کد خبر: ۱۰۹۴۳۰
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۵

شبیه‌سازی رایانه‌ای عبور حضرت موسی از دریای سرخ

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دانشمندان معتقدند با استفاده از شیبه‌ساز رایانه‌ای راز عبور حضرت موسی از دریای سرخ را هنگام فرار از دست فرعونیان کشف کرده‌اند. 

برای قرن‌ها آنچه در کتاب‌های آسمانی درباره شکافته شدن آب دریای سرخ هنگام عبور حضرت موسی و قوم بنی‌اسرائیل آمده، منشا سوالات فراوانی بوده است و اینک دانشمندان امریکایی معتقدند باد پر سرعت موسوم به باد شرقی عامل اصلی در کنار رفتن آب و عبور بنی‌اسرائیل بوده است.

محققان دانشگاه کلرادو بهمراه مرکز ملی تحقیقات جوی (NCAR) با استفاده از برنامه‌های نرم‌افزاری، شبیه‌ساز رایانه‌ای که مدل حرکتی وزش باد را نشان می‌دهد ساختند.

تصاویر رایانه‌ای شبیه‌سازی شده نشان می‌دهند که چگونه بادهای شرقی ایجاد شده و سراسر شبی را که موسی با قومش از دریای سرخ عبور کردند؛ فرا گرفته است. بر این اساس باد مذکور آب را به دو جهت مخالف از هم به عقب هل داده و خمیدگی لازم را در امتداد رودخانه باستانی که اینک وجود ندارد، با تالاب‌های ساحلی در امتداد دریای مدیترانه به‌وجود آورده است.

با عقب رانده شدن آب، راهی پل مانند به‌صورت زمینی در خمیدگی ایجاد شده و اجازه راه رفتن امن به عابران را روی گل‌های تخت داده است. به محض مرگ باد، آب مجددا به حالت قبلی خود باز گشته است. مطابق تصویر سمت چپ تالاب بوده و سمت راست رودخانه‌ای باستانی وجود داشته است که باد توانسته سرزمینی موقتی را به‌وجود آورد. تحقیقات جدید و فرایند فیزیکی به‌وجود آمده توسط باد مطالب مندرج در کتاب‌های مقدس را تایید می‌کند. دانشمندان به‌طور 100 درصد مطمئن نیستند 3 هزار سال پیش دقیقا چه اتفاقی افتاده است.

دانشمندان اخیرا طرح‌های تحقیقاتی و مکان‌یابی خود را در نقاطی متمرکز کرده‌اند که عمق مورد نظر را بر اساس کتاب‌های مقدس نشان دهد و آبراهه‌های دلتای نیل از سایر نقاط بیشتر در این تحقیقات مورد توجه واقع شده‌اند. 

کارل دریس از محققان مرکز ملی تحقیقات جوی آمریکا و مسئول این تحقیق در این‌باره می‌گوید: شبیه‌سازی رایانه‌ای منطبق با وقایع مهاجرت بنی‌اسرائیل تنظیم شده است. 

به گفته وی با استفاده از دینامیک سیالات می‌توان شکافته شدن آب دریا را توضیح داد. باد مطابق با قوانین فیزیک حرکت آب را توضیح داده و یک پاساژ مطمئنی را برای عبور ایجاد می‌کند و اجازه می‌دهد تا آب ناگهانی به حالت قبلی خود برگردد.
 
تحقیق مذکور گوشه‌ای از تحقیق بزرگ کارل دریس درباه فشار باد رو عمق آب‌ها است (مانند تاثیر طوفان‌های اقیانوس آرام که باعث تولید امواج سهمگین می‌شود) که صورت گرفته است. 

با گمانه‌زنی‌ها درباره سایت جنوب مدیترانه خوراک مناسبی برای باستان‌شناسان و مصر‌شناسانی می‌شود که تاکنون شواهد کافی و خوبی را برای داستان مهاجرت بنی‌اسرائیل از مصر نیافته‌اند.

تحقیق حاضر از روی پایان‌نامه کارشناسی ارشد کارل دریس به‌وجود آمده و در مجله آنلاین موسوم به PLoS به چاپ رسیده که منابع آن توسط مرکز ملی تحقیقات امریکا مورد تایید قرار گرفته است.
 
مطابق نوشته‌های موجود در کتاب مقدس حضرت موسی بین ارابه‌های دشمن و بدنه آب که دریای سرخ یا دریای نی بدام افتاده بوده است. با معجزه الهی باد شرقی تمام شب شروع به وزیدن گرفته و آب شکافته شده و سرزمینی خشک بوجود آمده و آب مانند آبشار به دو سوی مخالف مسیر حرکت موسی و قومش به جریان در آمده است. صبحگاه زمانی که فرعونیان با خبر شده و قصد گرفتن آنها را دارند، آب به حالت قبل بازگشته و سربازان مصری را غرق کرده است.

برخی محققان درباره "جنبش خاص باد" نظر داده‌اند که قدرت باد و تداوم فشار باد می‌تواند در جاهایی که سطح آب کمتر است وارد عمل شده و آب را تحت تاثیر خود قرار دهد. این وضعیت درست مخالف امواج طوفانی تعبیر می‌شود که به‌طور گسترده‌ای تا کنون درباره آن سندسازی شده است. 

در یکی از موراد که در قرن 19 میلادی در دلتای نیل به ثبت رسیده، 5 فوت از آب توسط باد قدرتمند به عقب زده شده و سرزمینی خشک را به‌وجود آورده است. 

مدل‌سازی رایانه‌ای که پیشتر توسط محققان روس بننام های نا.اوم ولتزینگر و آلکسی آندروسوف صورت گرفته نشان می‌دهد که بادهایی از شمال غرب با 74 مایل در ساعت از نظر تئوری نزدیک کانال مدرن سوئز می‌تواند رگه آبی و آبسنگ تشکیل دهد. 

این عامل باعث می‌شود تا مردم بتوانند از آن عبور نمایند. دورون نوف از دانشگاه ایلاتی فلوریدا و ناتان پالدور با استفاده از این تحقیق سعی کردند "جنبش خاص باد" را توضیح دهند.

در تحقیق جدید کارل دریس تخت بودن سطح عبور به اندازه 12 ساعت در بخش آبسنگ بوجود امده محاسبه شده است. یعنی از زمان ایجاد سرزمین تا لحظه کامل بازگشت آب 12 ساعت بطول انجامیده است. هر چند حضزت موسی و قوم بنی اسرائیل 4 ساعته باید مسیر را طی کرده باشند.

بازسازی توپوگرافی باستان

مطالعه روی نقشه‌های توپوگرافی های باستان از دلتای نیل حکایت از این دارد که محققان سایت‌های بدیل برای عبور قوم موسی را در 75 مایلی شمال سوئز و جنوب دریای مدیترانه یافته‌اند. همچنین آنجا راه‌های آبی زمان خود را نه به‌طور صددرصد مطمئن داشته است که برخی اقیانوس شناسان معتقدند که شعبه ای باستانی از رود نیل درون تالاب ساحلی وجود داشته که معروف به دریاچه تانیس بوده است ئ موجموعه این دو راه آبی شکل U مانندی را تشکیل می‌داده‌اند و منطبق با آثار ضبط شده باستانی و اندازه ‌گیری‌های ماهواره‌ای و مقایسه آن با نقشه‌های موجود محققان را به حدس و گمان بیشتری درباره مکان عبور بنی‌اسرائیل از بخشی از آب‌های کم عمق زمان خود وا داشته است.

کارل دریس و همکارانش بر همین اساس مدل رایانه‌ای خاص خود را تنظیم و طراحی کرده‌اند و عبور موسی و قومش را به صورت شبانه نشان داده‌اند. آنها به این نکته دست یافته‌اند که باد با سرعت 63 مایل با بازه زمانی 12 ساعت می‌توانسته آب را به اندازه 6 فوت به عقب براند. 

4 ساعت بر این اساس پاساژ خشکی درست شده که طول آن بین 2 تا 2.5 (3 تا 4کیلومتر) مایل بوده و عرض آن نیز 3 مایل (5 کیلومتر) شده است. چنین راه سرزمینی جدیدی به بنی‌اسرائیل اجازه داده تا از این مسیر به سلامت عبور کنند. آب شکافته شده یکی به‌طرف دریاچه و دیگری به‌طرف کانال رودخانه‌ای عقب رفته و حالتی آبشار مانند به عقب را ایجاد نموده است. با توقف وزش باد، آب به حالت قبلی خود باز گشته است. 14 مدل شبیه‌سازی شده رایانه‌ای همچنین نشان می‌دهد که سرزمین خشک می تواند در دو محل مجاور گردباد از شرق قرا گرفته باشد. و این دو سایت تنها هر کدام بدنه‌ای مجرد از آب و باد داشته‌اند و ممکن است تنها یک طرف از دو طرف مورد نظر حالت آبشاری پیدا کرده بوده است. در واقع پاساژ خشک مورد نظر به‌وسیله یک طرف آب که به‌صورت آبشاری عقبی پدید آمده، درست شده باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Finland
|
۰۱:۱۹ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۰
0
0
بادي كه بتواند بيش از چند ميليون تن آب را مهار كند آيا كاري به انسان 70 كيلوگرمي نداشت؟
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین