کد خبر: ۹۶۸۲۸۵
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۴

رویترز: اردوغان و الجولانی یک توافقنامه نظامی امضا می‌کنند

منابع آگاه مدعی شدند که رهبران سوریه و ترکیه در دیدار آتی خود یک توافقنامه نظامی امضا خواهند کرد که شامل ایجاد پایگاه‌های نظامی ترکیه در سوریه و همچنین مشارکت آنکارا در آموزش سربازان سوری است.
رویترز: اردوغان و الجولانی یک توافقنامه نظامی امضا می‌کنند
آفتاب‌‌نیوز :

نیرو‌های دموکراتیک سوریه: ترکیه در تلاش برای تسلط بر اراضی بیشتر سوریه است / ما برای هر جنگی، هر چقدر هم پرهزینه باشد، آماده‌ایم؛ همچنین برای گزینه دیپلماتیک آماده‌ایم / آماده پیوستن به ارتش جدید سوریه هستیم، اما این موضوع نیاز به مذاکره دارد

رسانه انگلیسی مدعی شد که «احمد الشرع» رئیس‌جمهور انتقالی سوریه معروف به الجولانی و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در دیدار امروز (سه‌شنبه) خود در آنکارا درباره یک پیمان دفاعی مشترک گفت‌و‌گو خواهند کرد که شامل ایجاد پایگاه‌های هوایی ترکیه در مرکز سوریه و آموزش ارتش جدید این کشور خواهد بود.

خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع آگاه مدعی شد که آنکارا در تلاش است تا در سوریه یک نقش کلیدی ایفا کرده و نفوذ خود را گسترش دهد، امری که می‌تواند رقابتی را با کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برانگیزد و رژیم صهیونیستی را هم نگران کند.

یک مقام امنیتی سوریه، ۲ منبع امنیتی خارجی مستقر در دمشق و یک مقام ارشد اطلاعاتی منطقه‌ای مدعی شدند که بر اساس توافق احتمالی، ترکیه می‌تواند پایگاه‌های هوایی جدیدی در سوریه ایجاد کند، از حریم هوایی این کشور برای مقاصد نظامی استفاده کند و در آموزش نیرو‌های ارتش جدید سوریه نقش محوری داشته باشد.

منابع به رویترز گفتند که در گفت‌و‌گو‌های امروز اردوغان با الشرع، درباره ایجاد ۲ پایگاه نظامی در منطقه وسیع بیابانی مرکزی سوریه بحث خواهد شد.

یک مقام دفتر ریاست‌جمهوری سوریه نیز به رویترز گفت «آموزش ارتش جدید سوریه و همچنین بررسی مناطق جدید برای استقرار و همکاری نظامی» نیز مورد بحث واقع خواهد شد. ریاست‌جمهوری ترکیه و وزارت دفاع سوریه تاکنون در این‌باره اظهار نظری نکرده‌اند.

یک مقام اطلاعاتی منطقه‌ای با بیان اینکه آنکارا قصد دارد با این اقدام به «یگان‌های مدافع خلق» موسوم به «ی‌پ‌گ» یک پیام ارسال کند، گفت احتمالاً منظور از این ۲ پایگاه ترکیه‌ای، فرودگاه نظامی «تدمر» و پایگاه «تیاس» یا «تی۴» است که هر ۲ در استان حمص واقع شده‌اند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین