کد خبر: ۱۱۰۵۹
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۸۴ - ۰۹:۴۲

هشدار جدي دانشمندان درباره احتمال ششمين انقراض كلي حيات بر روي زمين

آفتاب‌‌نیوز :  دانشمندان اخيرا هشدار داده‌اند كه رشد سريع جمعيت در كشورهاي مختلف جهان و تخريبات زيست محيطي صورت گرفته از سوي انسان‌ها مي‌تواند به نوعي رقم زننده ششمين انقراض كلي در تاريخ زمين باشد. 

براساس اظهارات يكي از دانشمندان برجسته دانشگاه شمال غرب چين به نظر مي‌رسد كه در حال حاضر احتمال انقراض كلي به وسيله اقدامات مستقيم انسان‌ها بسيار جدي‌تر و خطرناك‌تر از انقراض‌هاي صورت گرفته به واسطه تغييرات آب و هوايي طبيعي در دوران‌هاي گذشته باشد. 

در همين خصوص حدود 170 دانشمند از 21 كشور جهان نگراني‌هاي خود را در باره كاهش گونه‌هاي زيست محيطي بر روي زمين اعلام كردند. 

آنها با حضور يافتن در يك سمپوزيوم چهار روزه به بررسي پيامدهاي ناگوار اين مساله پرداخته‌اند . 

اين دانشمندان معتقدند كه انقلاب‌هاي صنعتي صورت گرفته موجب از بين رفتن سريع بسياري از حيات‌ها بر روي زمين و در واقع شكل‌گيري انقراضي هم چون انقراض پنجم كلي در تاريخ جغرافيايي زمين باشد. 

بر اين اساس گفته مي‌شود كه حدود 15 هزار گونه از حيات زنده بر روي زمين در حال نابودي هستند كه نسبت به تمامي دوران‌هاي گذشته تاريخ جغرافياي زمين، سرعت بيشتري يافته است. 

اين ارقام كه در مجله معتبر علمي «نيچر» به چاپ رسيده است نشان مي‌دهد كه حدود يك ميليون ارگانيسم زنده بر روي زمين طي نيم قرن آينده از بين خواهند رفت. 

يكي از دانشمندان برجسته دانشگاه «تسينگ هوا» در تايوان در اين خصوص هشدار داد: دانشمندان سراسر جهان اطلاعات بسيار محدودي درباره ساختار زندگي موجودات گوناگون بر روي زمين دارند با اين حال بايد پذيرفت كه بسياري از اين گونه‌ها با سرعت باور نكردني در حال از بين رفتن هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین