کد خبر: ۹۹۴۶۹
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۴
در دیدار جمعی از جوانان آزاد شده و خانواده‌های زندانیان سیاسی

مهندس موسوی: قرار نبود که ما بر مردم حکومت کنیم

بدون نگاه به ایدئولوژی افراد، باید از حقشان دفاع کنیم
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: میرحسین موسوی در دیدار با جمعی از جوانان آزاد شده از زندان و همچنین خانواده‌های تعدادی از زندانیان سیاسی، خطاب به آنها گفت:
ما وظیفه داریم از طریق آگاهی بخشی، اولا افکار عمومی را متوجه مسائل اصلی جامعه کنیم و همچنین توجه و حساسیت ملت را به سمت حمایت از کسانی معطوف نماییم که سختی‌های زیادی در این مسیر متحمل شده‌اند و به‌طور کلی باید حمایت حوزه عمومی را به این پشتیبانی و حمایت معطوف سازیم .

وی این عمل را سبب تقویت و روحیه بخشی به جنبش سبز دانست و تاکید کرد "ما فقط و فقط در سایۀ آگاهی است که می‌توانیم آیندۀ جنبش را بسازیم و برای آن آینده‌ای متصور شویم."

میرحسین موسوی همچنین تصریح کرد "ما بدون نگاه به ایدئولوژی افراد و بدون توجه به طرز فکر آدم‌ها و حتی وابستگی جمعیتی و حزبی آنها، باید از حقشان دفاع کنیم و روبروی ظلم و ستم ایستادگی نماییم و لزوما هم نباید همفکر و هم عقیده او باشیم. و اگر این مسأله در جامعۀ ما نهادینه شود، ما گامی بسیار بزرگ به جلو برداشته‌ایم."

موسوی همچنین در ضرورت طرفداری از حق تاکید کرد: "مجرم‌ترین افراد (حتی خطرناک‌ترین بزهکاران یک جامعه) نیز دارای کرامت انسانی‌ هستند و باید در حد جرمی که مرتکب شده‌اند، مجازات شوند و نباید خانواده و حیثیت آنها مورد حمله قرار بگیرد چرا که در این صورت به حقوق او تجاوز شده است."

وی در ادامه گفت: الان برادران و عزیزان شما بی‌گناه در زندان‌ هستند. چرا که ادعاهایی نامعقول نداشته‌اند، اما بازداشت شدند. مسأله در این جا خاتمه پیدا نمی‌کند. چرا که رفتار با آن‌ها حتی در چارچوب اتهامی که بر آن‌ها وارد می‌کنند هم نیست. این حق خانواده است که بدانند فرزندانشان، عزیزشان در کجا زندانی است و الان چه شرایطی دارد.

موسوی ضمن اشاره به خبر صدور ویزا برای مادران سه آمریکایی بازداشتی در زندان اوین گفت: صدور ویزا و اجازه دیدار برای مادران این سه نفر کار بسیار خوبی است و این حق مادران است و ما هم با این کار موافق هستیم، اما مشکل این جا است که آیا این حق برای مادران ایرانی هم در نظر گرفته می‌شود؟ مادر در هر جایی که باشد مادر است و حق دارد اجازه‌ دیدار با فرزندش را داشته باشد، اما سوال این است که آیا همان تصمیمی که برای مادران آمریکایی گرفتند، برای مادران ایرانی هم می‌گیرند؟ آیا همان احترام و حقی را که برای آنان قائل می‌شوند برای زنان و مادران و خواهران ایرانی هم قائل خواهند شد؟

موسوی تبیین و بررسی دقیق چنین مسأله‌ای را بسیار مهم دانست و افزود: همین مسأله اگر خوب از نظر حقوقی و ارزش‌های انسانی شکافته و بررسی شود، می‌توانیم به جایی برسیم که ببنیم مشکلات در کجاها نهفته است و علت عدم پیشرفت ما در زمینه‌های مختلف چیست. چرا که تمام موارد به دنبال هم و مرتبط با یکدیگر هستند.

موسوی همچنین نقش زنان و مادران طی یک سال اخیر را مورد قرار داد و گفت: در یک سال گذشته نقش زنان و مادران در نگاه به مسائل اساسی کشور بسیار بالا بوده است.

میرحسین موسوی در ادامه سخنان خود، به پرسشی پیرامون اینکه "آیا اهداف 22 خرداد تغییری کرده" اشاره کرد و گفت: اهداف اولیه جنبش ناشی از مسأله‌ای بود که در آن زمان اتفاق افتاده بود.
وقتی با آن‌ها برخورد شد و مردم مسائل را شکافتند و بررسی کردند، متوجه شدند که این مسائل با مواردی دیگر ارتباط دارد و مطالبات مردم، نه به حالت تصادفی و یا عصبانیت، بلکه به دلیل تجزیه و تحلیل‌هایی که در جامعه اتفاق افتاد، گسترش پیدا کرد.

وی ادامه داد: مردم متوجه شدند که اشکالاتی در جامعه وجود دارد که یکی از این اشکالات، باعث شده تا به خیابان‌ها بیایند و یکی شوند. برای اجماع نسبی این جمع عظیم مردم، اجرای بدون تنازل قانون اساسی را مطرح کردیم که تعداد زیادی بتوانند با هم یکی شوند.

موسوی، با انتقاد از اجرای ناقص و سلیقه‌ای قانون اساسی در این چند سال گفت: البته متعاقب ایجاد بحث پیرامون اجرای قانون اساسی، مسأله‌ای مطرح گردیده مبنی براینکه قانون اساسی وحی منزل نیست و مردم حق دارند در آینده هم، همین قانون را دگرگون کنند و مطابق با شرایط، به سمت آنچه که می خواهند، آ‌ن‌را تغییر دهند.

وی در ادامه تصریح کرد"اما در موقعیت فعلی و در مسیر حرکت جنبش، بخشی از مطالبات را مطابق با قانون اساسی موجود، می‌توانیم مرتب‌تر و با پشتوانه بیشتری عنوان کنیم و بعدها به‌تدریج خواهیم توانست آن‌را نیز با همان مکانیسمی که در خودِ آن است، تغییرش دهیم.
 
موسوی افزود "مردم به قانون اساسی رای دادند که کامل اجرا شود و حقوقشان در آن رعایت شود، نه این که بخش‌هایی مثل آزادی‌ها به کل نادیده گرفته شوند و بخشی از قانون را دید و باقی را نادیده گرفت. این کار بی‌معنا کردن کل قانون اساسی است.

میرحسین موسوی در ادامه با ذکر خاطره‌ای از اوایل انقلاب که مردم در تظاهرات و اجتماعات شعار می‌دادند "در بهار آزادی جای شهدا خالی"، خاطرنشان کرد مردم برای به‌دست آوردن آزادی و این ارزش بنیادین، انقلاب کرده، شهید شده و جان باختند.

وی تاکید نمود بنه‌ظر من همان مشکلات اول انقلاب را نیز با ادامه فضای باز سیاسی و دادن آزادی‌ها می‌شد حل کرد.

موسوی با بیان اینکه " نمی‌توان گفت که قانون اساسی را داشته باشیم، اما آزادی‌ها محدود شود، روزنامه‌ها توقیف شوند و کسی هم رسانه‌ای برای ابراز عقیده نداشته باشد"، عملکرد یک‌سویه صدا و سیمای را مورد انتقاد قرار داده و گفت: به‌نظر شما شبکه‌های تلویزیونی که اکنون هست، ملی می‌باشند؟ ملت می تواند در آن ابراز عقیده کند؟  آزادی بیان برای اشخاصی که متعلق به جریانات خاصی هستند، نشان دهنده تک صدایی بودن این رسانه است که نتیجتا ملی نمی‌باشد.

میرحسین موسوی به مطالبات اول انقلاب مبنی‌بر فراگیر بودن و ملی بودن رادیو و تلویزیون اشاره کرد و مناظره‌های اول انقلاب که میان گروه‌ها و طیف‌های سیاسی کشور انجام می‌شد را مثال زد و آن‌را نشانۀ آستانه تحمل و برابری و آزادی دانست و سخنی از شهید بهشتی را بازگو کرد که در جواب انتقادات پیرامون حضورش در مناظره‌ها گفته بود "اتفاقا ما انقلاب کرده‌ایم که همه اینگونه کنار هم بنشینند و برابر و آزاد سخن بگویند و ما اگر قوی هستیم، باید در مناظره ها و گفتگوها از خودمان دفاع کنیم وگرنه اگر نتوانیم از خودمان در گفتگو دفاع کنیم، آنها برنده خواهند شد.

وی در ادامه تاکید کرد: حرکت جنبش سبز حرکتی مسالمت‌آمیز است، دنبال خشونت نیست و با گذشت یک‌سال از پا گرفتن این جنبش، می‌توان قضاوت کرد که ثابت قدم بودن جنبش سبز در عدم خشونت تا چه اندازه مهم است. این جنبش با خشونت از ابتدا مخالف بود؛ چرا که جنبشی اجتماعی، عمیق و گسترده است.

موسوی همچنین با اشاره به اینکه جنبش سبز با کلام و منطق پیش می‌رود اعلام کرد: ما از آغاز نه اسلحه داشتیم و نه می‌خواهیم که داشته باشیم. ما با کلام به میدان آمدیم و برای دفاع از حق آمدیم و با شعار رای من کجاست وارد شدیم. ما با منطق آمده‌ایم و هر چقدر روی منطق بایستیم، وزنه را به سمت جنبش سنگین‌تر می‌کنیم. سرمایه‌ای که ما داریم ایستادگی روی همین مطالبات با تمام قدرت است.

میرحسین موسوی همچنین تاکید کرد، جنبش سبز نه اسلحه دارد و نه روش مسلحانه را اتخاذ کرده است. به‌نظر ما تروریسم در هر شکل و حالت و ملت و قوم آن محکوم و طرد است.

موسوی خاطرنشان کرد "کشور با مشکلات داخلی و خارجی بسیاری روبرو است" و ضمن اشاره به طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، گفت "به‌عنوان مثال این طرح با تمام مسائلی که با آن مواجه بود و هنوز هم اجرا نشده، تاثیرات منفی بر زندگی مردم و تورم ایجاد کرده و ما در عرصه‌های گوناگون با مشکلات بسیاری جدی روبرو هستیم.

وی این مسأله را مانند بسیاری از مسائل دیگر مربوط به عدم اجرای قانون اساسی دانست و ادامه داد: وقتی قانون اساسی در کشور اجرا می‌شود یک دولت نمی‌تواند در فاصله‌ کمی تمام مدیران یک کشور را کنار بگذارد و دوستان و آشنایان خودش را جای‌گزین کند. نمی‌شود یکه پرونده فساد مالی باز شود و در مجلس هم درباره‌اش صحبت کنند و رئیس قوه قضاییه هم موضع بگیرد و بعد از مدتی ببینیم که پرونده‌ به طور غیرعادی بسته شد و هیچ بحث و گفتگویی هم درباره‌اش صورت نمی‌گیرد.

موسوی همچنین به اهمیت استقلال قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: آیا امروز قوه قضائیه در جهت استقلال حرکت می‌کند؟ آیا قوه قضائیه در ارتباط با متهمین اخیر در همین جهت حرکت می‌کند؟ آیا قوه قضائیه مسلط است بر نیروهای امنیتی یا نیروهای امنیتی بر قوه قضائیه؟ آیا احکامی که قضات می‌دهند مستقل است یا بر اساس ملاحظات؟ در این صورت چرا یک نفر به جرم شرکت در راهپیمایی به چندین سال حبس محکوم می‌شود، حال آنکه در آن راهپیمایی میلیون‌ها نفر شرکت کرده بودند؟ 

نخست‌وزیر دوران جنگ 8 ساله همچنین در ادامه سخنان خود بر لزوم "حضور مردم در صحنه برای طرح و گرفتنِ مطالبات‌شان و ایجاد تغییرات" تاکید و خاطرنشان کرد "مردم در سراسرکشور باید نسبت به این مسأله که با حضورشان می‌توانند به مطالبات‌شان دست یابند و تغییر ایجاد کنند، آگاه شوند و اتفاقا رنگ سبز نیز نشان دهندۀ همین عنصر آگاهی می‌باشد. 

موسوی در این زمینه صبر و استقامت را عامل بسیار مهمی در پیشبرد اهداف جنبش دانست. 

میرحسین موسوی با اشاره ای به دیدگاه مبارزان دوران پیش از انقلاب که "معتقد بودند باید ماشین حکومتی را گرفت تا همه چیز تغییر کند و آرمان‌ها جامه عمل بپوشاند"، خاطرنشان ساخت "اما امروز قضیه فرق کرده است؛ چرا که ما می‌گوییم باید و می‌توان جامعه را تغییر داد، تا خود جامعه سیستم را تحت تاثیر قرار دهد."


وی تاکید کرد "ما به دنبال این نیستیم که به هر نحوی – حتی خشن و مسلحانه- سیستم را تسخیر کنیم، چرا که نتیجه‌اش فاشیسم و استبداد است."

موسوی یکی از راه‌کارهای مهم جنبش سبز در جهت گسترش آن در سراسر کشور را، "عجین کردن جنبش با زندگی شخصی و مسائل روزمره و حتی امور خانوادگی" توصیه کرد. 

میرحسین موسوی تاکید کرد "البته تمام این مسائل و فعالیت‌های جنبش، هزینه دارد. آنها از کوچک‌ترین آگاهی نگران هستند و نسبت به آن حساسیت دارند و می‌دانند فقط آگاهی مردم است که امکان ادامه وضع موجود را محال می‌سازد. 

موسوی با بیان اینکه اکنون مشکلات عدیده‌ای چون بیکاری، عدم پرداخت دستمزد، تعطیلی واحدها، عدم مجوز برای فعالیت اتحادیه‌های کارگری و مشکلات معیشتی برای جامعه کارگری کشور وجود دارد، یکی از راه‌حل‌های آن را در این دانست که "در سطح وسیعی اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی شود تا همه متوجه شوند ریشه اصلی در عدم انتخاب اصلح می‌باشد."

میرحسین موسوی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن اشاره به بیکاری‌های موجود در جامعه و دلایل متعدد آن، یکی از نقیصه‌های فعلی در این زمینه را "عدم وجود یک رسانه" برای آگاهی بخشی به جامعه دانست و گفت: "ما حتی یک رسانه نداریم تا در این مورد اعتراضی کند و نسبت به مسائل جامعه هشدار دهد و بگوید که دولت خوب کار نمی‌کند.

وی با اظهار تاسف از نبود رسانه‌های آزاد در کشور، افزود: "هر نوع آزادی در کشور در گرو آزادی رسانه‌ها است؛ حتی اصلاح کوچکترین نهادها و حتی اخلاقیات جامعه." 

موسوی یکی از راه‌حل‌های برون‌رفت از وضع موجود را، برگزاری انتخابات آزاد ذکر کرده و تاکید نمود "وقتی هم این خواسته اجابت، و انتخابات آزاد برگزار شد، لزوما قرار نیست ما آن را بهبود بخشیم و حرکت دهیم؛ چرا که ادعایی هم نداریم. در بیانیه‌هایم تاکید کرده و مثالی نیز در این زمینه زده‌ام که این وضع فعلی مانند یک رودخانه بسیار گل‌آلود است که آب پاک نهر باید آرام آرام وارد آن شود و به‌تدریج پاکش کند و این نهر را هر کس می‌خواهد و می‌تواند وارد رود کند. حتما نباید فرد و گروه خاصی آن را به انجام برساند.

موسوی تاکید کرد "من همین الان آرزومندم و از خداوند می‌خواهم که حاکمان بیایند و بگویند ما قانون اساسی را پیاده خواهیم کرد. انتخابات آزاد برگزار خواهیم کرد و به مردم هم تضمین خواهیم داد. زندانیان سیاسی را آزاد خواهیم کرد. آیا تمام موارد فوق نمی توانست آرامش و تمیزی را برگرداند؟
میرحسین تاکید کرد: "اگر مواردی را که ذکر کردم، تحقق نیابد، و اصلاح و تغییرات مورد نظر صورت نگیرد، طبیعی است که مسیر جنبش ادامه پیدا خواهد کرد و احتمال اینکه مطالبات جنبش بالاتر از حد فعلی رود و شعارهای مردم حاد‌تر از گذشته شود، بیشتر خواهد شد."

میرحسین موسوی با اشاره به عدم تدبیر در سیاست‌های دولت و اشاره به شرایط امروز که دشمنان خارجی زیادی داریم، پرسید: "آیا مهمانی دادن به اعضای شورای امنیت با آن وضع خاص می‌تواند مشکلات ما را حال کند؟

میرحسین موسوی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد "نکته‌ای دیگر که باید اشاره کنم این است که قرار نبود که ما بر مردم حکومت کنیم. قرار بود مردم حکومت کنند. قرار بود جابه‌جایی‌ها به خواست مردم و به‌صورت مرتب در کشور اتفاق بیفتد. باید ترسید از موقعی که فکر شود راه‌حل در سرکوب ادامه فشارها و بستن فضاست."

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Finland
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۳
0
0
درود بر موسوی.درود بر اصلاحات.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۵۷ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۴
0
0
تا آخر از مهندس موسوي حمايت خواهيم كرد
ناشناس
|
Canada
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۵
0
0
زنده باد مهندس موسوی و اصلاحات خط امامی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۵
0
0
درود برموسیوی وخاتمی وتمامی آزاداندیشان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۷
0
0
احسنت
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین