کد خبر: ۹۹۱۴۸۶
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۶

تلاش اسراییل برای اعمال حاکمیت بر کرانه و ممانعت از تشکیل کشور فلسطین

رژیم صهیونیستی در واکنش به تصمیم برخی کشورها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین در تلاش است تا پیشنهادی را برای اعمال حاکمیت خود بر کرانه باختری و ممانعت از تشکیل کشور فلسطین به آمریکا تحمیل کند.
تلاش اسراییل برای اعمال حاکمیت بر کرانه و ممانعت از تشکیل کشور فلسطین
آفتاب‌‌نیوز :

«ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی در گفت‌و‌گو‌هایی پشت در‌های بسته در هفته‌های اخیر پیشنهاد تقویت حاکمیت این رژیم بر کرانه باختری اشغالی را داد، همچنین «یسرائیل گانتس» رئیس شورای شهرک‌سازی (یشع) نیز در واکنش به قصد برخی از کشور‌ها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین به برخی از مسوولان دولت آمریکا ایده اجرای قانون این رژیم در کرانه باختری و تقسیم آن به کانتون‌ها را ارائه کرد.

روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» امروز سه‌شنبه نوشت: درمر در واکنش به قصد برخی کشور‌های غربی و در راس آنها فرانسه برای به رسمیت شناختن یک جانبه کشور فلسطینی، این ایده را در گفت‌و‌گو‌های داخلی در کابینه مطرح کرد. دفتر درمر نیز از اظهارنظر در این خصوص خودداری کرد.

این روزنامه عبری نوشت: همزمان رئیس شورای شهرک‌سازی نیز هفته گذشته به برخی ازمسوولان دولت دونالد ترامپ ایده اجرای گسترده قانون «اسرائیل» بر بخش‌هایی از کرانه باختری را مطرح کرد، او در دیدار‌های متعددی که با چهره‌های بانفوذ کاخ سفید، وزارت خارجه و وزارت دفاع آمریکا داشت، نسبت به پیامد‌های به رسمیت شناختن کشور فلسطین هشدار داد.

بر اساس پیشنهادی که در شورای شهرک‌سازی تهیه و تنظیم شد، قانون رژیم صهیونیستی بر ۶۵ درصد از مساحت کرانه باختری اشغالی اجرا خواهد شد و فلسطینی‌ها در ۲۰ کانتون مستقل زندگی خواهند کرد و به این شکل یک نهاد ملی یکپارچه را تشکیل نمی‌دهند. یسرائیل گانتس مدعی شد که در زمان طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حدود ۶۰۰۰ فرد مسلح (نیرو‌های مقاومت) از نوار غزه به اراضی تحت اشغال این رژیم آمدند، در حالی که در کرانه باختری حدود ۴۰ هزار نیروی مسلح وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین وجود دارند.

این مسوول شورای شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی به مسوولان دولت ترامپ گفت: مرز‌ها میان «اسرائیل» و غزه تنها ۲۰ کیلومتر طول دارد در حالی که طول خط سبز (میان کرانه باختری و اراضی اشغالی) ۳۵۰ کیلومتر است و موافقت آمریکا با این اقدام تنها راه برای جلوگیری از تشکیل کشور فلسطین در آینده است.

همچنین یسرائیل گانتس تلاش‌های امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه برای تقویت موج به رسمیت شناختن‌های یک‌جانبه کشور فلسطین را به نیاز مبرم به اجرای حاکمیت این رژیم مرتبط دانست و گفت: ماکرون، اسرائیل را به این سمت سوق می‌دهد.

همزمان با این تحرکات سیاسی، شورای شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی کمپین رسانه‌ای را برای تبلیغ ایده حاکمیت و حمایت از آن به راه انداخت و با انتشار ویدیو‌ها و پلاکارد‌هایی توجه افکار عمومی را به «خطرات احتمالی» تشکیل کشور فلسطین جلب و تاکید کرد که راه‌حل تنها اجرای قانون «اسرائیل» در کرانه باختری است. 

روزنامه اسرائیل هیوم نیز دوشنبه نوشت که گدعون ساعر، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به کشور‌های اصلی جهان درخصوص به رسمیت شناختن یک جانبه کشور فلسطین هشدار داد و مدعی شد که این اقدام با اجرای حاکمیت «اسرائیل» بر کرانه باختری مواجه خواهد شد. ساعر در این خصوص گفت: اقدامات یک‌جانبه علیه «اسرائیل» با اقداماتی یک‌جانبه از سوی «اسرائیل» مواجه خواهند شد.

با توجه به اینکه فرانسه و عربستان ماه آینده در نیویورک کنفرانس بین‌المللی را برگزار خواهند کرد، ساعر این پیام را در دیدار‌های مستقیمی با همتایان انگلیسی، فرانسوی و سایر کشور‌ها داشت، انتقال داد.

به نوشته این روزنامه عبری، ماکرون که در کشور خود با چالش‌های داخلی روبه‌رو است، در تلاش است تا جهان را متقاعد کند که این اقدام به تقویت صلح کمک خواهد کرد، اما تل‌آویو به شدت مخالف این رویکرد است.

در اراضی اشغالی هنوز تصمیم نهایی درباره نحوه پاسخ به تصمیمات کنفرانس آتی گرفته نشده چراکه این مساله وابسته به این است که در عمل چه اتفاقی رخ خواهد داد، با این حال اگر تصمیماتی بدون توجه به رویکرد رژیم صهیونیستی گرفته شود، یکی از گزینه‌های روی میز اجرای یک‌جانبه قانون این رژیم در کرانه باختری است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین