخست به آن توجه نشان داده شده است. جلوگیری از استعفای خواهرزاده خاتمی نیز از دیگر موضوعات مورد توجه این روزنامه است.
آفتاب یزد
روزنامه آفتاب یزد نیز مانند روزنامه آرمان، بحث خوشه بندی را مورد توجه قرار داده و عنوان اول خود را چنین برگزیده است؛ "تجدید نظر در خوشه بندیها؟".
این روزنامه همچنین در یادداشتی، بحث حوادث هوایی را مورد بررسی قرار داده و نوشته که بعد از گذشت چند روز ازحادثه هواپيمايی تابان، واكنشها نسبت به اين حادثه همچون ساير حادثههای هوايی بر روی عامل انسانی به عنوان تنها گزينه پيش روی مسئولان سازمان هواپيمايی كشوری، نشان داد كه در مواجهه با حوادث هواپيمايی همچنان مسئولان علاقهمند هستند تا برروی خطای انسانی به جای مديريت بحران تكيه كنند. بنا بر این یادداشت، به استدلال كارشناسان امر، هيچگاه تحريمهای خارجی موجب عقب ماندگی صنعت هوائی نشده است و با ابزارها و تخصصهای موجود میتوان اين تحريمها را مديريت كرد. بنا به استدلال نویسنده، اين دو چالش همچون كلاف سر درگم موجب میشوند مسئولان سازمان هواپيمايي كشوری هيچگاه به دليل اصلی وقوع حوادث هوايی پینبرند و هيچگاه ازسوانح حادث شده قبلی درس نگيرند، به گونهای كه در دو هفته گذشته، بيش از سه سانحه هوايی بزرگ در سكوت خبری خاص سازمان هواپيمايی پشت سر گذاشته شده است.
ایران
"مقابله قاطع با رانت خواران" عبارتی است که از قول رئیس جمهوری در این روزنامه تیتر اصلی امروز شده است.
"600 هزار مسکن مهر در خط پایان"، "60 هزار معلم حقالتدریس استخدام میشوند"، "218 نماینده: خواص از مواضع دوپهلو پرهیز کنند"، سه تیتر دیگر این روزنامه هستند که با عدد شروع میشوند.
"انغجار نور" نیز عنوان سرمقاله امروز روزنامه ایران است که به دهه فجر اشاره دارد.
تهران امروز
تهران امروز از قول صادق لاریجانی نوشته است: "بر خلاف قوانین عمل نخواهیم کرد" . همین موضوع تیتر اول این روزنامه شده است.
داستان سرخ باریک تندروی در صدا و سیما عنوان یادداشتی است در این روزنامه که درباره فرجام ناخوشانید مناظرههای صدا و سیما بحث میکند و می نویسد؛ انتظار اين است صداوسيما متواضعانه كمبودها و ضعفهای موجود را بشناسد و طرحی نو دراندازد تا در اين اعوجاج باقی نماند. صداوسيما بايد آرامكننده فضای كشور، خنثیكننده توطئههای قطعی عليه نظام اسلامی، مدافع حقوق ملت و حافظ اصول انقلاب و نظام باشد و اين اهداف بلند و والا نيازمند هوشمندی و درايت و مشاركت ظرفيتهای فكری و مديريتی بيش از اندازههای موجود است.
داستان پرپیچ و خم لوگوی تهران امروز نیز موضوعی است که این روزنامه به آن پرداخته و به نظر میرسد که دلیل آن، مربوط به بحثهای نشریه نزدیک به آقای مصباح یزدی و همچنین سخنان محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی ارشاد است که آن را مصداق جنگ نرم خوانده بود. مدیر مسئول روزنامه در این یادداشت، نوشته است که در جلسه ای با محمد علی رامین معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، رامین به وی گفته چون اين شائبه ايجاد شده، بهتر است اصلاحاتي در آن صورت گيرد تا اين موضوع رفع شود. به نوشته این یادداشت، با وجود این که مدیر مسئول این روزنامه توضیح داده که لوگوی يك روزنامه بهعنوان نماد آن، چيزی نيست كه بشود به اين راحتی آن را عوض كرد ولی به احترام آقای دكتر محمدعلی رامين، نويسنده و متفكر (نه معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد) و به احترام اعضای هيات نظارت بر مطبوعات اصلاحات لازم را در لوگو صورت خواهد داد.