پایگاه خبری آفتاب
۲۷ /مرداد /۱۴۰۵
Tuesday 18 August 2026
کد خبر:۱۰۶۱۳۸۳
۱۶:۲۲
۱۴۰۵/۰۵/۲۷

آمار شهدای احراز شده جنگ به ۳۱۶۸ نفر رسید

فریده اولادقبا
 معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: آمار شهدای احراز هویت شده در جنگ ۴۰ روزه(رمضان) به سه هزار و ۱۶۶ شهید رسیده است.
۱۶:۲۲
۱۴۰۵/۰۵/۲۷
به گزارش آفتاب نیوز،

فریده اولادقبا روز سه شنبه در نشست خبری افزود: در جنگ ۱۲ روزه نیز یک هزار و ۴۹ شهید احراز هویت شدند.

وی روند احراز هویت شهدای نظامی را مرتبط با یگان های مرتبط نیروهای مسلح عنوان کرد و گفت: شهدای غیر نظامی هم در شورای تامین استان ها احراز هویت شده و به بنیاد شهید معرفی می شوند.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید از انجام هشت هزار و ۷۰۰ دیدار با خانواده های شهدای جنگ های تحمیلی اخیر خبر داد و گفت: همچنین مددکاری روانی در رابطه با خانواده شهدای جنگ ۱۲ روزه به طور کامل انجام شده است.

تشکیل قرارگاه جنگ بنیاد شهید برای تسریع در احراز شهدا

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره روند احراز شهدای جنگ اخیر، گفت: از ابتدای حادثه و در همان روز‌های نخست که رهبر انقلاب، تعدادی از نیرو‌های نظامی و مردم به شهادت رسیدند، با دستور دکتر موسوی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، قرارگاه جنگ در بنیاد شهید شکل گرفت. در این قرارگاه، کمیته‌های تخصصی تشکیل شد و هر یک از این کمیته‌ها متناسب با وظایفی که بر عهده داشتند، از همان روز‌های ابتدایی جنگ فعالیت خود را آغاز کردند؛ حتی در برخی موارد، همکاران من در بنیاد شهید و امور ایثارگران به صورت شبانه‌روزی در محل کار حضور داشتند.

اولادقباد بیان کرد: کمیته احراز نیز در این قرارگاه فعال بود و دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های مربوط به احراز و تشییع شهدا همچنین مجوز‌های لازم، به مدیران کل استان‌های بنیاد ارسال شد تا بتوانند مراحل مربوطه را در سریع‌ترین زمان انجام دهند.

وی یادآور شد: به همراه مشاوران و مقام عالی بنیاد و مدیرکل پذیرش، بازدیدی از معراج شهدای تهران داشتیم. احراز شهدای نظامی در یگان‌ها انجام و نتیجه برای تطبیق به بنیاد شهید و امور ایثارگران ارسال می‌شد.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره اقدامات فرهنگی این بنیاد نیز گفت: در حوزه کمیته فرهنگی و معاونت فرهنگی، شاید یکی از مهم‌ترین اقداماتی که انجام شد، مطالبه‌گری در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در حمله به مدرسه شجره طیبه میناب و ناوشکن دنا بود.

اولادقباد، حمله به یک مدرسه را نقض کنوانسیون‌های حقوق بشری و کنوانسیون‌های ژنو مصوب سال ۱۹۴۹ دانست و افزود: عزیزانی که در مدرسه شجره طیبه حضور داشتند، دانش‌آموزان و خردسالانی بودند که برای تحصیل به مدرسه رفته بودند و هیچ‌گونه ابزار دفاعی نداشتند.

وی ادامه داد: حمله به ناوشکن دنا نیز مورد پیگیری قرار گرفت؛ چراکه این ناوشکن برای یک همایش صلح در هند حضور داشت و آن‌گونه که مطرح شد، تجهیزات نظامی در اختیار نداشت و در این خصوص، همکاران ما در حوزه تشکل‌های مردمی و معاونت فرهنگی، مکاتباتی با نهاد‌های بین‌المللی و دبیرکل سازمان ملل متحد، آقای آنتونیو گوترش، داشتند و این جنایات را محکوم کردند. حتی در مقابل دفتر سازمان ملل نیز حضور پیدا کردند.

ارائه خدمات درمانی و روانشناسی به مجروحان و خانواده‌ها

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اقدامات حوزه بهداشت و درمان بنیاد اظهار کرد: علاوه بر بیمارستان‌هایی که مجروحان برای اقدامات اولیه به آنها مراجعه می‌کردند، در بیمارستان‌های وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران، از جمله بیمارستان خاتم‌الانبیا و بیمارستان مصطفی خمینی، اقدامات ثانویه توسط تیم‌های مجرب متخصص و فوق‌تخصصی انجام شد.

اولادقباد با اشاره به ارائه خدمات مشاوره روان‌شناسی از طریق خط ۰۹۶۱۶، افزود: همچنین با همکاری حوزه مددکاری، صدای مشاور و خط مشاوره برای این موضوع راه‌اندازی شد تا خانواده‌های معظم شهدا و آحاد مردم بتوانند در شرایط جنگی از خدمات مشاوره‌ای استفاده کنند و تاب‌آوری لازم را داشته باشند.

اولادقباد با اشاره به وظایف کمیته‌های مختلف بنیاد شهید در جریان جنگ ۱۲ روزه گفت: کمیته‌های بنیاد، از ابتدایی‌ترین وظایف خود در قبال خانواده‌های شهدا، از جمله برگزاری مراسم اولیه خانواده شهدا و اقداماتی که باید برای برقراری حقوق و مستمری انجام می‌شد، پیگیری‌های لازم را انجام دادند.

وی همچنین از همکاری حوزه روابط عمومی بنیاد تشکر کرد و افزود: در حوزه روابط عمومی نیز همکاران در کنار ما بودند و در پویش «من می‌نویسم» و پویش دانش‌آموزان مدرسه شجره طیبه میناب همچنین در بازتاب موضوعات از طریق خبرگزاری‌ها همکاری داشتند. در حوزه ارزیابی عملکرد و همچنین حوزه حراست نیز اقدامات لازم برای صیانت از پرونده‌های خانواده‌های معظم و معزز شهدا انجام شد.

معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: به همراه همکاران و مقام عالی بنیاد، دیداری با خانواده‌های معظم و معزز شهدای استان هرمزگان و شهدای مدرسه میناب داشتیم و همکاران ما تلاش کرده‌اند در استان‌ها حضور پیدا کنند و مسائل و مشکلات خانواده‌های معظم شهدا را از نزدیک مورد پیگیری قرار دهند.

اولادقباد درباره اجرای قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران در حوزه اشتغال نیز اظهار کرد: یکی از تکالیفی که در قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و در ماده ۸۷ این قانون پیش‌بینی شده، مربوط به فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر است. دومین آزمون مربوط به ماده ۸۷ برگزار شد و پیش از برگزاری این آزمون، بیش از ۳۰ جلسه تخصصی با دستگاه‌های اجرایی در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار کردیم. در این جلسات، نیاز‌های شغلی دستگاه‌های اجرایی با همکاری اداره‌کل اشتغال و کارآفرینی بررسی شد تا جذب نیرو بر اساس نیاز واقعی دستگاه‌ها انجام شود.

وی با بیان اینکه این آزمون برگزار شده است، گفت: بیش از ۱۲ هزار نفر از این عزیزان جذب دستگاه‌های اجرایی شدند و شروع به کار آنها نیز انجام شده است.

اولادقباد افزود: در حال پیگیری برای برگزاری سومین مرحله آزمون ماده ۸۷ هستیم. در این زمینه جلساتی با دکتر رفیع‌زاده رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و معاون رئیس‌جمهور همچنین معاونان وی برگزار شده است. علاوه بر این، جلسات مربوط به سومین آزمون با بیش از ۴۰ دستگاه اجرایی نیز برگزار شده و امیدواریم در ابتدای شهریورماه، زمان برگزاری این آزمون مشخص شود تا عزیزانی که مشمول بند «ج» ماده ۸۷ هستند، بتوانند در این آزمون شرکت کنند.

آزمون ماده ۲۱ برای کدام گروه از ایثارگران برگزار می‌شود؟

وی در ادامه با اشاره به آزمون فراگیر مربوط به ماده ۲۱ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران گفت: یک آزمون نیز در رابطه با ماده ۲۱ و آزمون فراگیر برای همه عزیزانی که به هر حال از خانواده شهدا یا جانبازان هستند، برگزار می‌شود. این موضوع شامل جانبازان زیر ۲۵ درصد، جانبازان ۲۵ تا ۴۹ درصد و جانبازان ۴۹ تا ۷۰ درصد نیز می‌شود.

اولادقباد ادامه داد: این آزمون سال گذشته برگزار شد و متناسب با نیاز دستگاه‌های اجرایی و حدنصاب نمره علمی که متقاضیان باید کسب کنند، جذب انجام شد.

معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران تأکید کرد: بر اساس قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، همه ایثارگران عزیز باید حدنصاب نمره علمی، حدنصاب نمره کتبی و حدنصاب نمره مصاحبه را کسب کنند تا بتوانند در دستگاه اجرایی جذب شوند و مقایسه نمره ایثارگران با سایر شرکت‌کنندگان در آزمون، بر اساس نمره علمی آخرین فرد پذیرفته‌شده انجام می‌شود و متناسب با قانون و درصدی که در قانون مشخص شده است، سهمیه ایثارگران اعمال خواهد شد.

اولادقباد با اشاره به سایر ظرفیت‌های قانونی برای اشتغال ایثارگران گفت: در قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، ظرفیت‌های قانونی دیگری نیز برای اشتغال این عزیزان پیش‌بینی شده است. در این زمینه با دستگاه‌ها مکاتباتی انجام داده‌ایم و امیدواریم بتوانند به این تکالیف قانونی تمکین کنند.

معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: در برخی موارد با دستگاه‌هایی مواجه هستیم که در بخش‌های خصوصی نیز فعالیت دارند و به‌طور کامل به این موضوع تمکین نشده است. ما مکاتبات لازم را انجام داده‌ایم تا دستگاه‌هایی که نیازمند جذب نیروی متخصص هستند، از نیرو‌های متخصص جامعه ایثارگری استفاده کنند.

وی افزود: ما متناسب با رشته‌های تخصصی مورد نیاز دستگاه‌ها، نیرو‌های متخصص جامعه ایثارگری را داریم و این افراد معرفی می‌شوند و در صورتی که حدنصاب نمره علمی را کسب کنند، می‌توانند جذب و استخدام شوند.

۱۷۰ هزار ایثارگر همچنان در انتظار دریافت زمین

اولادقباد در ادامه درباره وضعیت مسکن ایثارگران اظهار کرد: در حوزه مسکن، ماده ۷ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را داریم که بر اساس آن، وزارت راه و شهرسازی مکلف است برای خانواده‌های معظم شهدا و جانبازان بالای ۲۵ درصد، زمین مورد نیاز را در استان‌ها تأمین و ارائه کند و زیرساخت‌های لازم برای آن نیز باید آماده شود.

معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از مشمولان همچنان در انتظار دریافت زمین هستند، تصریح کرد: بیش از ۱۷۰ هزار نفر مشمول داریم که هنوز زمین دریافت نکرده‌اند.

وی گفت: در سال ۱۴۰۴، حتی با وجود شرایط سخت جنگی که با آن مواجه بودیم، اگر در مأموریت ما دیدار و تکریم از خانواده‌های معظم شهدا قرار داشت، حتماً زمانی را با استاندار استان اختصاص می‌دادیم و مطالبات جامعه ایثارگری را نیز پیگیری می‌کردیم.

اولادقباد ادامه داد: در سال گذشته با استانداران تفاهم‌نامه‌هایی منعقد شد که حدود ۵۰ هزار نفر را شامل می‌شود. مکاتبه کرده‌ایم که حتماً مدیران‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان‌ها این تفاهم‌نامه‌ها را مرحله‌به‌مرحله پیگیری کنند تا زمین‌هایی که قرار است به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران واگذار شود، در اختیار این عزیزان قرار گیرد.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha