کد خبر: ۱۰۲۹۶۵۸
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۹

بحران زیست محیطی زباله در تالاب آلماگل

تالاب بین‌المللی آلماگل و حاشیه منطقه آزاد اینچه‌برون، این روز‌ها درگیر بحرانی زیست‌محیطی است؛ زباله‌هایی که سال‌ها در اطراف این تالاب‌ها رها شده‌اند.
بحران زیست محیطی زباله در تالاب آلماگل
آفتاب‌‌نیوز :

تالاب بین‌المللی آلماگل و حاشیه منطقه آزاد اینچه‌برون، جواهری طبیعی در قلب گلستان و دروازه ورود به آسیای میانه، این روز‌ها زیر بار زباله و رهاسازی پسماند‌ها له شده است. زباله‌هایی که نه تنها چهره این منطقه مرزی را زشت و نامطلوب کرده‌اند، بلکه سلامت مردم ساکن اطراف تالاب و روستای تنگلی را تهدید می‌کنند. بحران محیط زیستی که سال‌ها نادیده گرفته شده بود، اکنون با ورود دادگستری گلستان وارد مرحله‌ای جدی و بی‌سابقه شده است.

رئیس حوزه قضایی بخش داشلی‌برون، محمد احمدنژادچهره، به صراحت هشدار داد که رهاسازی بی‌رویه پسماندها، علاوه بر تهدید اکوسیستم تالاب، زمینه شیوع بیماری‌هایی نظیر سالک را فراهم کرده و به نوعی امنیت زیستی منطقه را به خطر انداخته است. او تصریح کرد: «نبود سیستم منظم جمع‌آوری زباله، نه فقط یک ضعف اداری، بلکه تهدیدی مستقیم برای سلامت مردم و محیط زیست است.»

در جلسه پیگیری حقوق عامه، تصمیم گرفته شد که با همکاری اداره محیط زیست شهرستان، دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مردم‌نهاد، طی ده روز آینده پاکسازی عمومی حاشیه تالاب و محدوده منطقه آزاد اینچه‌برون انجام شود. دهیاری روستای تنگلی موظف شده است سطل‌های زباله را در معابر مستقر کند و تأمین خودروی حمل زباله و نیروی انسانی مورد نیاز نیز با همکاری بخشداری و فرمانداری پیگیری خواهد شد.

احمدنژادچهره تأکید کرد که دستگاه قضایی چشم بر کوتاهی و ترک فعل نخواهد بست و با متخلفان، چه در میان مسئولان محلی و چه پیمانکاران بخش خصوصی، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت. او با لحن جدی هشدار داد: «اگر کسی فکر کند می‌تواند با بی‌توجهی و کوتاهی، سلامت مردم و محیط زیست این منطقه را به بازی بگیرد، سخت در اشتباه است.»

این اقدام دادگستری، بیش از هر چیز، نشان‌دهنده این واقعیت است که محیط زیست مرز‌ها نمی‌شناسد و رهاسازی زباله نه تنها زشتی بصری ایجاد می‌کند، بلکه امنیت زیستی و اقتصادی منطقه را به خطر می‌اندازد. تالاب آلماگل، محل زندگی گونه‌های مختلف گیاهی و حیوانی و تکیه‌گاه معیشت مردم منطقه، اکنون فرصت بازسازی و پاکسازی را یافته است، اما این تنها در صورتی ممکن است که مسئولان محلی و دستگاه‌های اجرایی با قدرت و جدیت وارد عمل شوند و اجازه ندهند چندین سال بی‌توجهی، میراث طبیعی گلستان را نابود کند.

صدای زباله‌ها و پسماند‌های رهاشده، زنگ خطری است برای همه؛ برای کسانی که مسئولیت دارند و تاکنون غفلت کرده‌اند، برای کسانی که تصور می‌کنند محیط زیست، پایگاه امنی است که می‌توان آن را فدای کوتاهی و بی‌تدبیری کرد. ده روز فرصت داده شده است تا تالاب آلماگل و محدوده منطقه آزاد اینچه‌برون نفس تازه کنند؛ وگرنه، برخورد قاطع دستگاه قضایی با کوتاهی‌ها، تلنگری است که دیر یا زود تمامی متخلفان را خواهد لرزاند.

محمد احمدنژادچهره در جلسه پیگیری حقوق عامه در دادگاه عمومی داشلی‌برون گفت: رهاسازی زباله در این مناطق علاوه بر آسیب به محیط زیست این تالاب و سلامت ساکنان منطقه، چهره این منطقه مرزی که دروازه ورود به آسیای میانه است را نامناسب کرده است.

احمدنژاد چهره افزود: نبود سیستم منظم جمع‌آوری پسماند، علاوه بر تهدید تالاب‌ها، زمینه را برای افزایش مشکلات بهداشتی از جمله بیماری سالک فراهم کرده است.

رئیس حوزه قضایی داشلی‌برون گفت: بر اساس تصمیمات اتخاذشده در جلسه پیگیری حقوق عامه، مصوب شد با همکاری اداره محیط زیست شهرستان، دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مردم‌نهاد، طی ده روز آینده و متناسب با شرایط جوی، پاکسازی عمومی حاشیه تالاب بین المللی آلما گل و منطقه آزاد انجام شود.

احمدنژادچهره ادامه داد: دهیاری روستای تنگلی هم موظف شده است سطل‌های زباله را در معابر مستقر کند و تأمین خودروی حمل زباله و نیروی انسانی مورد نیاز نیز با همکاری بخشداری و فرمانداری پیگیری خواهد شد.

وی تأکید کرد: دستگاه قضایی روند اجرای مصوبات را پیگیری خواهد کرد و در صورت ترک فعل یا کوتاهی انجام وظایف قانونی، با متخلفان برخورد خواهد شد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین