پایگاه خبری آفتاب
۰۲ /مرداد /۱۴۰۵
Friday 24 July 2026
کد خبر:۱۰۵۵۹۴۴
۱۷:۲۹
۱۴۰۵/۰۴/۲۲

ترامپ: تنگه هرمز را در دست می‌گیریم؛ آمریکا برای کنترل این آبراه پول دریافت خواهد کرد

دونالد ترامپ
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد که ایالات متحده تنگه هرمز را در دست می‌گیرد.
۱۷:۲۹
۱۴۰۵/۰۴/۲۲
به گزارش آفتاب نیوز،

ترامپ امروز دوشنبه در گفت و گو با فاکس نیوز، همانند روزهای گذشته به گزافه‌گویی علیه ایران ادامه داد و ادعا کرد: ما تنگه را در دست می‌گیریم. ایالات متحده برای کنترل این آبراه پول دریافت خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، وی بیان کرد: ما تنگه را نگه خواهیم داشت و احتمالا آن را اداره خواهیم کرد.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین در ارتباط با تنگه هرمز افزود: ما نگهبان تنگه خواهیم شد. شاید آن را فرشته نگهبان تنگه بنامیم و باید برای این کار به ما پول پرداخت شود.

صابرین نیوز نیز نوشت: خبرنگار: آقای رئیس‌جمهور، لیندزی گراهام قطعاً درباره ایران و تهدید ناشی از دستیابی آن به سلاح هسته‌ای با شما هم‌نظر بود. به نظر می‌رسد آنها دوباره فعالیت‌هایشان را از سر گرفته‌اند و تلاش می‌کنند کنترل تنگه را به دست بگیرند. پاسخ شما چیست؟

«خب، ما کنترل تنگه را در دست می‌گیریم. آنها هیچ چیزی ندارند. هیچ ندارند. یک چیزی را هم هیچ‌کس نمی‌داند؛ دیروز آنها یک جلسه ۱۱ ساعته داشتند. همه‌چیز با این آدم‌ها ۱۱ ساعت طول می‌کشد. می‌دانید، آنها حتی نمی‌توانند یک جمله را در یک ساعت و یک دقیقه نهایی کنند. باید یک دقیقه طول بکشد. روی همه‌چیز توافق شد. بعد از اتاق بیرون می‌روند، دوباره تماس می‌گیرند و می‌گویند: «لازم است چند تغییر ایجاد کنیم.» گفتم: «تغییر؟ می‌خواهید تغییر ایجاد کنید؟ ما هیچ تغییری ایجاد نمی‌کنیم.»

همیشه تغییر. می‌دانید، آنها مذاکره‌کنندگان حرفه‌ای هستند. تمام کاری که بلدند همین است. حتی نمی‌گویم در این کار خوب هستند. از من هیچ چیزی نگرفتند. هیچ چیز. اما اگر به ۴۷ سال گذشته نگاه کنید، آنها رؤسای جمهور را یکی پس از دیگری معطل و بازی داده‌اند. هر رئیس‌جمهوری را سرگرم کردند، هیچ کاری انجام نشد و خودشان هر روز قدرتمندتر شدند. این کار باید ۴۷ سال پیش انجام می‌شد. اصلاً نباید اجازه داده می‌شد از همان ابتدا شروع شود. اما کلینتون اجازه داد، بوش اجازه داد، همه اجازه دادند؛ و اوباما از همه بدتر بود، چون اوباما عملاً طرف آنها را گرفت. اوباما، چون می‌دانید، او یک... خب، بگذارید این را برای وقت دیگری بگذاریم. او وحشتناک بود. او به ایران اجازه داد... او ۱.۷ میلیارد دلار پول نقد، اسکناس‌های سبز، داخل کیف‌ها گذاشت، با هواپیما به ایران فرستاد. ۱.۷ میلیارد دلار. ‌می‌دانید این یعنی چه؟ تا حالا یک میلیون دلار پول نقد دیده‌اید؟ این ۱.۷ میلیارد دلار بود. تمام فضای یک هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ را پر کرده بود. آن را به تهران پرواز دادند و به افرادی که کنار هواپیما منتظر بودند تحویل دادند. ‌می‌توانید تصور کنید؟ این افراد تا آن موقع چنین پولی ندیده بودند و ناگهان ۱.۷ میلیارد دلار پول نقد در اختیارشان قرار گرفت. او صد‌ها میلیارد دلار دیگر هم به آنها داد؛ پول نقد و هر چیز دیگری. او طرف آنها را گرفت. به همین دلیل، آنها به خاطر اوباما و بایدن، که آن زمان معاون رئیس‌جمهور بود ــ هرچند احتمالاً هیچ نقشی نداشت، چون فرد بسیار احمقی بود ــ بسیار قدرتمندتر شدند. بعد هم بایدن آمد. اما من جلوی آنها را گرفتم. متوقفشان کردم. توافق برجام (JCPOA) را متوقف کردم و آن را با قدرت کامل متوقف کردم. به آن توافق پایان دادم. آن توافق بدترین توافقی بود که این کشور تاکنون امضا کرده است. جزو پنج توافق بد تاریخ این کشور بود و عملاً همه‌چیز را در اختیار آنها قرار داد. آنها هم مدام ساختند و ساختند و ساختند. آنها فقط چند دقیقه با دستیابی به سلاح هسته‌ای فاصله داشتند. اگر من توافق هسته‌ای ایران را، که به آن برجام می‌گویند، لغو نکرده بودم، همان موقع به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده بودند. اگر من قاسم سلیمانی را نکشته بودم؛ کسی که ژنرالی نابغه، اما دیوانه بود... او یک سلیمانی دیوانه بود. من سلیمانی را کشتم. سلیمانی یکی از واقعاً بدترین افراد در تمام این ماجرا بود. اما در کاری که انجام می‌داد بسیار توانمند بود. او یک ژنرال بسیار نابغه بود. فکر می‌کنم کشتن سلیمانی یکی از مهم‌ترین اقدامات بود. شنیده‌ایم که آنها دوباره در حال بازسازی هستند. درباره بمب‌افکن‌های بی-۲ هم باید بگویم، اینسلی، اگر من با بمب‌افکن‌های بی-۲ حمله نکرده بودم، آنها اکنون سلاح هسته‌ای داشتند؛ و در این صورت، خاورمیانه به شکل کنونی اصلاً وجود نداشت.»

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha