کد خبر: ۹۸۱۹۷
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۰۳:۲۵

سپاه درپارس جنوبی جایگزین شل و توتال شد

آفتاب‌‌نیوز :  آفتاب: هنوز دو هفته نیست که شرکت نفتی توتال فرانسه- سومین شرکت نفتی بزرگ اروپا- اعلام کرده در سال 2010 هم به ازای اجرای طرح توسعه چهار میدان گازی در ایران از جمله در پارس جنوبی، از ایران نفت خام دریافت می‌کند؛ اما رویال داچ شل- شرکت هلندی و انگلیسی- دو سال پیش از فعالیت در پارس جنوبی کنار رفت و در مهرماه 88 بود که مقامات نفتی ایران از توافق با شل و رپسول برای حضور در عسلویه خبر دادند. 

در میانه این عشوه و کرشمه نفتی‌های قاره سبز، رییس اداره سیاسی سپاه پاسداران با انتقاد از فضا‌سازی‌ها علیه فعالیت‌های اقتصادی این نهاد،گفت:« امروز در سپاه این افتخار را داریم كه به چنان قابلیت‌ها و توانمندی‌های دانشی دست یافته‌ایم كه به راحتی می‌توانیم جایگزین شركت‌های بزرگ خارجی شویم. به‌عنوان مثال با به دست‌گیری پروژه‌های بزرگ در عسلویه جایگزین توتال و شل می‌شویم.» 
سردار سرتیپ پاسدار یدالله جوانی, درباره كسانی كه گاه به برخی از فعالیت‌های سپاه خرده می‌گیرند، گفت:«شاید اطلاع صحیحی از اساسنامه سپاه ندارند.»
وی با بیان اینکه شرایط اقتضای رویكرد سپاه را دارد، به تهدیدات نرم دشمن و اقدامات سپاه در این باره اشاره كرد و گفت:«ما از سال 76 به بعد كه اصلاحات در كشور شكل گرفت چنین رویكردی را در سپاه داریم كه بخشی از فرماندهی سردار صفوی را هم شامل می‌شود و هجمه‌هایی هم كه نسبت به سپاه صورت گرفت از سال 77 به بعد بود.»
به گفته سردار جوانی،«از نظر سپاه تفاوتی ندارد كه تهدید سیاسی باشد، اقتصادی یا فرهنگی، بلكه از نظر سپاه مهم این است كه توانمندی خود را در همان زمینه تهدید بالا ببرد تا بتواند با آن مقابله كرده و از انقلاب و كشور دفاع كند.» 
رییس اداره سیاسی سپاه، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا تغییر رویكرد مجموعه سپاه در دوران فرماندهی فرماندهان مختلف این نهاد را قبول دارد یا خیر؟ گفت:«تحلیل یاد شده مبنی بر اینكه به‌عنوان مثال سپاه در زمان فرماندهی سردار صفوی رویكرد اقتصادی داشته و با تغییر فرمانده با توجه به ویژگی‌های افراد رویكرد این نهاد به سیاسی تغییر یافته است، تحلیل صحیحی نیست زیرا تغییر رویكرد سپاه در مقاطع مختلف انقلاب به فرماندهان بستگی نداشته و این موضوع را باید در فلسفه وجودی و ماموریت سپاه جست‌وجو كرد.» 

خاتم‌الانبیا، جایگزین ترکیه در پارس جنوبی
سپاه پیش از این در برخی پروژه‌های بزرگ نفتی وارد شده بود، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، اسفند ماه سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای به ارزش تقریبی 850میلیون دلار با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برای ساخت سه رشته خط لوله انتقال به طول یک هزار و 810 کیلومتر امضا کرد. خبرگزاری مهر نوشته:« در حال حاضر طراحی و عملیات برداشت داده‌های لرزه‌نگاری سه بعدی میدان نفتی بندکرخه، اجرای عملیات لرزه‌نگاری دو بعدی و سه بعدی در منطقه میدان نفتی آزادگان شمالی، انجام عملیات لرزه‌نگاری سه بعدی در منطقه تیماب، طرح توسعه فازهای 15 و 16 میدان مشترک پارس جنوبی، ساخت تأسیسات آبگیر مجتمع پتروشیمی کاویان، تأسیسات آبگیر مجتمع اوره و آمونیاک پتروشیمی پردیس، تلمبه‌خانه نفت شهید چمران اهواز، تأسیسات آبگیر و تصفیه‌خانه آب طرح توسعه میدان گازی کیش و ساخت انبارهای مکانیزه و تسهیلات صدور گوگرد در اسکله خدماتی پارس جنوبی از مهم‌ترین طرح‌های در دست اجرای قرارگاه خاتم‌الانبیا در بخش‌های بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت است.همچنین شرکت‌های زیرمجموعه خاتم‌الانبیا نیز در برخی از طرح‌های نفت و گاز کشور همچون ساخت خطوط لوله گاز، سکوهای نفتی، ساخت مخازن ذخیره‌سازی نفت، محصولات گازی و فرآورده‌های نفتی طرح‌هایی را در دست اقدام دارند. اواخر فروردین هم اعلام شد با گذشت 17 ماه از امضای تفاهمنامه گازی ایران و ترکیه برای سرمایه‌گذاری در پارس جنوبی، وزارت نفت قصد دارد در صورت عدم توافق گازی با ترک‌ها توسعه سه فاز پارس جنوبی به ارزش تقریبی هفت میلیارد دلار را به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا واگذار کند. 

سپاه پنجمین ارتش سایبری جهان
سردار جوانی در بخش دیگری از گفت و گوی خود،درباره فعالیت ارتش سایبری سپاه با بیان اینكه مجموعه سپاه در تاریخ حیات خود با دوراندیشی به استقبال هر آنچه كه می‌تواند تهدیدی برای انقلاب و كشور باشد رفته است؛ تصریح كرد:« پس از اتمام جنگ تحمیلی كه البته به پشتیبانی استكبار از عراق این جنگ صورت گرفت، دشمن همچنان وجود داشته و تهدید را نیز نمی‌توان انكاركرد. بنابراین با برآورد صورت‌گرفته مبنی بر اینكه دیگر هیچ كشور منطقه تهدیدی برای ما محسوب نمی‌شود جز اسرائیل و كشورهای فرامنطقه‌ای؛ آمادگی در عرصه تهدیدات سایبری لازم تعریف شد.»وی ادامه داد:« امروز دشمنان ما خود اعتراف می‌كنند كه سپاه پنجمین ارتش سایبری جهان است.» 

سپاه محل درآمد یا موسسه مالی نیست
سردار جوانی ادامه داد:«سپاه متشكل از نیرو‌های مخلص انقلاب بوده و است كه پس از انقلاب و رواج ناامنی‌های غرب كشور وارد سپاه می‌شوند و جالب است كه كسانی كه در آن زمان وارد سپاه می‌شوند هیچ كدام سپاه را به‌عنوان یك محل درآمد یا موسسه مالی نمی‌نگرند بلكه دارای مشاغلی همچون پزشكی، مهندسی و... هستند كه به سپاه می‌آیند، در جنگ شركت می‌كنند و پس از جنگ هم وقتی احساس می‌كنند به حضور آنها دیگر نیازی نیست به كار خود برمی‌گردند؛ بنابراین به این ورود و خروج نمی‌توان ریزش گفت‎؛ بلكه ریزش به كسانی اطلاق می‌شود كه از آرمان‌ها فاصله گرفته‌اند.» 
وی در مورد افرادی همچون میردامادی و عطریانفر نیز گفت:«اینها را نباید اصلا ریزش سپاه تلقی كرد، زیرا افرادی در مقطعی در سپاه بودند، اما با حفظ همان موقعیت انقلابی خود از سپاه خارج شدند ولی در ادامه به دلیل اینكه به عضویت احزاب و مجموعه‌هایی درآمده و در فعالیت سیاسی قرار گرفتند كم كم مسیرشان از مسیر اصلی انقلاب جدا شد.»

دوم خرداد مقدمه جنگ نرم بود
رییس اداره سیاسی سپاه در این گفت وگو دوم خرداد 76 را آغاز یك تهدید نرم و یك مقدمه برای جنگ نرم خواند. سردار جوانی درباره اینكه برخی مدعی‌اند اصلاحات از درون كارگزاران سازندگی متولد شد نیز اظهار کرد:« در دوران سازندگی اصلی وجود داشت یا عنوان اینكه باید كشور را بسازیم، همانگونه كه در دوره دفاع مقدس هم اصلی وجود داشت به نام اینكه باید از كشور دفاع كنیم؛ دفاع از كشور را در جنگ تحمیلی به خوبی انجام دادیم زیرا الگوی ما الگوی عاشورایی بود. اما متاسفانه در دوره سازندگی انحرافی به وجود آمد.»
وی با تاكید بر پیاده كردن الگوی اسلامی در توسعه افزود:‌«كسانی كه برای توسعه و سازندگی آمدند به اینكه توسعه باید اسلامی باشد خیلی اهتمام نورزیدند. اكثرا تحصیل‌كرده غرب بودند كه یا نخواستند یا نتوانستند و از الگوی اسلامی در توسعه غفلت شد و در كل در دوران سازندگی دچار انحراف شدیم اما نه در ساخت بلكه در چگونگی ساخت. یعنی در دوره سازندگی در اینكه باید كشور را بسازیم اشتباه نكردیم، بلكه در انتخاب مدل‌ها اشتباه كردیم به‌نحوی كه مدل‌هایی كه انتخاب شد عمدتا توسعه غربی بود.»
رییس اداره سیاسی سپاه گفت:« اصلا این‌گونه نیست كه سپاه در مقابل مردم باشد، اینها دچار توهم شده‌اند و فكر می‌كنند مردم با آنها هستند در حالی‌كه مردم با هیچ‌كس نیستند، مردم با انقلاب، اسلام، امام و رهبری هستند، اگر فردی و حزبی فكر می‌كند كه مردم با اوست اشتباه می‌كند.»
سردار جوانی افزود:« در مقطعی ممكن است فردی با اظهارات و مواضعی كه اعلام می‌كند موجب شود مردم با این تصور كه در خط امام است به او رای دهند اما سپس كه زاویه او را با خط امام در كارهایش مشاهده می‌كنند؛ از او فاصله می‌گیرند.به‌عنوان مثال در این انتخابات فردی به موسوی رای داده كه حالا و پس از حوادث روی داده از رای خود پشیمان است؛ البته ممكن است فرد دیگری هم كه رای داده هنوز به رای خود باقی باشد.»وی تصریح كرد:« افرادی كه 25 خرداد به خیابان آمدند اساسا با كسانی‌كه 30 خرداد به خیابان آمدند و آن آتش‌افروزی را انجام دادند متفاوت بودند. آنها تصورشان این بود كه واقعا تقلب شده است اما وقتی كه سست بودن ادله را دیدند، فهمیدند كه نوعی فریبكاری وجود دارد و نقشه‌هایی در كار است كه البته این گناه مردم نیست.»
رییس اداره سیاسی سپاه ادامه داد:«موسوی از اعتماد مردم سوء‌استفاده كرد.» وی با بیان اینكه مردم نیز به این موضوع پی بردند، گفت:«چرا موسوی و كروبی جرات نكردند روز 22 بهمن هم به خیابان بیایند و موسوی ادعا كرد كه 22 بهمن یك راهپیمایی حكومتی و دولتی بود.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین