آفتابنیوز : 
دولت اسپانيا گفت كه عزاي يادشده از زمان ورود پيكر قربانيان به اسپانيا صورت خواهد گرفت.
"خوسه لوييس رودريگز زاپاتهرو" نخستوزير سوسياليست اسپانيا كه بلافاصله از آگاهي از وقوع حادثه، تعطيلات خود را در جزاير قناري نيمهتمام رها كرد، عصر روز سهشنبه پس از نشستي با وزير دفاع و فرماندهان ارتش در مادريد گفت كه نظاميان اسپانيايي، "جان خود را در راه صلح و آزادي فدا كردند." وي با يادآوري حضور ۸۵۰نيروي اسپانيايي تصريح كرد: "اسپانيا يك نقش حياتي در ماموريتهاي بشردوستانه و صلح در افغانستان ايفا ميكند." زاپاتهرو در اين زمينه به وزير دفاع دستور داد كه پيكرهاي قربانيان را با "حداكثر ضمانت ، يقين و امنيت" شناسايي و به اسپانيا منتقل كند.
"خوسه بونو" وزير دفاع اسپانيا نيز كه عصر روز سهشنبه بهوقت محلي راهي محل حادثه در افغانستان شد، در يك كنفرانس خبري، احتمال "حمله خارجي" به بالگرد حامل سربازان اسپانيايي را رد نكرد.
وي گفت: "در لحظه اول، به نظر ميرسد كه سقوط بالگرد يك سانحه است چون حادثه در يك منطقه كوهستاني رخ داده است اما بالگرد در محلي صاف و هموار در وسط كوهها سقوط كرده و اين مساله، احتمال بروز سانحه بر اثر حمله خارجي را رد نميكند."
بالگرد "كوگار" حامل نيروهاي اسپانيايي صبح روز سهشنبه در اطراف هرات - منطقه محل ماموريت آنان - سقوط كرد و موجب مرگ ۱۷سرنشين آن شد.
اسپانيا در قالب نيروهاي بينالمللي كمك به افغانستان (ايساف) كنترل مناطق هرات و قلعه نو در غرب اين كشور را در دست دارد.
اين حادثه پس از آن رخ داد كه ۵۰۰نيروي اسپانيايي براي كمك به تامين امنيت انتخابات پارلماني شهريورماه افغانستان بهتازگي وارد اين كشور شده بودند