پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /شهريور /۱۴۰۵
Tuesday 08 September 2026
کد خبر:۱۰۶۴۹۵۶
۲۲:۰۹
۱۴۰۵/۰۶/۱۷

طباطبایی: در ۲۰۰ سال گذشته، تفاهم‌نامه‌ای به این قوت و افتخارآمیز در تاریخ ایران نداشته‌ایم

سید مهدی طباطبایی
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسان دفتر رئیس‌جمهور تاکید کرد: در هیچ کجای تفاهم‌نامه با آمریکا نمی‌توان نقطه‌ای پیدا کرد که منافع ملت، مصالح کشور و در حقیقت آنچه خیر ایران است، نقض شده باشد.
۲۲:۰۹
۱۴۰۵/۰۶/۱۷
به گزارش آفتاب نیوز،

سید مهدی طباطبایی معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور سه شنبه در گفت‌وگویی درباره یادداشت تفاهم اسلام‌آباد اظهار کرد: با جدیت معتقدم در ۲۰۰ سال گذشته تاریخ ایران ما تفاهم‌نامه‌ای به این قدرت و افتخارآمیز نداشته‌ایم. یعنی اینکه پس از یک جنگ سهمناک با قدرت مدعی جهانی به تفاهم ۱۴ ماده‌ای برسیم که در هیچ کجای آن نمی‌توانید موردی پیدا کنید در آن منافع ملی و مصالح کشور نقض شده باشد.

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور، اصل تفاهمنامه را سندی افتخارآمیز دانست و گفت: از روز نخست شکل‌گیری دولت چهاردهم ما در جنگ هستیم و فردای تحلیف رئیس‌جمهور، مهمان رسمی جمهوری اسلامی که یک چهره مقاومتی هم بود توسط رژیم صهیونیستی ترور شد. یک ماه بعد هم شهادت سید حسن نصرالله را داشتیم که مقطع خیلی مهمی بود.

طباطبایی اضافه کرد: دولت و نظام هم در طول این دو سال درگیر جنگ بود و پا به پای تاب‌اوری ستودنی ملت غیور ایران، با همه وجود با حفظ اقتدار خودش از بدترین و سخت‌ترین گردن‌ها عبور کرد و یکی از دستاورد‌های بزرگ این دوره دو ساله همین تفاهم ۱۴ ماده‌ای بود.

وی افزود: ما با یک کشور تفاهم کردیم و یک سند بین المللی امضا کردیم. از اولیه‌ترین شروط مسلمانی وفای به عهد است و همه جهان شاهد یودند که ما نقض عهد نکردیم. ما به این تفاهم که البته در آن همه حقوق ملت ایران حفظ شده پایبند بودیم و اگر طرف مقابل به تفاهم‌نامه برنگردد به اقتضای شرایط از خودمان واکنش نشان خواهیم داد.

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور ادامه داد: تفاهم‌نامه وحی منزل نیست و می‌شود آنرا ارزیابی کرد. این تفاهم نامه شفاف و روشن است. درباره اینکه می‌گویند، چون تفاهم نامه انجام نمی‌شود آنرا کنار بگذاریم، می‌پرسم بودن تفاهم نامه چه آسیبی می‌زند؟ این توافقنامه را امضا کردیم و به آن متعهدیم و معتقدیم مصالح کشور، منطقه و امت اسلام در آن رعایت شده است.

طباطبایی عنوان کرد: اگر طرف مقابل قبول کرد در آن می‌مانیم و اگر قبول نکرد در آن متوقف نمی‌مانیم. اینکه طرف مقابل پایبند نیست ما هم تفاهم نامه را پاره کنیم و به آن پایبند نباشیم؟ ما می‌دانیم چه کردیم و این تفاهم نامه چه دستاوردی داشته است و برای چه باید از آن عدول کنیم؟

وی تاکید کرد: این تفاهم نامه از منظر دولت بسیار خوب است و به خوبی تنظیم شده است؛ و مطلوب جمهوری اسلامی ایران است و مصالح ملت و امت اسلام در این تفاهم نامه قید شده است.

طباطبایی بیان کرد: خوب است تصویر واقعی به مردم ارائه دهیم و خیلی بد است که دچار خودکم بینی و توهم باشیم. پای ما باید روی زمین باشد و واقعیت را ببینیم. از سال‌ها قبل گیم بازی می‌کردیم و در جام جهانی فوتبال، ایران را قهرمان می‌کردم و با این کار خیلی خوشحال می‌شدم، اما واقعیت بازی فوتبال با گیم متفاوت است. عالم واقعیت قواعد خاص خودش را دارد. ما با این بضاعت کشور بزرگ ایران با تاریخ افتخارآمیز و تمدن سترگ و ظرفیت انسانی بی نظیر مقابل قدرت زورگو مسلط و قدرتمند در جهان ایستادیم و دوبار جنگیدیم و دوام آوردیم این افتخار بزرگی است. این را به مردم بگوییم ولی نباید سطح توقعات را بالا ببریم.

منبع: شفقنا
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha