آفتابنیوز : 
مقامات آمريكايي نيز خواستار افزايش تلاشها براي توافق سريعتر در موضوعات مورد اختلاف در پيشنويس قانوناساسي جديد عراق شدند. «زلمي خليلزاد»، سفير آمريكا درعراق نيز ابراز اميدواري كرده كه عراقيها در اين امر موفق شوند.
برخي سياستمداران معتقدند با وجود مخالفت اعرابسني مجلس عراق كه اكثريت آن را شيعيان و كردها تشكيلميدهند،پيشنويس قانون اساسي را به تصويب برساند. اين كار، اعراب سني را بيش از پيش در انزوا قرار خواهد داد و اميد براي كاهش شورشها را كه اغلب بهدست آنان صورت ميگيرد، كمرنگتر خواهدكرد.
«صالح المطلق»، يكي از مقامات عرب سني ميگويد: «بهنظرميرسد كردها و شيعيان همه تصميمها را خودشان ميگيرند و حتي از ما نظر هم نميخواهند. فكرميكنم دوشنبه پيشنويس قانوناساسي چه كامل و چه ناقص به مجلس ارائه شود. خواه ما آن را تصويب كرده باشيم، خواه تصويب نكرده باشيم.»
امروز پارلمان عراق در ساعت 10 به وقت محلي جلسهاي تشكيل خواهدداد كه در آن طرفهاي مذاكره تا آنجا كه زمان باشد، در مورد پيشنويس به توافق برسند. مهمترين مانع در تصويب پيشنويس قانوناساسي جديد عراق، بحث فدراليسم است كه اين بيم را براي اعراب سني بوجود آورده كه مناطق كردنشين و شيعهنشين عراق را جدا كند.
رهبران اعراب سني در ديدار خود با جلال طالباني و مسعود بارزاني خواستار اين شدهاند كه بحث فدراليسم عراق تا زمان انتخاب مجلس جديد به تعويق افتد.
«كمال حمدون»، يكي از سياستمداران عرب سني گفت: «سنيها در مورد پيشنهاد خود كه با مخالفت كردها مواجه شده هنوز هيچ جوابي دريافت نكردهاند.»
وي گفت: «از ديگر مسائلي كه اعراب سني در پيشنويس قانوناساسي با آن مخالفند، به رسميت شناختن زبان كُردي، شهروندي دو گانه و نقش رهبران مذهبي شيعيان در عراق است.»