کد خبر: ۱۰۰۱۰۵۶
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۲

حذف این ماده غذایی برای کنترل فشار خون

متخصصان بر این باورند که حذف تنها یک ماده غذایی از رژیم غذایی می‌تواند فشار خون بالا را کاهش دهد
حذف این ماده غذایی برای کنترل فشار خون
آفتاب‌‌نیوز :

میلیون‌ها نفر در سراسر جهان تحت تاثیر فشار خون بالا هستند، با این حال برخی تغییرات در رژیم غذایی می‌تواند به مدیریت و کاهش آن کمک کند.

به گزارش دوون لایو، متخصصان قلب، دکتر‌ای. عدنان عسلام و دکتر روی نورمن از مرکز قلب شمال غربی هوستون، معتقدند که حذف یا کاهش چربی‌های ترانس در پیشگیری از فشار خون بالا بسیار مهم است.

چربی‌های ترانس، طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت (WHO)، اسید‌های چرب اشباع نشده‌ای هستند که به دو شکل صنعتی و طبیعی وجود دارند. سازمان بهداشت جهانی نگرانی خود را در مورد این چربی‌ها ابراز کرده و سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ و میر جهانی را با مصرف چربی‌های ترانس تولید شده به صورت صنعتی مرتبط می‌داند.

این نوع چربی به عنوان عامل انسداد شریان‌ها و افزایش خطر حملات قلبی شناخته شده، اما جایگزینی آنها با چربی‌ها یا روغن‌های سالم‌تر یک استراتژی توصیه شده است. سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که برای بزرگسالان، مصرف چربی ترانس کمتر از ۱ درصد از کل انرژی دریافتی روزانه باشد؛ این معادل کمتر از ۲.۲ گرم چربی ترانس در روز در یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری است.

معمولا چربی‌های ترانس در غذا‌های پخته‌شده تجاری، اقلام بسته‌بندی‌شده مانند ذرت بود داده شده، پیتزای منجمد، غذا‌های سرخ‌شده مانند چیپس و پیراشکی و حتی در کره‌های مارگارین وجود دارند. علاوه بر این، کلینیک مایو در مورد اثرات مضر چربی‌های ترانس بر سطح کلسترول هشدار می‌دهد؛ آنها کلسترول بد را افزایش و کلسترول خوب را کاهش داده و خطر حملات قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهند.

چربی‌های ترانس با سلامت ما چه می‌کنند؟

به گزارش سری لایو، سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد خطرات مرتبط با مصرف چربی ترانس هشدار می‌دهد و می‌گوید: در میان سایر عوامل غذایی، مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر علتی را ۳۴ درصد، مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب را ۲۸ درصد و بیماری عروق کرونر قلب را ۲۱ درصد افزایش می‌دهد. بر همین اساس چربی ترانس هیچ فایده شناخته‌شده‌ای برای سلامتی ندارد.

بنیاد قلب بریتانیا برای به حداقل رساندن مصرف چربی‌های ناسالم، پیشنهاد می‌کند که روغن‌های پخت و پز را با دقت اندازه‌گیری کنید، به جای کره، از سبزیجات استفاده کنید و ماهی چرب را به گوشت‌های فرآوری شده ترجیح دهید. آنها همچنین توصیه می‌کنند که به جای بیسکویت و کیک، از آجیل و میوه‌های بدون نمک به عنوان میان وعده استفاده کنید و پنیر‌های کم‌چرب مانند فتا و موزارلا را به گزینه‌های پرچرب ترجیح دهید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین