کد خبر: ۹۷۰۳۹۲
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹

تخم شربتی؛ دانه‌های جادویی برای سلامت و نشاط

تخم شربتی، دانه‌ای کوچک، اما مغذی، به بهبود سلامت، کاهش وزن و افزایش انرژی کمک می‌کند.
تخم شربتی؛ دانه‌های جادویی برای سلامت و نشاط
آفتاب‌‌نیوز :

تخم شربتی یکی از دانه‌های گیاهی پرخاصیت است که از قدیم‌الایام در طب سنتی ایران و بسیاری از کشور‌های دیگر مورد استفاده قرار گرفته است. این دانه‌های ریز و سیاه که از گیاه ریحان کوهی به دست می‌آیند، دارای خواص شگفت‌انگیزی برای سلامتی هستند و در بسیاری از نوشیدنی‌ها و غذا‌های سالم استفاده می‌شوند.

سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها

تخم شربتی حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی مهم مانند فیبر، پروتئین، ویتامین C، ویتامین K، آهن، کلسیم، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است. این مواد به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

کمک به کاهش وزن و کنترل اشتها

یکی از مهم‌ترین فواید تخم شربتی، نقش آن در کاهش وزن و کنترل اشتها است. این دانه‌ها با جذب آب و تشکیل ژل در معده، احساس سیری طولانی‌مدت ایجاد می‌کنند و در نتیجه از پرخوری جلوگیری می‌شود. همچنین، تخم شربتی باعث تنظیم سطح قند خون شده و از افزایش ناگهانی قند و انسولین جلوگیری می‌کند.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

وجود مقدار زیادی فیبر در تخم شربتی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند. مصرف منظم آن می‌تواند یبوست را کاهش داده و به تنظیم حرکات روده کمک کند. علاوه بر این، این دانه‌ها دارای خاصیت ضدالتهابی بوده و می‌توانند در کاهش مشکلاتی مانند نفخ و سوءهاضمه مؤثر باشند.

تنظیم فشار خون و بهبود سلامت قلب

تخم شربتی سرشار از امگا ۳ و سایر اسید‌های چرب مفید است که به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می‌کنند. این ویژگی، همراه با توانایی تنظیم فشار خون، باعث می‌شود که این دانه‌ها به سلامت قلب و عروق کمک شایانی کنند و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهند.

تنظیم قند خون و کمک به بیماران دیابتی

تخم شربتی با کنترل میزان قند خون می‌تواند به بیماران دیابتی کمک کند. این دانه‌ها سرعت جذب کربوهیدرات‌ها را کاهش داده و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کنند. مصرف منظم تخم شربتی می‌تواند به کنترل سطح انسولین و پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند.

تقویت انرژی و کاهش خستگی

مصرف تخم شربتی به دلیل وجود ترکیبات مغذی، به افزایش انرژی بدن کمک می‌کند. این دانه‌ها به دلیل داشتن پروتئین و اسید‌های چرب مفید، گزینه‌ای عالی برای ورزشکاران و افرادی هستند که به دنبال افزایش استقامت بدنی و کاهش خستگی روزانه هستند.

کمک به سلامت پوست و مو

وجود مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ها و مواد معدنی در تخم شربتی، آن را به گزینه‌ای مناسب برای حفظ سلامت پوست و مو تبدیل کرده است. این دانه‌ها می‌توانند به کاهش چین و چروک، حفظ رطوبت پوست و تقویت رشد مو کمک کنند. همچنین، مصرف منظم آنها به دلیل خواص ضدالتهابی می‌تواند به کاهش جوش و آکنه نیز کمک کند.

خاصیت خنک‌کنندگی و رفع عطش

در فصول گرم سال، تخم شربتی به عنوان یک نوشیدنی خنک‌کننده طبیعی بسیار مفید است. این دانه‌ها به سرعت آب را جذب کرده و یک ترکیب ژله‌ای ایجاد می‌کنند که به حفظ رطوبت بدن و رفع عطش کمک می‌کند. به همین دلیل، نوشیدنی‌های حاوی تخم شربتی در تابستان بسیار پرطرفدار هستند.

درمان بیماری‌های تنفسی با تخم شربتی

تخم شربتی برای درمان بیماری‌های تنفسی مفید است. مخلوط آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت مؤثر است.

پایین بودن سطح منیزیم بدن، باعث سردرد و خستگی می‌شود. منیزم موجود در تخم شربتی به کاهش کورتیزول (هورمون استرس) کمک می‌کند. باز هم برای استفاده از این ماده مغذی دلیل می‌خواهید؟

تخم شربتی همچنین حاوی تریپتوفان و آمینو اسید است که باعث افزایش تولید سروتونین در بدن می‌شود. سروتونین به بدن کمک می‌کند با اضطراب مبارزه کند و الگویی منظم‌تر داشته باشد.

خواص تخم شربتی برای درمان درد‌های معده و گوارش

تخم شربتی برای درمان ناراحتی‌های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده‌ها استفاده می‌شود. در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می‌شود.

تخم شربتی، فیبر غذایی فوق‌العاده‌ای دارد و به همین دلیل برای گوارش و درمان بافت‌های گوارشی عالی است.

خواص تخم شربتی برای آرامش اعصاب

برای تقویت اعصاب روزانه ۱ یا ۲ بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید. تخم شربتی خلق و خوی فرد را خوب می‌کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش‌های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می‌کند.

خواص تخم شربتی برای دهان و دندان

خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی تخم شربتی می‌تواند باعث پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها شود. همچنین باعث از بین رفتن بوی بد دهان و خوشبو‌تر شدن بوی دهان نیز می‌شود.

زمان مصرف تخم شربتی

برای بهره بردن از خواص تخم شربتی فرقی نمی‌کند که آن را چه زمانی مصرف کنید. عده‌ای بر این باورند که خواص تخم شربتی ناشتا بسیار بیشتر از زمان‌های دیگر است، اما زمان مصرف تخم شربتی تأثیری روی کم و زیاد شدن خواص آن ندارد. در هر حال برای بهره‌مند شدن از خواص تخم شربتی ناشتا می‌توانید آن را به شربت آب‌لیمو، عسل و آب ولرم اضافه کنید و صبح‌ها مصرف کنید.

استفاده از تخم شربتی محلول در آب، یکی از بهترین مواد غذایی برای کاهش طبیعی وزن است. کافی است تخم شربتی را به مدت ۳۰ دقیقه در آب بریزید و خواهید دید که دانه‌های سیاه رنگ آن متمایل به خاکستری شده‌اند و ماده‌ی خمیری، لغزنده و ژل مانندی به جای مانده است؛ در معده‌ی شما نیز چنین اتفاقی می‌افتد. به همین دلیل تخم شربتی برای شما مفید است.

تخم شربتی علاوه بر داشتن میزان بالایی از فیبر، با تولید محلولی ژله‌ای به پاکسازی بدن کمک می‌کند. این ماده‌ی ژله‌ای با کند کردن فعالیت آنزیم‌ها بر روی کربوهیدرات‌ها، از تجزیه‌ی سریع آنها در بدن جلوگیری می‌کند.

نحوه مصرف تخم شربتی

روش‌های مختلفی برای مصرف تخم شربتی وجود دارد. رایج‌ترین روش، خیساندن این دانه‌ها در آب و اضافه کردن آن به نوشیدنی‌هایی مانند شربت آبلیمو یا آبمیوه است. همچنین، می‌توان از تخم شربتی در اسموتی‌ها، سوپ‌ها، سالاد‌ها و حتی دسر‌ها استفاده کرد. توصیه می‌شود روزانه ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری از تخم شربتی مصرف شود تا از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.

تخم شربتی یک اَبَرغذا با فواید بی‌نظیر برای سلامتی است که می‌تواند به بهبود عملکرد بدن در جنبه‌های مختلف کمک کند. از کاهش وزن و کنترل قند خون گرفته تا تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت پوست و مو، این دانه‌های مغذی ارزش افزوده‌ای برای رژیم غذایی روزانه محسوب می‌شوند. با گنجاندن تخم شربتی در برنامه غذایی خود، می‌توانید از فواید شگفت‌انگیز آن بهره‌مند شوید و به ارتقای سطح سلامت خود کمک کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین