حتی افراد متخصص هم بدون نظر آزمایشگاه نمیتوانند از روی ظاهر یا مزه قارچ بگویند کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است. تنها آزمایشگاههای ویژه میتوانند خوراکی بودن قارچها را تایید کنند. هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که افراد عادی بتوانند انجام دهند و از طریق آن از خوراکی بودن قارچ اطمینان یابند.
راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با قارچ
در سفر از خوردن گیاهان و قارچهایی که از طبیعت چیده شدهاند، اجتناب کنید.
عدم مسمومیت جانورانی که از این گیاهان و قارجها مصرف داشتهاند، به هیچ وجه دلیل غیر سمی بودن آنها نیست. تشخیص گیاهان و قارچهای سمی از انواع بی خطر بسیار مشکل است.
با گیاهان دارو، معجون یا چای خانگی درست نکنید. دانههای گیاهان را نجوید و در صورت وقوع مسمومیت با این گیاهان، مصدوم را در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کنید.
علائم مسمومیت با قارچ سمی
درد معده، استفراغ، اسهال، تب بالا، نبض تند، ضربان نامنظم قلب، کاهش فشار خون، سردرد، سرگیجه، غش، تاری دید، مشکلات تنفسی، سستی و بی حالی، تشنگی بیش از حد، هذیان، تشنج، کما و حتی مرگ، از علائم مسمومیت با قارچهای سمی هستند.
از بدترین علائم مسمومیت با قارچهای سمی، آسیب به کبد و کلیهها است که میتواند در ابتدا به صورت یرقان یا زردی بروز کند.
اگر به مسمومیت با قارچ مشکوک شدیم چه کنیم؟
در صورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ، باید هرچه سریعتر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کرد.
نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت.
گاهی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچهای سمی باقی مانده خارج شوند و از این طریق از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری کرد.