کد خبر: ۹۶۸۶۸۴
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۳

دعوت ماکرون از جولانی برای سفر به فرانسه

رئیس‌جمهور فرانسه در جریان گفت‌وگویی تلفنی با رئیس‌جمهور موقت سوریه، از وی برای سفر به کشورش دعوت به عمل آورد.
دعوت ماکرون از جولانی برای سفر به فرانسه
آفتاب‌‌نیوز :

ریاست جمهوری سوریه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه با «احمد الشرع» سرکرده تحریر الشام ملقب به «ابومحمد الجولانی» رئیس جمهور موقت سوریه تماس تلفنی برقرار کرد.

بر اساس گزارش شبکه خبری «الجزیره»، در این بیانیه همچنین آمده است، رئیس‌جمهور فرانسه به عنوان نخستین رهبر یک کشور اروپایی، به رئیس جمهور موقت سوریه تصدی این سمت را تبریک گفته است.

امانوئل ماکرون همچنین طی این تماس تلفنی بر حمایت تمام قد خود از مرحله انتقالی در سوریه تاکید کرده است.

رئیس‌جمهور فرانسه در جریان این گفت‌وگوی تلفنی بر تلاش‌های کشورش برای لغو تحریم‌های اعمال شده علیه سوریه و فراهم ساختن زمینه‌ای برای رشد و شکوفایی تاکید کرد.

امانوئل ماکرون همچنین تصریح کرد که کشورش از فرآیند سیاسی، وحدت و یکپارچگی، استقلال و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کند.

در همین رابطه، رئیس جمهور موقت سوریه نیز در مقابل از رئیس جمهور فرانسه به خاطر برقراری این تماس تلفنی و همچنین آن چه «مواضع حمایت‌کننده» این کشور در قبال مردم کشورش طی ۱۴ سال گذشته خواند، تشکر و قدردانی کرد.

الجولانی طی این تماس تلفنی تاکید کرد که سوریه بخشی مثبت، مؤثر و کارآمد در منطقه و جهان خواهد بود؛ سوریه به همراه شرکای خود همان نگرانی‌های امنیتی را دارد و تمرکز خود را بر منافع ملی شامل ثبات، حاکمیت و تمامیت ارضی معطوف خواهد کرد.

رئیس جمهور موقت سوریه با امانوئل ماکرون همچنین در خصوص چالش‌های فعلی این کشور که شامل تحریم‌های اقتصادی اعمال شده بر مردم سوریه و عدم تکمیل تمامیت ارضی آن است، به بحث و تبادل‌نظر پرداخت.

دو طرف همچنین چشم‌انداز رشد و توسعه‌ای و ملی اتخاذ شده توسط دولت جدید سوریه با هدف تضمین برقراری رفاه و شکوفایی این کشور و مردم آن در سریع‌ترین زمان ممکن را مورد بررسی قرار دادند.

الجولانی و ماکرون طی این تماس تلفنی همچنین در خصوص چالش‌های امنیتی در سوریه و لزوم تلاش و همکاری برای حفاظت از امنیت و ثبات این کشور با یکدیگر گفت‌و‌گو کردند.

رئیس جمهور فرانسه در پایان این تماس تلفنی از رئیس جمهور موقت سوریه برای سفر به این کشور طی هفته‌های آتی دعوت به عمل آورد.

این تماس تلفنی پی از آن برقرار شد که حسن عبدالغنی، سخنگوی اداره عملیات نظامی سوریه پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرد: احمد الشرع را به عنوان رئیس کشور در مرحله انتقالی معرفی می‌کنیم و او نماینده کشور در صحنه بین‌المللی است.

اکنون که الجولانی موقعیت خود را تثبیت‌شده می‌بیند، برای پیشبرد برنامه‌های بازسازی سوریه، سفر‌هایی به کشور‌های منطقه از جمله عربستان، ترکیه و احتمالاً قطر انجام می‌دهد. هدف او جذب منابع مالی لازم برای بازسازی سوریه و همچنین تلاش برای برداشته‌شدن تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور است.

مخالفان مسلح سوری پس از پیشروی‌های خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماه رسید، روز شنبه هفتم اکتبر از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح یکشنبه هشتم دسامبر وارد پایتخت سوریه شده و کنترل آن را به دست گرفته و به حکومت چندین ساله بشار اسد پایان دادند. پس از سقوط حکومت بشار اسد، محمد البشیر در اظهاراتی رسما از مکلف شدن به ریاست دولت انتقالی سوریه تا ماه مارس ۲۰۲۵ خبر داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین