حسین اسماعیلیان روز دوشنبه در نشست خبری افزود: طرحهایی برای تامین کسری آب مشهد توسط شرکت آبفا در دست اجرا است که هزار و ۹۰۰ لیتر بر ثانیه کسری آب را جبران میکند.
وی اضافه کرد: طرحهایی نیز توسط شرکت آب منطقهای با افزایش ظرفیت تولید ۲ هزار و ۳۰۰ لیتر بر ثانیه در دست اجرا است که بخشی از کسری آب این کلانشهر را جبران خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد بیان کرد: همچنین برای جبران بخش دیگری از کسری آب نیاز به همکاری بیشتر شهروندان در مدیریت مصرف داریم و حتی یک لیوان صرفه جویی نیز کمک کننده خواهد بود.
اسماعیلیان با بیان اینکه در چهارمین سال شرایط تنش آبی قرار داریم، گفت: نگرانی جدی برای تامین آب مشهد به خصوص در تابستان وجود دارد.
سد دوستی فقط ۸.۵ درصد آب دارد
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در ادامه اظهار کرد: با گذشت هشت ماه از سال آبی جاری، فقط ۱۳۷ میلیمتر بارندگی در مشهد گزارش شده است که این رقم در مدت مشابه پارسال ۲۶۵ میلیمتر بود.
وی با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی بارندگی مشهد در سال آبی جاری از مهر ۱۴۰۳ تاکنون ادامه داد: نسبت به دوره بلندمدت نیز ۴۱ درصد کاهش بارندگی ثبت شده است.
اسماعیلیان گفت: این در حالی است که شدت خشکسالی در مشهد نسبت به سایر مناطق استان خراسان رضوی شدیدتر است و بیش از یک درجه افزایش دما داشتهایم که عامل افزایش مصرف است.
وی افزود: در اردیبهشت ماه امسال نیز چهار درجه دمای هوا نسبت به دوره آماری در مشهد افزایش یافته است و در شرایط سختی قرار داریم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد بیان کرد: هم اینک فقط ۸.۵ درصد از حجم ذخیره سد دوستی به عنوان مهمترین منبع تامین کننده آب مشهد، آب دارد و سدهای طرق، کارده و ارداک نیز شرایط مشابهی دارند.
نیاز آبی در تابستان پیش رو با توجه شرایط موجود ۱۳ متر مکعب در ثانیه خواهد بود.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید قرار دارد.