کد خبر: ۱۰۳۹۸۴۲
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶

مخالفت مجارستان و اسلواکی با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا

بوداپست وعده داد از انرژی روسیه صرف‌نظر نکرده و روند پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا را مسدود نگه می‌دارد.
مخالفت مجارستان و اسلواکی با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا
آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از خبرگزاری «نووستی»، دفتر مطبوعاتی دولت مجارستان اعلام کرد که بوداپست با وجود اعمال فشارها، روند پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا را همچنان مسدود خواهد کرد.

در بیانیه دولت آمده است: «اوکراین از مجارستان انتظار دارد از منابع انرژی روسیه صرف‌نظر کند، منابع مالی در اختیار آنها قرار داده و از عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حمایت کند. دولت تحت هیچ تهدیدی از برنامه خود عقب‌نشینی نخواهد کرد و بر اساس سوگند قانون اساسی خود عمل خواهد کرد. این دولت منحصراً در راستای منافع مردم مجارستان اقدام می‌کند و در برابر خواسته‌های هیچ قدرت خارجی تسلیم نمی‌شود.»

در این سند تأکید شده که اوکراین موظف است مطابق توافق‌نامه مشارکت با اتحادیه اروپا، تأمین نفت مجارستان را تضمین کند و نمی‌تواند از آن به‌عنوان سلاح سیاسی استفاده کند.

پیش‌تر گزارش شده بود که مجارستان تمامی ابتکارات مرتبط با ارائه کمک به اوکراین را در اتحادیه اروپا مسدود خواهد کرد تا زمانی که کی‌یف انتقال نفت از طریق خط لوله «دروژبا» را از سر بگیرد.

تیبور گاشپار، نایب رئیس پارلمان اسلواکی اعلام کرد که اوکراین هنوز با معیار‌های عضویت در اتحادیه اروپا فاصله بسیار زیادی دارد و براتیسلاوا از دور زدن شروط الزامی حمایت نخواهد کرد.

این مقام پارلمانی تأکید کرد: «اسلواکی از نزدیک شدن تدریجی اوکراین به اتحادیه اروپا، از جمله کمک‌های مالی و فنی، حمایت می‌کند، ولی از دور زدن شروط اساسی مانند مبارزه با فساد، پایبندی به حاکمیت قانون و حمایت از حقوق اقلیت‌ها پشتیبانی نخواهد کرد. اوکراین در حال حاضر به پیشرفت‌هایی دست یافته، اما معیار‌های لازم برای عضویت احتمالی هنوز به‌طور کامل برآورده نشده و هنوز راه درازی تا این هدف باقی مانده است.»

به گفته این سیاستمدار، عضویت در اتحادیه اروپا باید بر اساس اجرای معیار‌های روشن و یکسان برای همه نامزد‌ها باشد.

روبرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی پیش‌تر اعلام کرده بود که بطور کلی از عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حمایت می‌کند. با این حال، وی هشدار داد که اگر کی‌یف همچنان انتقال منابع انرژی به اسلواکی را مسدود کند، این موضع را بازنگری خواهد کرد.

مجارستان آماده تنوع‌بخشی به منابع انرژی خود است

علاوه بر این، پیتر سییارتو، وزیر خارجه مجارستان در سخنرانی در مؤسسه صلح آمریکا اعلام کرد که این کشور آماده تنوع‌بخشی به تأمین انرژی است، اما قصد ندارد از واردات سودمند و پایدار از روسیه صرف‌نظر کند.

وی با اشاره به اینکه بوداپست تنوع‌بخشی را به‌عنوان گسترش مسیر‌های تأمین و راه‌های لجستیکی می‌داند، نه لغو قرارداد‌های موجود که شرایط قابل قبول و پیش‌بینی‌پذیری را تضمین می‌کنند، گفت: «تنوع‌بخشی برای ما مهم است، اما در عین حال به معنای منابع و مسیر‌های حمل‌ونقل بیشتر است، نه کمتر.»

سییارتو همچنین یادآور شد که تأمین گاز از طریق «کریدور عمودی» که بوداپست از آن گاز روسیه را دریافت می‌کند، برای مجارستان کافی نخواهد بود. به گفته او، در حال حاضر انتقال گاز از این مسیر ۲۰ درصد گران‌تر از سایر مسیر‌هایی است که به مجارستان منتهی می‌شوند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین