پایگاه خبری آفتاب
۱۵ /تير /۱۴۰۵
Monday 06 July 2026
کد خبر:۱۰۵۴۹۱۵
۱۰:۲۲
۱۴۰۵/۰۴/۱۵

رهگیری دو هواپیمای روسی توسط جنگنده‌های انگلیس در دریای نروژ

رهگیری دو هواپیمای روسی توسط انگلیس در دریای نروژ
وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد جنگنده‌های این کشور دو فروند هواپیمای گشت دریایی روسیه را پس از نزدیک شدن به گروه رزمی ناو هواپیمابر «اچ‌ام‌اس پرینس آو ولز» در دریای نروژ رهگیری و از منطقه دور کردند.
۱۰:۲۲
۱۴۰۵/۰۴/۱۵
به گزارش آفتاب نیوز،

‌به گزارش روز دوشنبه از نشریه پولیتیکو، انگلیس پس از اعزام ناو هواپیمابر خود به مدار شمالگان برای پشتیبانی از ماموریت‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، دو فروند هواپیمای نظامی روسیه را رهگیری کرد.

وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که دو فروند هواپیمای گشت دریایی «بیر اف» روسیه، اواخر هفته گذشته، چندین بار به گروه رزمی ناو هواپیمابر انگلیس در دریای نروژ نزدیک شدند و با انجام مانوری که «ناایمن و غیرحرفه‌ای» توصیف شد، امنیت عملیات را به خطر انداختند.

به گفته این وزارتخانه، هواپیماهای روسی تعداد زیادی شناور صوتی زیرآبی را در نزدیکی ناو هواپیمابر «اچ‌ام‌اس پرینس آو ولز» رها کردند. این تجهیزات به‌عنوان میکروفون‌های زیرآبی برای شناسایی و ردیابی زیردریایی‌ها استفاده می‌شوند.

این دو هواپیما دوم ژوئیه (۱۱ تیر) توسط جنگنده‌های «اف-۳۵» مستقر روی ناو «اچ‌ام‌اس پرینس آو ولز» رهگیری و تا خروج از منطقه اسکورت شدند. این ناو که یکی از دو ناو هواپیمابر انگلیس است، نخستین هواپیمابر اروپایی است که با استفاده از جنگنده‌های «اف-۳۵» ماموریت‌های پدافند هوایی ناتو را انجام می‌دهد.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که انگلیس برای نخستین بار فرماندهی یگان نیروهای ویژه ناتو را بر عهده گرفته است؛ یگانی که وزارت دفاع این کشور از آن به‌عنوان «نوک پیکان» نیروهای واکنش سریع ناتو یاد می‌کند و اعلام کرده است که توان استقرار در هر نقطه جهان را ظرف چند روز دارد.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha