کد خبر: ۹۹۵۴۴۹
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۲

پژوهش جدید: ضرر نوشیدن نوشابه بیشتر از خوردن شکلات است

طبق پژوهشی جدید، مصرف شکر به شکل مایع، مانند نوشابه‌ها و آبمیوه‌های شیرین، تأثیر مخرب‌تری بر متابولیسم بدن دارد و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به مراتب بیشتر از مصرف همان مقدار شکر در غذا‌های جامد مانند شکلات افزایش می‌دهد.
پژوهش جدید: ضرر نوشیدن نوشابه بیشتر از خوردن شکلات است
آفتاب‌‌نیوز :

طبق پژوهشی جدید، مصرف شکر به شکل مایع، مانند نوشابه‌ها و آبمیوه‌های شیرین، تأثیر مخرب‌تری بر متابولیسم بدن دارد و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به مراتب بیشتر از مصرف همان مقدار شکر در غذا‌های جامد مانند شکلات افزایش می‌دهد.

براساس گزارش Independent، محققان دانشگاه بریگم یانگ (BYU) دریافتند نوشیدن یک قوطی نوشابه می‌تواند برای سلامتی شما مضرتر از خوردن یک بسته شکلات باشد. این پژوهش نشان می‌دهد که بدن انسان قند مایع را به شیوه‌ای کاملاً متفاوت از قند موجود در غذا‌های جامد هضم و دریافت می‌کند.

ضرر بیشتر نوشابه نسبت به شکلات

محققان می‌گویند دلیل تفاوت ضرر نوشابه با شکلات، به نحوه متابولیسم «قند‌های جداشده» (Isolated Sugars) برمی‌گردد. این قند‌ها که به‌وفور در نوشابه‌ها، آبمیوه‌های صنعتی، نوشیدنی‌های ورزشی و انرژی‌زا یافت می‌شوند، به سرعت جذب و باعث جهش ناگهانی قند خون می‌شوند. این فرایند کبد را تحت فشار قرار می‌دهد و متابولیسم آن را مختل می‌کند که نتیجه آن افزایش چربی کبد و ایجاد مقاومت به انسولین است، وضعیتی که زمینه‌ساز اصلی دیابت نوع ۲ محسوب می‌شود.

در مقابل، قند‌های طبیعی موجود در مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها و غلات، به‌دلیل همراهی با فیبر، پروتئین و سایر مواد مغذی، به آرامی جذب می‌شوند و چنین فشار ناگهانی و مخربی را بر کبد وارد نمی‌کنند. درکل محققان می‌گویند نمی‌توان همه قند‌ها را با یک چشم دید و باید توجه کنیم که قند‌های مایع ضرر بیشتری دارند.

محققان برای رسیدن به این یافته‌ها، داده‌های بیش از نیم میلیون نفر را در چندین قاره تجزیه‌وتحلیل کردند. یافته‌های آماری آنها نشان داد هر وعده اضافی نوشابه یا نوشیدنی شیرین‌شده (حدود ۳۵۵ میلی‌لیتر) در روز، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۲۵ درصد افزایش می‌دهد. این افزایش خطر از همان اولین وعده مصرفی آغاز می‌شود و هیچ «آستانه ایمنی» برای آن وجود ندارد. هر وعده اضافی آبمیوه (حدود ۲۴۰ میلی‌لیتر) در روز نیز این خطر را ۵ درصد بیشتر می‌کند.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال Advances in Nutrition منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین