کد خبر: ۹۹۷۸۰۴
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۷

رایزنی رئیس‌جمهور فرانسه و گروسی درباره آینده همکاری ایران و آژانس انرژی اتمی

رئیس‌جمهور فرانسه و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پی تصویب طرح تعلیق همکاری ایران با آژانس اتمی در مجلس شورای اسلامی، درباره ضرورت از سرگیری فعالیت‌های بازرسان این سازمان در ایران تاکید کردند.
رایزنی رئیس‌جمهور فرانسه و گروسی درباره آینده همکاری ایران و آژانس انرژی اتمی
آفتاب‌‌نیوز :

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه چهارشنبه شب (به وقت محلی) با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، از دیدار با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داد و نوشت: «فرانسه قاطعانه در کنار آژانس می‌ایستد؛ نهادی که نقش آن برای ایمنی و امنیت هسته‌ای حیاتی است.»

وی افزود: «ضروری است که این نهاد بتواند مأموریت خود را در ایران از سر بگیرد.»

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم پیشتر در اظهارات مشابهی ادعا کرده بود که همکاری ایران با آژانس ضروری است.

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که مجلس شورای اسلامی ایران روز چهارشنبه با ۲۲۱ رأی موافق از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر، کلیات و جزئیات طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس را تصویب کرد. این طرح با استناد به ماده ۶۰ عهدنامه وین ۱۹۶۹، دولت را مکلف می‌سازد هرگونه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تا تحقق شروط مشخصی به حالت تعلیق درآورد.

براساس این طرح، ورود هرگونه بازرس از جمله مدیرکل آژانس به کشور ممنوع شده و نصب دوربین‌های پادمانی و فراپادمانی نیز متوقف خواهد شد. ارائه هرگونه گزارش از فعالیت‌های هسته‌ای ایران به آژانس نیز ممنوع اعلام شده است.

همچنین در تبصره الحاقی به این طرح، برای اشخاصی که از اجرای آن خودداری یا در اجرای ناقص آن نقش داشته باشند، مجازات تعزیری درجه ۶ در نظر گرفته شده است.

بر اساس طرح مصوب، تعلیق همکاری با آژانس تا زمانی ادامه خواهد داشت که شورای عالی امنیت ملی، پس از دریافت گزارش از سازمان انرژی اتمی، تحقق شروط مندرج در این قانون را تائید کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین