آفتابنیوز : آفتاب: معاون وزیر بازرگانی در توضیح دلیل افزایش قیمت روغن، گفت: در حال حاضر 3 نوع روغن را وارد میکنیم که شامل روغن سویا، روغن آفتابگردان و روغن پالم است که روغن پالم بیشتر در روغن جامد مورد استفاده قرار میگیرد.
بر اساس آمار واردات و ثبت سفارش کشور، برنج و گوشت به میزان مناسب وارد کشور شده و هیچگونه کمبود و نیازی در این ارتباط نداریم.
محمدعلی ضیغمی ـ معاون وزیر بازرگانی اظهار کرد: در حال حاضر قیمت گوشت منجمد در شبکه توزیع 6 هزار و400 تومان است و بعضا یک نوسان 200 تومانی را در نرخ آن شاهد هستیم ولی در برنج ایرانی چون در فصل برداشت هستیم، تغییر قیمتی نداشتیم.
وی ادامه داد: در مورد برنج خارجی طی هفته گذشته حدود دو تا 3 درصد تغییر قیمت گزارش شده و از آنجا که مبدا بیشتر برنجهای وارداتی ما هند و پاکستان است و پاکستان به دلیل شرایط بحرانی و وضعیت خاصی که در حال حاضر با آن روبهروست امکان صادرات برنج ندارد و خودش تامین کننده برنج شده است؛ لذا این موضوع تاثیر خود را روی برنج هندی گذاشته و یک تغییر نسبی قیمت را در این زمینه شاهد بودیم.
معاون وزیر بازرگانی در ادامه با بیان اینکه افزایش قیمت برنج خارجی یا گوشت ناشی از اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها یا جو روانی موجود در بازار نیست، اظهار کرد: تغییر نرخ روغن یک افزایش منطقی است و اگر تولید کننده درصدی افزایش قیمت ندهد در دو ماه آینده با کمبود شدیدی مواجه میشویم!
وی در توضیح دلیل افزایش قیمت روغن، گفت: در حال حاضر سه نوع روغن را وارد می کنیم که شامل روغن سویا، روغن آفتابگردان و روغن پالم است که روغن پالم بیشتر در روغن جامد مورد استفاده قرارمی گیرد و روغنهای سویا و آفتابگردان در روغنهای مایع، به کار می رود.
ضیغمی با بیان اینکه میزان تغییرات نرخ این روغنها در بازارهای بینالمللی متفاوت بوده اما دوبرابر نبوده است، اظهار کرد: در روغن آفتابگردان میزان افزایش نسبت به سویا بیشتر بوده است اما در مجموع افزایش قیمتی که در سطح روغن بعد از دو سال داشتیم، منطقی بوده است.