اثرات مشابه این رژیم (رژیم کم پروتئین و پُر فیبر) در رژیم مدیترانه مشاهده میشود که این رژیم غذایی میتواند در بهبودی آنزیمهای کبدی نقش موثری ایفا کند.
در طب ایرانی، زمانی که فردی با تب یا با علائمی از التهاب مراجعه میکند، موضوع تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار میشود؛ به طور مثال، فرد باید، دورههایی از رژیمهای سوپی، آشی و غذاهای سبک را طی کند تا پدیده التهابی که در کبد فرد اتفاق افتاده است، فروکش نماید.
تاکید میشود که فرد مبتلا به التهابات کبدی حتما شکم روش خوبی داشته باشد؛ زیرا این موضوع کمک میکند که فشار زیادی بر آن قسمتی از دستگاه گوارش که مجرای صفراوی و مجرای لوزالمعده به هم وصل شده و به روده کوچک خالی میشوند، نباشد و در واقع باعث شود که دفع صفرا راحتتر انجام گیرد و بار کمتری بر روی کبد باشد.
استفاده از مُلَیِنهای گیاهی مانند تَمر هندی، آلو بخارا، سبزیجاتی مانند گشنیز و خُرفه در رژیم غذایی روزانه تا زمانی که التهاب کبد کاهش یابد، توصیه میشود.
در بیماریهای کبدی باید به نوشیدنیها توجه ویژهای داشته باشیم؛ در طب ایرانی یکی از نوشیدنیهایی که تاکید کردند که میتواند خواص خوبی در کاهش التهابات کبدی داشته باشد، استفاده از سکنجبین انار است که در واقع ترکیبات آنتی اکسیدانی آن میتواند در کاهش ضایعات کبد کمک کننده باشد؛ همچنین ترکیب انار، ترکیب مویز یا هر دو که در واقع شربتی است که از شیره انگور و انار تهیه میشود، نوشیدنی مناسبی در کاهش علائم التهابی در این بیماران به شمار میرود.
در بیماریهای کبدی باید مصرف ادویه جات گرم کاهش یابد و از مصرف مواد غذایی سرخ شده و گوشت زیاد پرهیز شود؛ همچنین استفاده از جوی دو سر پرک و جو به شکلهای مختلف مانند ماء الشعیر طبی و استفاده در سوپ و آش، استفاده از مغزیجات خام، برای کاهش التهاب، در رژیم غذایی این افراد توصیه میشود.