نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفتوگو میکنیم
کییر استارمر که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پاسخ به پرسش خبرنگار بیبیسی درباره حمایت لندن از تنشهای احتمالی میان ایران و آمریکا ادعا کرد: «هدف یا مقصود اینجا این است که ایران نباید بتواند سلاح هستهای توسعه دهد و این موضوع فوقالعاده مهم است».
وی با تکرار ادعاهای حقوق بشری مدعی شد که لندن با متحدان خود در این زمینه همکاری میکند.
هنگامی که برای بار دوم از او سووال شد که آیا پاسخ او «شاید بله» است، گفت: «من میگویم ما از این هدف حمایت میکنیم و با متحدان درباره اینکه چگونه به این هدف برسیم گفت وگو میکنیم.»
استارمر روز گذشته(پنجشنبه) نیز مدعی شد که «اولویت شماره یک» لندن عدم دستیابی تهران به سلاح اتمی است.
وی در گفت وگو با خبرنگاران ادعا کرد: «چالش بزرگ اینجاست که اطمینان حاصل کنیم ایران برنامه هستهای دست پیدا نکند و همه ما کاملاً در این باره توافق داریم و برای رسیدن به این هدف با متحدان کار میکنیم و این محور اصلی کاری است که من با متحدانمان انجام میدهم.»
استارمر در پاسخ به این پرسش که آیا تحرکات ماجراجویانه آمریکا درست است، مدعی شد: «همه ما توافق داریم که اطمینان از اینکه ایران به آن برنامه هستهای دست پیدا نکند، اولویت شماره یک است و روی همین موضوع کار میکنیم.»